Bývalý šampion Štěpánek v San Jose končí v 1. kole na Darcisovi

16. 2. 2012, 23:47
Aktuality 1
ATP SAN JOSE - Radek Štěpánek tento týden v San Jose na úspěšné ročníky 2008 a 2009 nenaváže. Zkušený český tenista v místní hale nezvládl tie-breaky proti Belgičanu Darcisovi a vypadl tak hned po svém úvodním vystoupení.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek má na San Jose příjemné vzpomínky. Hned při svém debutu v roce 2008 prohrál až ve finále s Roddickem, o 12 měsíců později dokonce získal jeden ze svých pěti titulů na okruhu ATP. Další dva starty ale skončily neslavně: v sezoně 2010 coby obhájce titulu nestačil hned v 1. kole na Belgičana Malisse a po loňské neúčasti nezvládl svůj úvodní zápas ani letos. A znovu skončil na raketě belgického soupeře - Steva Darcise.

Štěpánek přitom začal zápas výborně. Soupeři zkraje sebral podání a za stavu 3-1 měl další brejkboly, jenže je nevyužil a Darcis posléze vyrovnal na 3-3. Pak už si oba tenisté bezpečně hlídali své servisy, a o osudu setů logicky musely rozhodnout tie-breaky. V nich byl trpělivější Belgičan, který po takřka dvou hodinách boje zvítězil dvakrát 7-6.

Třiatřicetiletý Štěpánek tak s o šest let mladším Darcisem prohrál i druhé utkání na turnajích ATP, v Davis Cupu spolu mají bilanci 1-1.

Na karvinském rodákovi se dnes mohla projevit nemoc, kterou prodělal koncem minulého týdne během Davis Cupu. V něm výrazně přispěl k postupu Čechů do čtvrtfinále. Navíc narozdíl od Darcise je v zámoří teprve pár dní, Belgičan si minulý týden zahrál finále na challengeru v Dallasu.

Příští týden by měl Štěpánek startovat v Memphisu, pak má v plánu týden volna a tandem podniků Masters 1000 v Indian Wells a Miami.

72. hráč světa Darcis se o první semifinále od léta 2008 utká s Francouzem Julienem Benneteauem.

Překvapivým čtvrtfinalistou je takřka neznámý až 438. hráč světa Dimitar Kutrovsky. Čtyřiadvacetiletý Bulhar dosud nikdy nehrál v hlavní soutěži turnaje ATP, v San Jose ale prošel kvalifikací a odhlášení zraněného Monfilse využil dokonce už k postupu do čtvrtfinále. Kutrovsky po výhře nad jiným kvalifikantem Lajolou dnes totiž místo favorizovaného Monfilse narazil na Blakea Strodeho, jenž dostal šanci jako šťastný poražený z kvalifikace.

Kutrovsky rovněž čtyřiadvacetiletého Strodeho, který na okruhu ATP také debutuje, porazil 7-5 6-3 a zahraje si o postup do semifinále. Jeho příštím soupeřem bude do třetice Američan, nicméně o trochu již zvučnějšího jména - Ryan Harrison. Devatenáctiletý mladík ve druhém kole zdolal v tie-breaku rozhodující sady o deset let staršího Robbyho Ginepriho.

- ATP 250 SAN JOSE -
(USA, tv. povrch / hala, 531.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (16. 02. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Darcis (Belg.) - Štěpánek (4-ČR) 7-6(4) 7-6(2)
Benneteau (5-Fr.) - G. Muller (Luc.) 6-3 6-4
Anderson (6-JAR) - Ebden (Austr.) 6-1 6-2
Kutrovsky (Bulh.) - Strode (USA) 7-5 6-3
Harrison - Ginepri (oba USA) 6-3 2-6 7-6(0)
Istomin (Uzb.) - Russell (USA) 6-2 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Opravdu neslany, nemastny vykon. Darcis dobre podaval a casto se mu darilo brilantne prohodit Radu, ktery byl opet casto po servisu u site. Pri svem podani casto musel dotahovat a urcite mel vic starosti si ho udrzet nez Darcis.. TB nezvladl oba. No neobhajuje body z lonska, tak at se dobre zaklimatizuje a snad to bude lepsi dalsi tydny.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist