Bývalá šampionka Wozniacká začala v Charlestonu hladkou výhrou

4. 4. 2019, 09:47
Aktuality 11
WTA CHARLESTON - Šampionka z roku 2011 Caroline Wozniacká vstoupila do turnaje na zelené antuce v Charlestonu hladkou výhrou nad Němkou Laurou Siegemundovou. Po odvrácení mečbolu postoupily do osmifinále předloňská finalistka Jelena Ostapenková a Estonka Kaia Kanepiová, která vyřadila nasazenou Belgičanku Elise Mertensovou. Po obratu uspěla turnajová trojka Aryna Sabalenková z Běloruska.
Caroline Wozniacká (j48tennis.net)

Caroline Wozniackou od loňského léta limituje revma a také proto snížila počet turnajů, na kterých startuje. Během prvních třech měsíců se tak představila jen čtyřikrát a žádného úspěšného vystoupení se nedočkala. Z devíti zápasů vyhrála jen pět. 

A lepšími vyhlídkami osmadvacetiletá Dánka včera vstoupila do antukové sezony. Na zelené antuce v Charlestonu, kde každou z pěti účastí proměnila minimálně ve čtvrtfinále, začala šampionka z roku 2011 hladkou výhrou 6-2 6-2 nad předloňskou semifinalistkou Laurou Siegemundovou. Němku letos porazila i podruhé.

"Ona je skvělá antukářka, takže jsem očekávala těžký zápas. Hodně si své soupeřky vodí po kurtu, protože má velkou paletu úderů. Nikdy nepřiletí dva stejné míčky po sobě. Bylo to opravdu těžké, ale poradila jsem si s tím dobře," komentovala bývalá světová jednička Wozniacká.

O první letošní výhru nad hráčkou Top 30 a první čtvrtfinále v sezoně si světová třináctka Wozniacká zahraje proti Mihaele Buzarnescuové (h2h 2-0). Rumunka porazila 6-3 6-2 domácí Lauren Davisovou, v třináctém zápase sezony si připsala teprve třetí výhru a poprvé od loňského srpna, kdy triumfovala v San Jose, vyhrála dva duely po sobě.

Třetí nasazená Aryna Sabalenková zahájila svou premiéru na zelené antuce v Charlestonu výhrou 3-6 6-3 6-3 nad ukrajinskou kvalifikantkou Katerynou Kozlovovou, která v prvním kole vyřadila Kristýnu Plíškovou. O čtvrtfinále si Běloruska zahraje s Portoričankou Monicou Puigovou.



Dvacetiletá Sabalenková v březnu vyhrála čtyřhru na prestižních turnajích v Indian Wells a Miami, kde hrála společně s Elise Mertensovou. Také Belgičanka v Charlestonu startovala, ale své úvodní vystoupení po divokém průběhu prohrála. Po setech 0-6 6-0 5-7 podlehla Estonce Kaie Kanepiové, když ve třetím setu za stavu 5-4 nevyužila mečbol.

Devátá nasazená Belinda Bencicová v Charlestonu i ve svém druhém utkání ztratila pouhé tři gamy a opět soupeřku neušetřila od kanára. Domácí Alexandru Kiickovou metla 6-0 6-3 a postoupila do osmifinále. V něm se švýcarská semifinalistka z roku 2014 utká s další Američankou Taylor Townsendovou.

Jelena Ostapenková měla ve druhém kole hodně namále. Finalistka z roku 2017 zdolala po dvou a půl hodinách boje 4-6 6-3 7-6 domácí Shelby Rogersovou, která hrála na prvním turnaji po operaci kolena a 13 měsíců dlouhé pauze, přestože v rozhodující sadě prohrávala 1-5 a v osmém gamu čelila mečbolu. Lotyška tak poprvé v sezoně vyhrála dva zápasy na jednom turnaji.

• WTA PREMIER CHARLESTON •
USA / Jižní Karolína, zelená antuka, 823.000 dolarů
středeční výsledky (03. 04. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Sabalenková (3-Běl.) - Kozlovová (Ukr.) 3-6 6-3 6-3
Pegulaová (USA) - Sevastovová (4-Lot.) 6-4 6-2
Wozniacká (5-Dán.) - Siegemundová (Něm.) 6-2 6-2
Kanepiová (Est.) - Mertensová (6-Belg.) 0-6 6-0 7-5
Townsendová (USA) - Görgesová (7-Něm.) 6-4 7-6(0)
Keysová (8-USA) - Mariaová (Něm.) 7-6(5) 4-6 6-4
Bencicová (9-Švýc.) - Kiicková (USA) 6-0 6-3
Ostapenková (10-Lot.) - Rogersová (USA) 4-6 6-3 7-6(4)
Collinsová (11-USA) - Zadoinovová (Šp.) 6-3 7-6(2)
Buzarnescuová (12-Rum.) - Davisová (USA) 6-3 6-2
Puigová (Portor.) - Keninová (13-USA) 6-4 6-4
Tomljanovicová (14-Austr.) - Zidanšeková (Slovin.) 7-5 6-2
Sakkariová (15-Řec.) - Petkovicová (Něm.) 6-3 6-0
Martičová (16-Chorv.) - Minellaová (Luc.) 6-3 6-3
• Čtyřhra - 1. kolo •
Hradecká/Klepačová (2-ČR/Slovin.) - L. Kičenoková/N. Kičenoková (Ukr.) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
tommr
to je už podruhý co vidím na zápase Wozniacký vedle jejího táty Schiavone. Že by nová trenérka?
Reagovat
PetaM
Ano, bude jí radit během antuky :)
Reagovat
dadaft
mnó, Sabalenka prohrávala o set a o brejk, pak srovnala, ale od stavu 2:6 5:5 neuhrála ani fiftýn,,,,,,,,,,,,, to bych nečekal, aspoň s Puig ne...
Reagovat
tommr
už v minulým kole byla o set a brejk pozadu, ale to ještě dokázala otočit. Podruhý za sebou jí to už naštěstí nevyšlo ...
Reagovat
FulnekUltras
fósatá indiánka začíná už zase úřadovat - a tím líp, že spláchla zrovna brojlera
Reagovat
dadaft
Belinda opět ve dvou,,,
Reagovat
dadaft
musím říct, že včera mě nejvíc mrzela prohra Shelby Rogers s Ostapenko, moc jsem domácí hráčce přál víc než jen jeden vyhraný zápas...

Sabalenka se ve svém prvním zápase ze začátku trochu hledala, ale pak už to byla celkem slušná jízda, mohla by stejně jako zatím úchvatná Belinda dojít daleko,,,,,,,,,,, a finále mezi těma dvěma bych se fakt nebránil.
Reagovat
sojka1
ja fandim Penko (ona ze vseho jeste vyroste, snad) ;-) takze mi to neva, ale jen takova malickost - Kviti asi trousi seminka do urodne pudy, zacinaji se nam tady nejak podezrele rozmahat objeti a pusinky po zapase.. :-)) Za me jen dobre, pokud pujde o skutecnou srdecnost, vnimam to jako kulturu projevu, ktere mezi lidmi neni nikdy dost...:-)
Reagovat
blixa
No děti ze všeho vyrostou, ale myslíš že je ještě dítě ? :D
Reagovat
rybicka
..trousí semínka..? Pěkný obrat
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že to Shelby nezvládla. Ale návrat si užívala.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist