Bývalá deblová jednička Sugijamaová ukončila kariéru

3. 10. 2009, 14:49
Stalo se... 2
Ve čtyřiatřiceti letech ukončila úspěšnou kariéru Japonka Ai Sugijamaová. S profesionálním tenisem se rozloučila dnes na domácí půdě v Tokiu, kde ve finále marně usilovala o svůj celkově 39. titul. Sugijamaová je trojnásobná grandslamová vítězka ve čtyřhře.
Profily hráčů
Ai Sugijamaová

Posledním zápasem Ai Sugijamaové na okruhu WTA bylo deblové finále v rodném Tokiu. Po boku Slovenky Hantuchové ale na 39. titul ve čtyřhře nedosáhla, když spolu podlehly 4-6 2-6 rusko-italské dvojici Klejbanovová/Schiavoneová. Ve čtyřhře bojovala i navzdory nemoci, kvůli které nedohrála zápas prvního kola dvouhry.

Sugijamaová největších úspěchů dosahovala ve čtyřhře, ve které získala tři grandslamové tituly: v roce 2003 vyhrála s Clijstersovou French Open a Wimbledon. O tři roky dříve triumfovala po boku Francouzky Halardové-Decugisové na US Open. To před 10 lety ovládla s Indem Bhupathím také v mixu.

Bývalá deblová světová jednička získala také 6 titulů ve dvouhře. V žebříčku byla nejvýše na osmém místě. Startovala na 63 grandslamech, 15 let na žádném z turnajů 'velké čtyřky' nechyběla. Jejích 62 startů v řadě v hlavní soutěži grandslamových turnajů je současným rekordem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Přeju moc krásněj druhej život!!!
Reagovat
skott
Jedna z nejmilejsich a mezi ostanima hrackama nejoblibenejsich tenistek jakou pamatuju.Posledni rok uz sice nebyl takovy, na jake byla zvykla a temer by vypadla z prvni stovky, ale jsem rad, ze jsem mel aspon moznost videt ji letos znova po boku Danky Hantuchove, protoze spolu tvorily ten nejsympatictejsi deblovy par od dob Martiny/AnnyK.Vecna skoda, ze spolu nikdy nevyhraly GS:(
K tem nezapomenutelnym momentum Sugi kariery bych jeste priradil vyhru nad Steffi Graf ze San Diega a take dramaticky obrat proti Martine Hingis z Wimbledonu 06, kde dotahovala jeji double break v rozhodujícím setu...

Jinak jak moc bude vsem chybet ukazuje i toto video z dojemne rozlucky, kterou ji pripravily organizatori v Tokiu:

http://www.sonyericssonwtatour.com/video/a-tribute-to-ai-sugiyama-20091002_2256670_1816139
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist