Čechům se v Římě nedařilo. Ivo Minář se propadne do čtvrté stovky

20. 4. 2010, 21:29
Aktuality 1
CHALLENGER ŘÍM - Během 14 dní se v Římě konají dva challengery mužů. Ale ani druhý pokus se nevydařil všem čtyřem českým tenistům. Ti dnes v 1. kole neuhráli ani set, když tři z nich marně čelili nejvýše nasazeným soupeřům. Pro Iva Mináře to bude znamenat pád až do čtvrté světové stovky.
Ivo Minář

Ivo Minář se v polovině března vrátil po osmiměsíčním trestu za doping a plný sil věřil, že se dokáže v žebříčku pomalu vracet zpět do první světové stovky. Zhubl, nabral fyzičku a začal hrát s novými raketami Babolat. 

Kvůli trestu spadl ze 73. na 151. místo v pořadí ATP. "Takhle nějak jsem to očekával. Důležité je, že se přihlásím na pět šest turnajů a budu mít možnost nějaké body obhájit nebo přidat. Chvilku možná ještě o něco spadnu, ale zaplaťpánbůh, že můžu hrát," pravil těsně před svým prvním zápasem.

"Doufám, že se bodově nějak udržím, abych hrál kvalifikace grandslamů a měl šanci hrát o větší body s nejlepšími hráči," dodal Minář.

Zatím se mu ale vůbec nedaří. Ze čtyř challengerů přešel přes první kolo jen jednou, když se v Neapoli dostal do čtvrtfinále. Na pátém neprošel ani kvalifikací. Naposledy nezvládl vstup do turnaje dnes v Římě, kde prohrál 6-7 3-6 s nejvýše nasazeným Němcem Florianem Mayerem.

Minář si tak v žebříčku, ve kterém je nyní až na 223. místě, pohorší o více něž sto míst. Ztratí totiž body za loňský triumf na challengeru v bulharské Sofii.

V italské metropoli se nedařilo ani dalším Čechům. Turnajové dvojce Danielu Brandsovi z Německa podlehl ve dvou setech Jiří Vaněk. Ten tak nezopakuje ani týden staré druhé kolo, kdy startoval na prvním turnaji této sezony.

Lukáš Rosol mohl svůj poslední výsledek jen vlepšit, ale nepovedlo se mu to. S třetím nasazeným Rakušanem Danielem Köllererem uhrál jen tři hry.

Jan Hernych před necelým měsícem vyhrál v Jersey, na další úspěch si ale musí znovu počkat. V Římě dnes nestačil na Slováka Martina Kližana, jemuž podlehl 4-6 6-7.

- CHALLENGER ŘÍM (Itálie, antuka, 30.000 eur) -
úterní výsledky českých tenistů (20. 04. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
F. Mayer (1-Něm.) - I. Minář (ČR) 7-6 6-3
Brands (2-Něm.) - Vaněk (ČR) 6-3 6-4
Köllerer (3-Rak.) - Rosol (ČR) 6-0 6-3
Kližan (SR) - Hernych (ČR) 6-4 7-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Myslím si, že Mináře bude čekat velmi těžký návrat zpět do elitní stovky. Ale na druhou stranu toho za svoji kariéru moc nedokázal. Absurdní na tom všem je, že čeští komentátoři tohoto Čecha pořád pochvalují, ačkoliv předvádí mizerné výkony. Pamatuji si, jak jednou jeden novinář napsal, že Ivo je specialistou na hráče první dvacítky. To je ale úplnej nesmysl, protože i když párkrát zabojoval, ani jednou nevyhrál. Jeho bilance s hráči, jako je například Roddick, je 0-14.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist