Bulhaři Pironkovová a Dimitrov porazili Dány Wozniackou s Nielsenem

4. 1. 2012, 10:46
Aktuality 1
HOPMAN CUP - Bulharští tenisté Pironkovová s Dimitrovem na Hopman Cupu po porážce s českými tenisty porazili Dánsko v čele se světovou jedničkou Caroline Wozniackou. Oba týmy mají stále šanci postoupit do finále.
Tsvetana Pironkovová a Grigor Dimitrov

Dánští tenisté vedeni světovou jedničkou Caroline Wozniackou prohráli ve druhém utkání na Hopmanově poháru s Bulharskem 1-2. Cvetana Pironkovoá a Grigor Dimitrov rozhodli o svém vítězství v závěrečné smíšené čtyřhře, v níž porazili Wozniackou a Frederika Nielsena 3-6 6-4 10-1. Obě dvojice mají bilanci 1-1 a teoretickou šanci dostat se do sobotního finále.

Wozniacká, která přiletěla do Perthu rovnou z dovolené v Thajsku pár hodin před pondělním úvodním zápasem, se dnes natrápila na očekávanou výhru nad Pironkovovou. Tenistku, které patří 46. místo v žebříčku WTA, zdolala za dvě hodiny a 32 minut 7-5 4-6 6-2.

"Byla to dřina. Ráda bych nabídla divákům za jejich peníze víc, ale nejsem ranní ptáče. Hrát od 9:30 bylo na mě dost brzo," uvedla Wozniacká, kterou v pátek čeká souboj se světovou dvojkou Kvitovou.

Nielsen, jenž v pondělí podlehl až ve třech setech osmému hráči světa Mardymu Fishovi, vzdoroval Dimitrovovi jen v první sadě. Nakonec 236. tenista žebříčku ATP prohrál 6-7 2-6.

Ve skupině A nyní hrají čeští zástupci Petra Kvitová a Tomáš Berdych s Američany.

- HOPMAN CUP v PERTHU -
(Austrálie, tv. povrch)
pondělní výsledky (02. 01. 2012)

Skupina A:
Bulharsko - Dánsko 2:1
Pironkovová - Wozniacká 5-7 6-4 2-6
Dimitrov - Nielsen 7-6(5) 6-2
Pironkovová/Dimitrov - Wozniacká/Nielsen 3-6 6-4 10-1

Tabulka:
1. ČR 1 1 0 2:1 5:3 1
2. Dánsko 2 1 1 3:3 8:7 1
3. Bulharsko 2 1 1 3:3 8:8 1
4. USA 1 0 1 1:2 2:5 0

Dnes od 10:00 hodin SEČ hraje Česko s USA.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Škoda toho mixu... Výsledky Dánska hodně závisí na tom, co uhraje Caro. Frederik se snaží, ale ten rozdíl mezi ním a jeho soupeři je bohužel znát. Caroline splnila v obou dvouhrách roli favoritky. Proti Petře to bude hodně těžké, ale měl by to být určitě vyrovnanější zápas než na TM. Dost bude záležet, jak na tom budou obě holky se silami.

ČR - USA: Viděl jsem ženskou dvouhru. Bethanie se nedařilo a tak trochu pokračovala ve výkonu, který předvedla proti Caroline. Je vidět, že po té dlouhé přestávce (byla zraněná a naposledy hrála na US Open) ještě není rozehraná. Petra určitě nepředvedla svůj top výkon, ale měla tam povedené chvíle. Celý zápas jí velmi dobře fungovalo podání.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist