Cecchinato vyhrál turnaj v Umagu a atakuje Top 20

22. 7. 2018, 23:33
Aktuality 3
ATP UMAG - Marco Cecchinato necelé tři měsíce po svém premiérovém triumfu na okruhu ATP slaví druhý titul. Po Budapešti pětadvacetiletý Ital ovládl také antuku v chorvatském Umagu, když ve finále porazil 2-0 na sety Argentince Guida Pellu.
Profily hráčů
Marco Cecchinato

Ještě v dubnu uzavíral první stovku světového žebříčku. Ale pak Marco Cecchinato z pozice lucky loser získal na antuce v Budapešti první titul na okruhu ATP, na Roland Garros se i díky skalpu Novaka Djokoviče dostal senzačně do semifinále grandslamu a dnes na antuce v Umagu slaví druhý titul, který ho vyhoupne již na 22. místo světa.

Pětadvacetiletý Ital, který ve druhém kole otočil zápas s českým tenistou Jiřím Veselým, v dnešním finále porazil i díky odvrácení 7 z 8 brejkbolů Argentince Guida Pellu 6-2 7-6.

"Jsem moc šťastný. Tohle bylo moje druhé finále a opět z něj odcházím jako vítěz. Je to opravdu úžasný pocit," radoval se italský šampion.

Zatímco Cecchinato udržel finálovou neporazitelnost, osmadvacetiletý Pella prohrál i třetí finále na okruhu ATP.

• ATP 250 UMAG •
Chorvatsko, antuka, 561.345 eur
nedělní výsledky (22. 07. 2018)
• Dvouhra - finále •
Cecchinato (3-It.) - Pella (Arg.) 6-2 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Fandina
Viděla jsem jeho zápas s Veselkou, tam byl zezačátku slabý, ale pak začal Jirku přehrávat a nakonec ho porazil, i když to byl dlouhý mač a Jirka měl problém s nohou.
Reagovat
letityfanousek
Ale občas se stane, že z challengerovýho hráče se stane žralok (aspoň na antuce). Jsem zvědav, co předvede na hardu
Reagovat
turista
Ano. Je školním příkladem účelu challengerů a futures.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist