Capriatiová a Kuerten byli uvedeni do tenisové Síně slávy

15. 7. 2012, 12:25
Aktuality 5
Trojnásobní grandslamoví vítězové Jennifer Capriatiová a Gustavo Kuerten byli v americkém Newportu uvedeni do tenisové Síně slávy. Pocty se dočkal i vítěz US Open z roku 1975 Manuel Orantes, tenisový funkcionář Mike Davies a posmrtně vozíčkářský šampion Randy Snow.
Síň slávy v Newportu

Šestatřicetiletá Američanka Capriatiová vedle grandslamových Australian Open (2001 a 2002) a French Open (2001) vyhrála dalších 11 turnajů, získala i olympijské zlato v Barceloně 1992. V necelých 15 letech se stala nejmladší hráčkou v elitní desítce světového žebříčku.

Během kariéry zažila i několik pádů. V letech 1993 a 1994 byla zatčena za držení marihuany a krádež v obchodě. Léčila se také ze závislosti na drogách. "To byla ale cesta. Dokázala jsem překonat nepřízeň osudu, vyhrát olympiádu i grandslamy a teď stojím tady. Nikdy bych nečekala, že se toho dočkám," řekla se slzami v očích.

Kuerten byl oceněn tradičně před závěrem travnatého turnaje v Newportu, jeho doménou byla ale antuka, což ukázal hlavně třemi triumfy na Roland Garros. "Je to asi povrch, kde si toho nejvíc vytrpíte. Strávíte tam hodně času a musíte využít každou zbraň, kterou máte, bojovat jako válečník," líčil Brazilec, který byl 43 týdnů světovou jedničkou.

Vítěz 17 turnajů ATP si zavtipkoval na svůj účet, že byl oceněn právě s Capriatiovou. "Jennifer, nechci porovnávat naše kariéry, protože to by si pak (v Síni slávy) dvakrát rozmysleli to, že mě pozvali," řekl.

ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Jennifer mohla mat tych GS kludne aj 10 a viac..
Reagovat
smazaný uživatel
prilisna skromnost, Gugo, byl jsi velky valecnik a hlavne - mel jsi SRDCE! :-)
Reagovat
tito
Tak. Jemu nebylo možné nepřát. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aj ja si myslím,ze je jeho nominácia v poriadku,ale podla mna to bolo len-len..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist