Buzarnescuová v Hirošimě vybojovala své první čtvrtfinále od loňského srpna

12. 9. 2019, 08:29
Aktuality 0
WTA HIROŠIMA - Bývalá světová dvacítka Mihaela Buzarnescuová, která kvůli mizerné formě po zranění vypadla z elitní stovky, v japonské Hirošimě zdolala domácí Kurumi Naraovou a poprvé od loňského srpna postoupila do čtvrtfinále. V něm se utká s Alison van Uytvanckovou.
Profily hráčů
Mihaela Buzarnescuová

Mihaela Buzarnescuová loni prožívala skvělou sezonu a vyšplhala se až na 20. příčku žebříčku WTA. Na začátku srpna v San José slavila svůj premiérový triumf na okruhu WTA, jenže o týden později v Montréalu si zranila kotník, kvůli němuž dva měsíce nehrála, a od té doby vyhrála jen 13 ze 42 zápasů a vypadla z elitní stovky.

Návrat do stovky by si mohla zajistit na právě probíhajícím podniku v Hirošimě, kde bez ztráty setu porazila Viktoriji Tomovovou a dnes zdolala 7-6(1) 7-5 domácí divokou kartu Kurumi Naraovou.

Buzarnescuová musela v úvodní sadě otáčet skóre 2-5, vzápětí měla možnost set dopodávat, ale nakonec jej získala až v tie-breaku. Ve druhé nedokázala potvrdit brejk z šesté hry a o svém postupu rozhodla až brejkem v závěrečném gamu.

Buzarnescuová si poprvé od loňského srpnového triumfu zahraje čtvrtfinále. V něm 31letá Rumunka narazí na Alison van Uytvanckovou, která vyhrála derby s Kirsten Flipkensovou. S Belgičankou má vyrovnanou bilanci.

Další čtvrtfinálové dvojice utvořily nasazená jednička a obhájkyně titulu Su-Wei Hsieh s domácí Nao Hibinovou, turnajová sedmička Sara Sorribesová s domácí Misaki Doiovou a nasazené Laura Siegemundová s Veronikou Kuděrmětovovou.

• WTA INTERNATIONAL HIROŠIMA •
Japonsko, tv. povrch, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (12. 9. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Buzarnescuová (Rum.) - Naraová (Jap.) 7-6(1) 7-5
van Uytvancková (3-Belg.) - Flipkensová (Belg.) 6-2 3-6 6-3
Sorribesová (7-Šp.) - Flinková (Rus.) 6-3 6-1
Doiová (Jap.) - Hivesová (Austr.) 6-1 1-6 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist