Capriatiová plánuje comeback! Vrátit se chce na US Open 2015

29. 9. 2014, 21:39
Aktuality 53
Bývalá světová jednička Jennifer Capriatiová je další tenisovou hvězdou, která plánuje návrat na kurty. Devětatřicetiletá majitelka tří grandslamových titulů napsala na twitteru, že se chce pokusit kvalifikovat na US Open v roce 2015.
Profily hráčů
Jennifer Capriatiová

Američanka, která už jednou kariéru restartovala, s profesionálním tenisem naposledy skončila v roce 2004. "Plánovala jsem návrat po deseti letech na letošní Open, kde jsem hrála poslední grandslamový zápas. Ale budu muset počkat ještě jeden rok," napsala Capriatiová na twitteru.

Capriatiovou, jež se ve 14 letech stala nejmladší hráčkou v elitní desítce světového žebříčku, v minulosti srážely problémy v osobním životě. Po vyřazení na US Open 1993 na více než rok přerušila kariéru a na stránky novin se dostaly její skandály s drogami a krádežemi v obchodech.

Jennifer Capriatiová Po návratu na kurty se postupně opět propracovala mezi elitu a v roce 2001 triumfovala na Australian Open a French Open, navíc přidala semifinálové účasti ve Wimbledonu i na US Open. O rok později v Melbourne grandslamový titul obhájila. Celkem na okruhu WTA získala 14 trofejí.

V roce 2004 Capriatiová, jež má ve sbírce i zlatou olympijskou medaili z Barcelony z roku 1992, i kvůli zdravotním problémům ukončila znovu kariéru a její soukromí opět poznamenala série skandálů. V roce 2010 se na veřejnost dostal její pokus o sebevraždu, vloni stanula před soudem kvůli pronásledování a napadení bývalého přítele.

K návratu na kurty ji nyní prý inspiruje otec, kterému lékaři před časem diagnostikovali rakovinu.

Kariéru před časem restartovala i třiatřicetiletá Švýcarka Martina Hingisová, která se ale věnuje už jen čtyřhře. Před necelým měsícem se na kurty vrátila pětadvacetiletá Nicole Vaidišová, která po pauze začala hrát na turnajích ITF.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

53
Přidat komentář
Kozoroh
Z mého pohledu profláklý marketingový tah, jak na sebe upozornit.
Reagovat
dadaft
je fakt Jenifer, že skandálnosti tvého mimotenisového života se dnes žádná hráčka nevyrovná, jsou to všechno takové puťky, popřípadě selky. ))

musím říct, že ve svých hvězdných hodinách jsi hrála fantastický tenis, který stačil na kteroukoliv soupeřku, ostatně průnik do top ten ve čtrnácti a tři grandslamy hovoří za vše.
docela jsem ti fandil.
tak budu zase.
ale nemyslím, že se to povede.
Reagovat
darek.vrana
Příští rok plánuje comeback Suzanne Lenglenová. Začne na ITF a chce se kvalifikovat na Roland Garros.
Reagovat
Frick
Ta to bude mít těžký. Sec jenom, už přes 75 let pod zemí. Kdyby třeba 20, tak neřeknu.
Reagovat
darek.vrana
Na dnešní konkurenci to stačí.
Reagovat
Paseka
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ani po tolika letech v tenisovým nebíčku se nemůže smířit s tou jednou jedinou porážkou :)
Reagovat
darek.vrana
Jo, ani nevím, s kým to bylo:).
Reagovat
smazaný uživatel
Molla Mallory ve Forest Hills 1921, a to ještě skrečovala kvůli nemoci :)
Reagovat
darek.vrana
To by se možná dneska neztratila:).
Reagovat
Fandina
:-))))))))))))))
Reagovat
speed
Tohle myslí doufám jako vtip :-D
Reagovat
Fandina
Jestli se nepletu, tak se v USA hrají různé kvalifikační zápasy na USO. Tak třeba se účast povede. Bude to zajímavé sledovat, jestli se návrat povede.
Reagovat
Frick
To je taky takový citlivý. Otázka taky čeho má raka a stadium. Jako aby nebyl do jara na prkně. Bohužel no. Vzpomeňme si na nejnebožejší Elenu. Před rokem a měsícem ještě hrála kvaldu o USO, v lednu oznámení diagnózy, jen tu byla prezentována ve stylu "že si takto začátek tenisového důchodu nepředstavovala" a já tu upozorňoval na to, že to není vhodně napsané, jelikož vyhlídka byla nejistá. Nicméně to, že to šlo takto rychle, šokovalo i mne.

Fakt hrozný. Nehoda, srdeční zástava, to bych nějak akceptoval snad i líp.
Reagovat
VlS
se taky zkusím kvalifikovat na USO - do párkařský boudy patlat hot dogy kečupem.
Reagovat
smazaný uživatel
Neblbni, dáme si spolu singla, pravou TP exhibici a pak si dáme ty hotdogáče s kečupem :D Uvidíš, jaká bude sledovanost :D
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že Capriati chce jen odehrát USO15 kvůli tátovi, třeba z toho něco vytěží, určitě na sebe strhne pozornost, ale jinak by se už dočista zbláznila, kdyby ten návrat myslela vážně.
Reagovat
Mayo
Jennifer na hrad (: ... moja najobľúbenejšia hráčka tej doby ...
Reagovat
smazaný uživatel
Na tom vašem hradě máte už pěknej binec teda, se to tam střídá jak ponožky :D
Reagovat
Mayo
Lunej(ka) ... je tam tenisová elita :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D ty tam posíláš pomalu každýho prosímtě, tak jaká elita. :D
Reagovat
Roger_Federer
Tak to hodne stesti.
Rano jsem tady nekde cetl o aktualni silne ere zenskeho okruhu..
40cetileta Date v klidu vyhrava zapasy, 40leta Jenifer se pokusi o navrat, Serena neomezene vladne..
Reagovat
smazaný uživatel
aktualna,silna era zenskeho tenisu?,idem si to rychlo vyhladat
Reagovat
Roger_Federer
nebylo to urcite napsane presne takto, ale myslenka stejna..
Reagovat
smazaný uživatel
Hele Rogere, Kimiko ok, ale rekni mi prosim te jak si prisel na to, ze vklidu vyhrava, respekt k jejimu 101 mistu v rankingu WTA vs. vek by tu jiste byl a je opravdu na miste, ale nepamatuji si, zeby se v kontextu o silne ere hovorilo o 100 vyrovnanych tenistkach.
Jestli jde o Serenu jiste, tot dost jiny priklad...
A jestli jde o Jennifer, tak zatim o tom hovori a zpatky jeste neni...a jak bude pinkat na kurtu, to tedy se jeste uvidi...

Pokud si pamatuji, tak nejakych vic nez 20 let zpatky to bylo tak o 4 tenistkach, no vlastne o dvou, o jedne ktera koncila Martina, a Steffi, ktera kralovala uplne jasne a obcas ji to narusovala Sancezova a Seleska...potom prisly sestry W. vystridaly Steffi...a?

Od te doby se tedy dost zensky tenis pohnul. Serena sice v zebriku vladne, ale pokud jde o GS, tak se letos rozdelil mezi 4 hracky!!!!
V roce 2011 opet rozdeleno mezi 4 hracky!!! z toho 2 jine nez letos. V roce 2008 opet 4 ruzne hracky!!! Minuly rok GS vyhraly 2 hracky nez letos!!! Mezi rokem 2008-2010 vyhraly GS Anicka, Fran a Svetluska... Od roku 2008 zname 12 RUZNYCH VITEZEK GS!!!

Jen tak mimochodem od roku 1981 - 1997, coz je 16 let zname stejny pocet vitezek, tedy 12!!!

Mezi rokem 1997 - 2007, cili zajimava dekada od nastupu Martiny Hingis jich zname 16...takze mozna tady melo byt to srovnani,...dal bych holkam jeste 4 roky, a kdo vi jestli netroufnou i tuhle dekadu, ale je uz ted z toho patrno, ze WTA je opravdu v zajimavem rozpolozeni...

A ted jedna jeste provokativni otazka... chtel bych videt Hingis jak prehrava takovou Petru nebo Viktorii...no...dokazal bych si predstavit jeste Justine, ktera by byla nejak schopna konkurovat...ta prave skoncila v roce 2007. Pak se drzela jeste tak tak Kim...

Co urcite je drsnejsi, to vetsi fyzicka narocnost, ktera dost holky drti. Pokud se Viktorie vrati...a ty holky jak Simona, Evzenie, Garbina atd. zase pujdou krok dopredu, muze to byt opravdu paradni narez...
Reagovat
VlS
jsem přesvědčenej, že Genie, Garbina, Caroline Garcia, Elina Svitolina, Belinda a snad se probudí mladý Američanky, z našich možná Karolina začnou už příští rok złobit ještě víc než letos a bude to hodně zajímavý. Některá z nich urve GS už příští rok.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky bych rekl...rozhodne Evzenie se Simonou budou vic nez zlobit, konkurence s Marii, Viktorii, Petrou, Serenou...do toho se zveda i ta Karolina W....a jak do toho vjedou s tim loco stylem Garbina, nebo i ta Kamila... no a Belinda, Elina, ktere uvadis...a to nemuzeme proste jen tak zapomenout o Agnieszce, ta umi proste, ikdyz se hodi spise s tou hrou nekde do te dekady mezi leta 1997 - 2007.
Je tam fakt plno hracek. Je to neskutecne nabite.

No a do toho vseho ta nase Lucka:))))

Rozhodne je videt, ze udrzet se v popredi zebriku ted uz neni zadna sranda...
Reagovat
smazaný uživatel
A to jeste nevime, kdy se nam zvencnou Sabina s Petko...Madison, Sloane
...proste nechci to nejak predcasne hodnotit, ale je to slusne pestra era...
Reagovat
lars
Zapominas na Cornet :))
Reagovat
smazaný uživatel
A jen tak na dodatek...letosni finalistky GS > Dominika, Simona, Evzenie, Karolina...to proste hovori za vse...to i v te tzv. silne dekade se vic stridaly ty holky mezi sebou, myslim vitezky...
Finalistky minuly rok: NaLi, Marie, Sabina, Viktorie
Finalistky 2012: Marie, Sara, Agnieszka, Viktorie
atd. atd.

No co by si mel nadsenec do WTA prat vic, to uz nevim;)
Reagovat
Roger_Federer
To je dost, zes taky neco napsal Vlku..Kimiko se mi normalne hodila do myslenky:)..V clanku je napsane, ze se chce pokusit kvalifikovat, takze zadna divoka karta.:).Tim padem mi z toho vychazi, ze ve svych temer 40 letech ji nechyby sebevedomi a asi si veri na hracky top 200..zadne sranda..ti reknu, ale asi kdyz to vidi..
uz jsem to rikal mnohokrat, osobbe povazuji za silnejsi a stabilnejsi eru zenskeho tenisu dobu, Hennan, Clejsters, Serena, Venus, Hingis..
Jiste popsal si to perfektne..a teda, jsou ty holky dneska tak silne vsecky v top 100 ze muze kdokoliv porazit kohokoliv, nebo tak nevyrovnane, ze na vitezstvi na Granslemu nemusi porazit ani jednu top 10??..ja ti teda ani nevim.;);)
Reagovat
spaniel
Cece, co se deje? Skoro bez chyb...
Reagovat
blixa
Ano, stabilnější to bylo, silnější těžko. Dnes se oproti minulosti výrazně zvedla kvalita první padesátky nejméně. Hráčka první pětky se musí obávat každé do 30-40 místa v žebříčku. Dřív jasně vládla první čtyřka-pětka a nikomu dalšímu nedala moc čuchnout, dnes ani ta Serena nevyhrává jak na běžícím pásu. Ženský tenis se vyrovnal a celkově zkvalitnil.
Reagovat
smazaný uživatel
jj, take to tak citim. Letosni AO...treba...Agnieszka prehraje neskutecne Viktorii, pak prijde Dominika uplne s jinym stylem a Aga ma plno problemu a leti...
Treba servis a utocna hra holek sla obecne dost nahoru...

A kdyz si vzpomenu jak casto treba Hingis byla psycho...a jeste to dokazala nejak uhrat...no nevim,,,ale myslim, ze v tehle letech by byla dost rychle potrestana, a takova Simona by si ji slusne vychutnavala...atd. atd.

Take si nepamatuji v te dekade na takove typy jak Lisicka, vzdyt to je uplna chodici nepredvidatelna bomba...ta je schopna sejmout vsechno kolem a kohokoliv, nebo samou sebe behem par minut...

Co se mne asi libi ted nejvic, tak neskutecne siroka pestrost stylu... u kazde hracky v top 30 si clovek prijde opravdu na sve;) A to nepocitam to, ze si nikdy nepamatuji, ze bych se rad koukl na hracku, ktera sedi nekde na 85 miste v rankingu jako Kiki Mladonovic, a fakt se to da sledovat a krasne si rozumi ze siti....a plno dlasich prikladu bych asi nasel...;)
Reagovat
lars
Lisicki je bomba jen na trave :))
Reagovat
MartinPa
Mě to spíš přijde, že ta úzká světová špička tenistek zmizela nenávratně již před několika lety a
na špici se nyní střídají hráčky pouze lepšího průměru, které jsou na tom všechny obdobně, ať již atletickou přípravou nebo úderově.
Výjimkou z toho je Serena, která ostatní převyšuje jen svou fyzickou silou - ta ovšem již brzy odejde s věkem a zůstane již jen ten lepší průměr.
Důkazem, jedním za všechny, je návrat Clijstersové po mateřské a získání GS a TM s prstém v nose.
Zkrátka, chybí mi hráčky typu Gráfové, Clijstersové, Heninové, Davenportové, Sanchezove, které uměly zahrát takticky, měnit rytmus, občas to ukončit na síti, atd.
Dnes se snad upřednostňuje jen atletická příprava na úkor pestrosti úderů a především taktické a psychologické stránky hry.
Vyhrát jeden set 6:0 a vzápětí prohrát druhý 6:1 nebo vést 5:0/40:15 a následně to projet, mě přesvědčuje o tom, že je něco špatně v přípravě
a v pojetí tenisu vůbec. Ano jsou nějaké zvrácené náznaky taktiky u skupin hráček typu - 'zkusím do toho bouchnout větší silou, třeba z toho bude bod',
'budu se to snažit nějak vracet, nejlépe na střed, a třeba se ta druhá vyháže', 'tak a teď u toho kraťasu zařvu ještě víc než obvykle a než se soupeřka rozběhne, tak mám bod',
ale to je to co zrovna vidět nechci. Došlo to u mě tak daleko, že pro ten bezduchý tenis si jen stěží vzpomenu, kdo letos vyhrál jaký GS :-)

PS: Předpokládám, že máš již více jak 30 let, jedině tak se dá vysvětlit zálibné sledování hry Mladenovičové a ostatních hráček - v té
době totiž již může docházet k narušování bystrého úsudku, který je oslaben pohledem na mladou dívku (u blondýnek se samozřejmě míra oslabení zněkolikanásobuje)
takže případný slabší výkon je hodnocen jako skvělý :-)
Reagovat
blixa
Tohle mi připomíná takové ty naivní nářky, jaký nádherný fotbal hrával Pelé nebo Bican a jak ti dnešní joudové nic neumí, jen běhat :D Jenže tyhle plačky si neuvědomují, kolik tehdy měli hráči času a prostoru a jak rychle se hrálo tehdy a jak dnes. To samé je to v tenise. Dnes prostě není čas a prostor na nějaké velké změny taktiky a na to, že hráčka bude ovládat odlišné tenisové styly a používat je dle potřeby. Hraje se čím dál tvrdší a rychlejší tenis (a nemalou měrou k tomu přispěl i vývoj materiálu) a domnívat se, že dnes by nějaká top hráčka mohla hrát jako hrávala třeba Hingis je neuvěřitelně naivní (proto taky nezkouší návrat do singlu, je inteligentní a dobře to chápe). Ano, nemusí se nám to líbit, můžeme tesknit po starých pomalých časech, ale to je asi tak všechno, co s tím můžeme dělat. Doporučuji sledovat šachy, tam to bude i za 100 let pravděpodobně pořád stejné ;-)
Reagovat
mrafe
S tím zrychlením ve sportu máš pravdu, ale prosím tě, můžeš mi vysvětlit,"podle TP Jirka Veselý hraje ve stejný čas turnaj jak v Petrohradě (RUSKO), tak současně v Mons (Belgie)". To si bohužel u tenisu nedovedu představit, ale u šachů klidně.
Reagovat
blixa
Nevím, pokud se neumí naklonovat tak snad jedině že na to druhé místo poslal svůj pěkný obraz v životní velikosti ;-)
Reagovat
LukasH
Úplný souhlas s Blixou. Ano, Kim byla výjimečná, to je pravda. Ovšem ženskej tenis se dost změnil. Souhlasím, že pro diváka je možná míň zajímavej. Ale s tím se nic nenadělá. Ono je totiž moc krásný sledovat např. Petru Cetkovskou (ve formě), hrající proti Strýcové. Žádný pecky, hra plná variací, náběhů na síť, kraťasů, dlouhých a zajímavých výměn, změn rytmu atd....a pak se proti jedný z nich postaví např. Petra ve formě - na return si nešáhnou, Bára se snaží běhat na síť, byť jí to skoro vylamuje zápěstí a její krásná hra, kterou praktikovala s předchozí soupeřkou, je ta tam.
Síla vládne, je to tak. Konzistence se možná nevytrácí ani tak proto, že by byly ty holky "na hlavu", ale proto, že tenhle typ tenisu stojí všechny hráčky strašně moc sil. A ať to třeba v televizi není vidět, stačí aby povolily a už je soupeřka (i třeba 40. v žebři), začne přehrávat.
Taky mi připadá, že když se mluví o tomhle tématu, tak se vždycky zmíní Serena ve smyslu - hráčky hrajou lepší průměr, proto je Serena přehrává. Ne, ona je majitelka 18 grandslamů, to se zas nedá srovnávat ani s Kim, Henin atd. Ona je prostě výjimečná. Navíc v ní většina vidí tu sílu a myslí si, že všechny přehrává silou. Není to tak. Obzvlášť ne v poslední době, kdy hraje liftovaný forhendy. Ale je jediná, která se dokáže přizpůsobit situaci, ovládá různý taktiky. Umí hrát variabilně a navíc je ještě silná. Jenže to se nedá natrénovat...
Reagovat
misa
Síla vládne, ale ještě definitivně nevyhrála. Důkazem jsou hráčky jako Aga nebo Simona. Aga se svou variabilní hrou se drží v top 10 a letos vyhrála Canadian Open, Simona navzdory svým omezeným fyzickým parametrům drží 2. místo a praktikuje chytrou hru. Její bilance s Mariou nebo Venus je ale špatná... Věřím ale, že pro Petru to bude vždy hodně těžká soupeřka. I Petra se už nespoléhá jen na sílu, ale dokáže zahrát hezký slajs, kraťas a když chce, je na síti šikovná.
Reagovat
LukasH
Jasně, ale já mluvím o dominanci. Tyhle hráčky tebou zmíněný nebudou dominovat, troufnu si říct. Aga je jasná, v desítce je už hrozně dlouho, většinu byla dokonce v pětce, je konzistentní, ale na GS by se jí toho muselo sejít hrozně moc. Věřím, že by ho třeba dala v roce 2012 nebýt tam Sereny ve finále. Teď už mi to s ní přijde slabší a začíná jí porážet větší okruh hráček než před časem. Simonina hra se mi líbí víc, ale ona je právě zářným příkladem toho, že ta síla tam chybí. Kdyby byla o fous agresivnější, mohla už mít GS, protože by porazila Mášu na RG. Petře nesedí, to je pravda, ale taky je fakt, že Petra s hrála na antuce a min. rok v New Havenu neměla moc formu. Dostala se sice do finále, ale přes samý tříseťáky.
Reagovat
VlS
Dovolím si nesouhlasit.
Mezigenerační srovnávání nemá žadnej smysl, jakej by byl výsledek utkání Štefi s někým ( Marie, Petra ........ ) nikdo neví. do totálního zblbnutí o tom můžeme teoretizovat. Nikdy to nikdo nevyřeší.
Tenis je sport. Jako ve všech sportech jde výkonnost stále nahoru, lepší se materiály, lékařské zajištění, věda, tréninkové metody, podmínky, atd atd.
Sice jsem už děda, ale ty staromilské kecy, jak dřív byly holky hezčí a ochotnější a chlapi víc vydrželi mě přijdou hodně směšný.
Reagovat
ta-dah
Thumbs up!
Reagovat
lars
myslim, ze Hingis by mohla zahrat nejakou exhibici na 1 set s nejakou z top10, aby se to trochu zrealnilo.
Reagovat
Roger_Federer
raci ne..az by ji vyklepla 6:2, byl by poprask.:)
Reagovat
lars
tak s prstem v nose to Kim neziskala.
To by ji Peta (asi 18. ve WTA) neporazila 6:4, 6:3 coby vitezku posledniho GS. Dokonce to byla posledni ucast Kim ve finale WTA turnaje.
Reagovat
VlS
Ona jí Peťa klepla v Paříži v hale, ale to je jedno. Kim byla pryč dva roky a ne deset, tenis se v době její nepřítomnosti zas tak moc nezměnil.
Reagovat
VlS
Prohlížel jsem si výsledky Justine a Kim po návratu. U Justine to zas žádná úplně superbomba nebyla a u Kim to bylo lepší, ale i ona tam měla výpadky v prvních kolech s hráčkami z hloubi rankingu. Ta vzpomínaná konzistence zas nebyla až tak docela konzistentní.
Myslím, že kdybych začal pátrat po výsledcích Martin ( obou), Jennifer a dalších, tak bychom patrně zjistili něco podobného. Máme tendenci si idealizovat historii.
Reagovat
smazaný uživatel
Martina Hingis aspol. prostě hrály tak, jak se hrálo v jejich době. Kdyby hrály později (tedy dnes), tak se dnešní hře přizpůsobí.......
Když se Navrátilová počátkem milénia vrátila k profitenisu, tak sice hrála především debl, ale tu a tam i singl. A několik zápasů v singlu tehdy vyhrála. Poslední v necelých 48 letech...
Z mého pohledu to ukazuje, že kdyby se Navrátilová narodila později (místo 1956 třeba 85 +/-), tak by měla šanci. Samozřejmě by ta její hra musela odpovídat dnešní době. Zároveň to však ukazuje, že konkurence v ženském tenise není tak silná, jak se nám tady někteří na TP snaží namluvit...
Reagovat
VlS
Myslím si, že konkurence je silnější, než si vůbec dokážeme představit.
Reagovat
lars
Justine navrat nebyl dobry.
Kim mozna tenisove dozrala az po navratu.
Kdyby to Kim valcovala, tak by asi Wozejk nebyla 1
Reagovat
smazaný uživatel
Promin, ale ja si opravdu nedokazi predstavit Hingis, jak s tim, co hrala a hrala nadherne, nepopiram... prehrava na antuce letos Garbinu, nebo Marii...fakt ne...a podle mne by mela problemy i s Kareninou...ktera doslovne koncertovala s Venus...
A tak nejak si uz vubec nedokazu predstavit jak Kim, nebo Justine je schopna byt konkurence-schopna na trave...s temi hrackami, ktere posunuly ten fyzicky aspekt dal, nez v te dekade...i Lucka by je letos smetla;)
...a to jeste Viktorka nebyla letos uplne fit...
Ze si troufaji...to je jedna vec, proc ne...ale to, co si dovolila kdysi Martina Navratilova ve svem veku vs. vysledky...to ted max. muze jeste splnovat Serena...ale to je fakt trosku specificky pripad...
Ty hracky dnes jsou nauceny hrat skvele utocne na riziko...je to buchec...proste,...a vydrzet to, neni pro ne zadna sranda...

Ale nech jim opravdu jeste aspon ty 3-4 roky. Ja si myslim, ze to bude uz videt i na navratu Vaidisove...pokud se dostane do top 20 a vyhraje aspon nejaky ten turn. typu Prem.....tak bych pak i priznal, ze tahle era je slabsi a nevyrovnana...ale na druhou stranu neni jeste tak stara...aby to mohla dokazat...ale rekneme, ze by to mohlo byt aspon nejake orientacni meritko...

Ja bych ji to i pral, a at klidne padne i ten muj pohled, ale tolik tomu neverim...zensky tenis se podle mne od tech dob te dekady, co popisujes dost zmenil...

P.S. jinak pisu bez registrace ;) uplne v pohode;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist