Bývalá světová jednička Mauresmová má jasno. Bez vakcíny se letos hrát nebude

3. 4. 2020, 10:02
Aktuality 7
Mnoho tenistů, expertů i fanoušků si myslí, že restart letošní sezony kvůli pandemii koronaviru už neproběhne. K nim se řadí i bývalá světová jednička a dvojnásobná grandslamová šampionka Amélie Mauresmová. "Bez vakcíny se letos hrát nebude," myslí si 40letá Francouzka.
Profily hráčů
Amélie Mauresmová

Prvním zrušeným turnajem na hlavním okruhu bylo Indian Wells, které se mělo v Kalifornii konat v polovině března. Následovalo zrušení dalšího prestižního podniku v Miami a vedení všech okruhů se rozhodlo sezonu na šest týdnů přerušit. Nyní je situace taková, že hrát se začne nejdříve 13. července.

To je až moc optimistický scénář i pro Amélii Mauresmovou. Bývalá světová jednička a dvojnásobná grandslamová šampionka letošní sezonu už odepsala, pokud nebude dostupná vakcína proti novému typu koronaviru.

"Myslím si, že budeme muset za letošní sezonou udělat tlustou čáru. Tenis je mezinárodní sport, hráči jsou ze všech koutů světa, to samé vedení turnajů, diváci a další, bez kterých nemohou turnaje fungovat. Bez vakcíny se letos hrát nebude," napsala Mauresmová na svůj Twitter.

Vakcína možná bude, ale podle odborníku nejdříve až v příštím roce. Existují názory, že její vynalezení může zabrat dokonce 18 měsíců. Koronavirem se na světě nakazilo už přes milion lidí, obětí nemoci COVID-19 je k dnešnímu ránu 53.249, vyléčilo se 213.217 lidí.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Co na to vedci?

https://www.casopis-sifra.cz/uz-to-leze-ven-podle-vedcu-z-oxfordu-je-koronavirus-podobny-obycejne-chripce-neni-vazny-a-davno-se-jim-nakazila-velka-cast-populace/

https://www.etrend.sk/ekonomika/slovensko-nepotrebuje-vypnut-ukazala-studia-skor-plan-ako-ho-zapnut.html?itm_site=etrend&itm_template=homepage&itm_area=homepage&itm_module=topbox&itm_position=5
Reagovat
Kozoroh
Máš strach, že RG 2020 neproběhne a snažíš se utěšit optimistickými prognózami :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty máš strach, že prebehne :)
Reagovat
Nola
vedci tapaju, nikto ti nic nedokaze zarucit, dnes si pripadam ako Alenka v risi divov a divim sa sama sebe, ze som sa pred par dnami hadala o uplne nepodstatnych veciach, asi ponorka,...
Reagovat
Vlk-v-trave
Je to klasicka tommristka.
Reagovat
ttopi
FO se hrát bude, ikdyby na chleba nebylo. Rafa ten GS číslo 20 prostě musí získat :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist