Bývalí šampioni Dimitrov a Raonic v Brisbane na úvod nezaváhali

31. 12. 2018, 07:32
Aktuality 4
ATP BRISBANE - Bývalí šampioni Grigor Dimitrov a Milos Raonic v australském Brisbane suverénně postoupili do druhého kola. Nasazená šestka Dimitrov si poradil s Japoncem Jošihitem Nišiokou, turnajová pětka Raonic nedal šanci Aljažovi Bedenemu ze Slovinska.
Grigor Dimitrov

Na turnaji série ATP 250 v australském Brisbane zahájili novou sezonu Grigor Dimitrov a Milos Raonic. A ani jeden z favoritů nezaváhal. Vítěz ročníku 2017 Dimitrov i přes jednu ztrátu servisu přehrál 6-3 6-4 Jošihita Nišioku a postoupil do druhého kola.

V něm narazí na domácího Johna Millmana, který ve večerním duelu udolal Tennyse Sandgrena. Američana, který loni šokoval postupem do čtvrtfinále Australian Open, nakonec dorazil kanárem a zvítězil 7-6 6-7 6-0.

Za necelou hodinu prolétl do druhého kola šampion ročníku 2016 Raonic. Kanadský tenista deklasoval 6-0 6-3 Aljaže Bedeneho. Slovinského hráče zasypal 18 esy, na podání ztratil dohromady jen šest fiftýnů a čtyřikrát svému soupeřovi sebral servis.

Ve druhém kole si Raonic poměří síly s nejlepím juniorem za rok 2016 Miomirem Kecmanovičem. Devatenáctiletý srbský kvalifikant dnes smetl 6-3 6-1 Argentince Leonarda Mayera, kterému připravil už sedmou pořážku v řadě, a svou vítěznou sérii prodloužil na osm utkání.

Letošní ročník Brisbane International se může pyšnit fantastickým obsazením. Svůj první turnaj nové sezony totiž v australském městě odehrají Rafael Nadal, Andy Murray, obhájce titulu Nick Kyrgios nebo Kei Nišikori. Nadal může už ve druhém kole narazit na vracejícího se Jo-Wilfrieda Tsongu.

Porážkou zahájil novou sezonu 2019 nejlepší český deblista Roman Jebavý. Společně s Argentincem Andresem Moltenim v Brisbane podlehli 3-6 7-5 6-10 páru Daniell/Koolhof.

• ATP 250 BRISBANE •
Austrálie, tv. povrch, 527.880 dolarů
pondělní výsledky (31. 12. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Raonic (5-Kan.) - Bedene (Slovin.) 6-0 6-3
Dimitrov (6-Bulh.) - Nišioka (Jap.) 6-3 6-4
Kecmanovič (Srb.) - L. Mayer (Arg.) 6-3 6-1
Učijama (Jap.) - Humbert (Fr.) 6-4 7-6(6)
Millman (Austr.) - Sandgren (USA) 7-6(6) 6-7(6) 6-0
• Čtyřhra - 1. kolo •
Daniell/Koolhof (N. Zél./Niz.) - Jebavý/Molteni (ČR/Arg.) 6-3 5-7 10-6
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
EllNino
No to byl zase porod :D
Reagovat
gigin
jj :DDD
Reagovat
Fandina
Za Gríšánka jsem ráda. Super, že vyhrál a něco jsem i viděla, na Eurosportu to dnes dávali. Super.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist