Bývalý šampion Blake si ve Washingtonu zahraje první letošní čtvrtfinále

2. 8. 2012, 08:58
Aktuality 0
ATP WASHINGTON - Kariéru Jamese Blakea protkávají častá zranění a i proto si dvaatřicetiletý Američan zahraje první letošní čtvrtfinále až tento týden na domácím betonu ve Washingtonu. V souboji o semifinále vyzve favorizovaného Ukrajince Dolgopolova.
James Blake

Za posledních 24 měsíců si James Blake ve čtvrtfinále turnaje ATP zahrál pouze dvakrát a pokaždé v hale ve Stockholmu, kde byl loni až v semifinále. První čtvrtfinále na jiném turnaji po dvou letech si zahraje tento týden ve Washingtonu, kde si po obratu se Španělem Andújarem poradil hladce 6-2 6-4 se švýcarským kvalifikantem Markem Chiudinellim.

Dvaatřicetiletý Američan, který ve Washingtonu získal před 10 lety první ze svých celkově 10 titulů, v zápase nastřílel 9 es, odvrátil všechny tři brejkboly a vyhrál hladce za 75 minut.

V dalším zápase Blake vyzve druhého nasazeného Alexandera Dolgopolova. Ukrajinský tenista v metropoli Spojených států zatím dominuje; po Italu Cipollovi smetl shodným výsledkem 6-1 6-3 i Španěla Rubena Ramireze-Hidalga.

Jistého semifinalistu má ve Washingtonu Německo. Pátou ze sedmi účastí proměnil ve čtvrtfinále čtvrtý nasazený Tommy Haas, který slušnou formu posledních měsíců potvrdil výhrou 6-4 7-5 nad Argentincem Leonardem Mayerem.

"Byl to těžký zápas, on (maxer) má skvělé podání. Výhry si cením, podmínky dnes byly náročné - vlhko a samozřejmě velké horko. Ale to je právě krása tenisu, se vším se musíte vypořádat," řekl Němec Haas, kterého mrzí, že od německé tenisové federace nedostal divokou kartu na olympijský turnaj. 

O postup mezi nejlepší čtyři hráče turnaje ATP World Tour 500 se čtyřiatřicetiletý Haas utká s krajanem Tobiasem Kamkem. Ten si po setech 6-4 6-3 poradil s Australanem Marinkem Matosevisem, kterému oplatil týden starou porážku z Los Angeles.a

- ATP 500 WASHINGTON -
(USA, tv. povrch, 1.049.760 dolarů)
středeční výsledky (01. 08. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Dolgopolov (2-Ukr.) - Ramírez (Šp.) 6-1 6-3
Haas (4-Něm.) - Mayer (Arg.) 6-4 7-5
Kamke (Něm.) - Matosevic (Austr.) 6-4 6-3
Blake (USA) - Chiudinelli (Švýc.) 6-2 64

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist