Bývalá světová jednička Mauresmová slaví 30. narozeniny

5. 7. 2009, 05:30
Aktuality 2
Třicáté narozeniny slaví dnes 5. července bývalá světová tenisová jednička, vítězka Poháru federace, Turnaje mistrů a dvou grandslamových turnajů, Francouzka Amélie Mauresmová. Na pomyslný tenisový trůn usedla dvakrát - poprvé v roce 2004 jako vůbec první Francouzka a podruhé o dva roky později.
Profily hráčů
Amelie Mauresmová

S tenisem začala ve čtyřech letech poté, co ji při sledování French Open uchvátila hra Yannicka Noaha. Svůj první turnaj okruhu ITF odehrála v roce 1993 a profesionálkou se stala o pět let později. Mezitím vybojovala juniorské tituly ve Wimbledonu a Rolland Garros.

Kdysi se jako druhá tenistka po Martině Navrátilové veřejně přihlásila k lesbické orientaci a v minulosti byla kvůli své svalnaté postavě terčem poznámek tisku i některých soupeřek. Vítězku 25 turnajů WTA ve dvouhře a tří ve čtyřhře v poslední době pronásledují zdravotní potíže a v aktuálním žebříčku WTA figuruje na 17. místě.

Posledního titulu se dočkala letos v únoru, když vyhrála domácí halový turnaj v Paříži. Ve francouzské metropoli zdolala Jankovičovou nebo Dementěvovou. Ve Wimbledonu vypadla v osmifinále se současnou světovou jedničkou Safinovou, když neudržela vedení 1-0 na sety.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nevím, proč Amelie již neukončila kariéru. Všechna čest jejím výkonům, ale myslím, že by k tomuto kroku měla větší důvody, než justine loni v květnu. Justine se loučila na vrcholu, Amelie poslední 2 roky herně velmi upadá, bohužel ani Wimbledon tomu nepomohl.:-(
Reagovat
dabelsobul
Tak treba proto, ze ji tenis asi stale bavi. Uz jen to je myslim velky duvod, proc nechce ukoncit karieru :) A sdtale si sportem, ktery ji bavi, dokaze vydelat slusne penize.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist