Carreňo na antuce v Marbelle zdolal Munara a slaví první domácí triumf

11. 4. 2021, 17:01
Aktuality 1
ATP MARBELLA - Pablo Carreño na domácí půdě v Marbelle získal druhý antukový a celkově 5. titul. Nejvýše nasazený Španěl porazil ve svém prvním finále po roce a půl 6-1 2-6 6-4 krajana Jaume Munara, který hrál o titul poprvé v kariéře, a zaznamenal jubilejní 200. výhru na okruhu ATP.
Profily hráčů
Pablo Carreňo

Pablo Carreño si po loňském restartu sezony zahrál semifinále na US Open či čtvrtfinále na Roland Garros, letos se však i vinou zdravotních potíží představil jen na třech turnajích s bilancí 4 výher a 3 porážek.

Tento týden 29letý Španěl už ovšem dokázal potvrdit roli nasazené jedničky na domácím antukovém turnaji v Marbelle. Poprvé od září 2019 postoupil do finále a v něm ukončil stejně dlouhé čekání na triumf, když po dvou a půl hodinách hry zdolal 6-1 2-6 6-4 krajana Jaume Munara.


V celkově 8. finále a prvním na domácí půdě Carreño získal 5. titul a opět na podniku nejnižší kategorie ATP 250. Na antuce triumfoval podruhé.

"Je to úžasné vyhrát turnaj na domácí půdě. Navíc jsem si to mohl užít i před fanoušky, což pro nás v poslesdní době není zcela obvyklé," řekl Carreño po triumfu na turnaji, na který mohl do hlediště omezený počet diváků.

23letý Munar si v Andalusii zahrál finále podruhé během dvou týdnů a znovu byl neúspěšný. Před sedmi dny neuspěl v boji o titul z challengeru, dnes padl při premiéře ve finále turnaje ATP.

"Prohrát dvě finále během dvou týdnů není úplně příjemné. Ale musím se na to dívat pozitivně, protože finále nehrajete každý den. Věřím, že už zítra budu brát tenhle výsledek jako úspěch a brzy se dočkám i titulu," uvedl Munar.

Bývalá světová desítka Carreño se v pondělí posune z 15. na 12. místo žebříčku ATP. Munar, jehož maximem je 52. příčka, si polepší z 95. na 81. místo.

Carreño se nyní vydá do Monte Carla, kde se v úterý utká v prvním kole turnaje Masters 1000 s Italem Stefanem Travagliou.

• ATP 250 MARBELLA •
Španělsko, antuka, 408.800 eur
nedělní výsledky (11. 04. 2021)
• Dvouhra - finále •
Carreňo (1-Šp.) - Munar (Šp.) 6-1 2-6 6-4
• Čtyřhra - finále •
Behar/Escobar (Urug./Ekv.) - Brkič/Čačič (Bosna/Srb.) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Carreňo, legenda. Ak nevyhrá do konca kariéry ani jeden zápas, vždy bude mať v našich srdciach svoje miesto. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist