Bývalá jednička Wozniacká po Australian Open skončí s tenisem

6. 12. 2019, 15:20
Aktuality 22
Bývalá světová jednička Caroline Wozniacká ukončí na začátku příštího roku tenisovou kariéru. Devětadvacetiletá Dánka se rozloučí na Australian Open, kde loni získala jediný grandslamový titul.
Profily hráčů

"Dosáhla jsem na kurtech všeho, o čem jsem kdy mohla snít," uvedla Wozniacká na instagramu. "Vždycky jsem si říkala, že až přijde čas, kdy mě budou zajímat víc jiné věci než tenis, tak skončím. V posledních měsících jsem si uvědomila, že v životě je mnohem víc věcí mimo kurt, po kterých toužím. Jednou z nich bylo provdat se za Davida a založit s ním rodinu," zmínila červnový sňatek s bývalým americkým basketbalistou Davidem Leem.

Na okruhu WTA vyhrála Wozniacká 30 turnajů ve dvouhře, včetně předloňského Turnaje mistryň. Světovou jedničkou byla celkem 71 týdnů. Dlouho slýchala výtky kvůli chybějícímu grandslamovému titulu, kterého se dočkala loni v Melbourne po finálovém vítězství nad Rumunkou Simonou Halepovou. Předtím dvakrát marně bojovala o titul na US Open.

V poslední době ji trápily zdravotní potíže, loni oznámila, že ji sužuje revma. Letos zakončila sezonu s bilancí 20 výher a 15 porážek bez turnajového titulu, což se jí stalo poprvé od roku 2007, kdy byla v začátcích kariéry. Ve světovém žebříčku jí patří 37. místo.

"Mé rozhodnutí skončit nemá nic společného s mým zdravím," uvedla Wozniacká. Má v plánu šířit osvětu o revmatoidní artritidě, chronickém onemocnění, které se projevuje otoky, bolestí kloubů a únavou.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

22
Přidat komentář
FulnekUltras
wawóz kraków
Reagovat
Kozoroh
Je jasné, že konec kariéry ji urychlilo její revmatoidní onemocnění, ale i tak, končit v 29 letech kariéru je v dnešní tenisové éře brzký odchod. Pro srovnání - Caroline je o 2 roky mladší než Kerberová, o rok starší než Halepová a o dekádu mladší než sestry Williamsovy.
Reagovat
tommr
a stejně stará jako Petra Kvitová. Doufám, že si z ní Petra nebude brát příklad ...
Reagovat
turista
Je to brzo. Serena má přes 38 let a ještě neskončila a Venuše bude mít 40 let.
Reagovat
EllNino
ale tak to přece nejde srovnávat ...
Reagovat
Pedronegro
no, byla to taková legrační světová jednička, směšnej táta, ale ta reklamní kampaň tureckých aerolinek mi utkvěla v paměti na rozdíl od jiných, i současných thermolek a gs cosi :)
Reagovat
Frick
Proč takhle musí dementovat to, že to nesouvisí s jejím zdr. stavem. Vždyť i pro fans je asi lepší slyšet, že by "ráda, ale zdraví nepustí na úroveň, na kterou byla zvyklá" než to, že už jí tenis vlastně nebaví.

Nicméně samozřejmě založení rodiny je také ten přijatelnější důvod a bylo by hloupé říkat, že v 29,5 je ještě fůra času.

V této souvislosti asi trochu škoda, že mateřská pauza a návrat není masovější věc. Nedávalo by smysl třeba přerušit kariéru už někdy kolem 25-26 roků a pak se vrátit ještě na vrcholu sil? I když asi Vika je dost odstrašující příklad.

Každopádně se už začíná kácet i v Petřiném ročníkovém lese a to není moc libivé.
Reagovat
George_Renel
Více než ona mi bude scháze Piotr. .-)
Reagovat
Fandina
Jedna z mých holčin. Ráda jsem jí fandila, měla zvláštní styl pro tenis, při jejím úporném stylu. V souvislosti s nemocí a poklesem výkonu jsem to ale očekávala. Co se dá dělat, budu si muset najít jinou holčinu do svého Fantýmu :-). Hodně štěstí Caro.
Reagovat
Fandina
Měla zvláštní cit pro tenis, při jejím úporném stylu.
Reagovat
Tiebraker
Byla to vypocitava, nesportovni pipinka.
Reagovat
Krisboy
Však taky byla dobrá kamarádka Prasereny.
Reagovat
jacksomm
... na okruhu. Plavkovy bodypainting nemel chybu. Stejne tak jako jeji legendarni otazka tatikovi "hele, nemas banan?" :) :)
Reagovat
com
tak jednickou byla, vyhrala GS i Turnaj Mistryn, takze cile splneny :)
Reagovat
FulnekUltras
Zdravotní problémy byly už delší dobu znát - ať je vyhlášení pro média jakékoliv - a Caroline je jasné, že na víc to nebude. Zvlášť při jejím úporném stylu s dlouhými výměnami. Chybět mi nebude.
Reagovat
jackiec
Fuj,ten její hnus obranný tenis nebude chybět a ty dvě hekny sarapka s azarenkou už dávno skončili, nepatří už ani do širší špičky
Reagovat
Pavlis
Dauhá 2018 s Petrou, fenomenální zápas, který si budu dlouho pamatovat. Co se největších úspěchů Wozniacki týče, neviděl jsem je, ale zaslouží si za ně obdiv. Dokázala hodně a byla na vrcholu jako velmi mladá. Jo, no, skončilo jich už hodně. Za definitivní to budu považovat tehdy, až skončí Petra, Serena, Maria a Vika, do té doby jedeme dál. Nebo minimálně dvě z uvedených. Čas nezastavíte, to je život. Tak ať je Caroline šťastná a zdraví jí příliš nekomplikuje život.
Reagovat
Cico93
Mám rád tu generáciu Caroline, Petra, Victoria, Aga, Mária. WTA v období 2010-12...krásne tenisové bitky.
Pomaličky už odchádzajú...
Reagovat
Mantra
netrvá věčně, wta bude chudší o jednu krásku
Reagovat
janek_da
Ac jeji tenis z hloubi nesnasim a tak i jeji figle, tak je to skoda. Tak hlavne to zdravy.
Reagovat
tommr
mám to podobně. Její herní styl a její věčný stěžování jsem sice nesnášel, ale na okruhu mi bude chybět. Dobře se proti ní fandilo ... :)
Reagovat
Haitik
Je pravda, že hráčka, proti které by se tak dobře fandilo se bude hledat těžko.. :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist