Čakvetadzeová političkou? Ruska chce do parlamentu

20. 9. 2011, 15:44
Aktuality 1
Někdejší pátá tenistka světa Anna Čakvetadzeová se chystá vstoupit do politiky. Čtyřiadvacetiletá hráčka usiluje o zvolení do ruské Státní dumy a v prosincových volbách bude kandidovat za liberální stranu Správná věc.
Profily hráčů
Anna Čakvetadzeová

Čakvetadzeová označila začínající politickou kariéru za novou zkušenost. "Chtěla jsem sama sebe vyzkoušet v něčem novém, nejen ve sportu, ale i v politice," řekla tenistka, kterou zaujalo zejména to, že členy strany Správná věc jsou převážně mladí lidé. Na kandidátce jí patří třetí místo, v případě zvolení se chce v parlamentu věnovat sportování dětí a ženským právům.

Moskevská rodačka Čakvetadzeová vyhrála na okruhu WTA osm turnajů, v roce 2007 postoupila na grandslamovém US Open do semifinále. Od téměř čtyři roky starého přepadení se jí ale nedaří, letos ji navíc pronásledovaly zdravotní problémy a ve světovém pořadí klesla až na 150. místo.

Strana Správná věc nemá žádná křesla v parlamentu, vznikla teprve před dvěma lety. Podle ruských médií je blízká prezidentu Dmitriji Medveděvovi. Jednoznačným favoritem voleb je Putinova vládní strana Jednotné Rusko, na ostatní podle odhadů zbude jen třetina mandátů.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Co se tyče Medvěděva, tak ten je taky ze Strany jednotne Rusko spolu s Putinem jsou spolustranici.
U Anny jsem nikdy nepochopil to,že po přepadeni se neodstěhovala jinam,ale zustala ve stejnem domě... pokud to bylo takove trauma, tak by bylo nejlepši změnit lokalitu či radši uplně zemi..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist