Celý týden jsem hrála solidní tenis, radovala se Svitolinová po obhajobě triumfu v Dubaji

25. 2. 2018, 14:00
Aktuality 2
Jelina Svitolinová včera ve finále turnaje v Dubaji přehrála 6-4 6-0 Rusku Darju Kasatkinovou, podruhé v kariéře obhájila titul a vybojovala již svou 11. trofej. Jsem spokojená s tím, jak jsem tu celý týden hrála. Byl to solidní týden, radovala se po triumfu Ukrajinka.
Profily hráčů
Jelina Svitolinová

Jelina Svitolinová se včera stala po Petře Kvitové druhou tenistkou, která letos vyhrála dva turnaje. Třiadvacetiletá Ukrajinka po lednovém triumfu v Brisbane nenašla přemožitelku ani na turnaji v Dubaji, kde plnila roli nasazené jedničky a obhájkyně titulu. "Cítím se báječně a jsem šťastná, že jsem dokázala obhájit titul," radovala se na tiskové konferenci Ukrajinka.

"Jsem spokojená s tím, jak jsem tu celý týden hrála. Myslím, že jsem odehrála čtyři solidní zápasy, dobře jsem podávala, returnovala, byla jsem soustředěná a snažila se si chodit pro body. Ano, některé momenty se mi nepodařily, ale celkově bych řekla, že jsem hrála solidní tenis," hodnotila průběh celého týdne aktuálně čtvrtá hráčka světa, jež v Dubaji porazila Wangovou, Osakaovou, Kerberovou a ve včerejším finále i Kasatkinovou.

Svitolinová vyhrála už sedmé finále v řadě a svou skvělou finálovou bilanci vylepšila na 11-2. V Dubaji obhájila loňský titul, což se jí na okruhu WTA povedlo podruhé. Poprvé úspěšně obhajovala triumf v ázerbájdžánském Baku 2014.

"Užívám si to. Mám za sebou báječný vstup do sezony, který mi dodal hodně sebedůvěry a já si teď opravdu užívám každý zápas a každý míč. Věřím si a vím, že když hraju svou hru, jsem schopná porážet i ty nejlepší hráčky," konstatovala Ukrajinka. "Nebylo to lehké finále, to rozhodně ne, soupeřka hodně bojovala, ale já jsem se snažila hrát svou hru a zůstat koncentrovaná na každý míč, což se mi podařilo."

Titul v Dubaji obhájila jako třetí v historii, před ní to dokázaly jen Belgičanka Justine Heninová (2003-2004) a Venus Williamsová (2009-2010). "Bylo úžasné slyšet své jméno spolu s Justine a Venus. Věděla jsem o tom už před finále, takže mě to možná i trošku motivovalo," smála se Svitolinová. "Jsem šťastná, že to nakonec dobře dopadlo."

"Každý turnaj, který jsem vyhrála, mi něco přinesl. Pokaždé je to velká výzva, kterou musíte přijmout a věřit tomu, že můžete vyhrát. Každá z nás jde do turnaje s tím, že touží být na konci vítězkou. Já jsem ráda, že jsem tu letos zvládla pozici nasazené jedničky a obhájkyně titulu, protože tohle na nás vyvíjí tlak. Byla jsem čas od času nervózní, ale dokázala jsem se s tím vypořádat, což byl klíč k úspěchu."

"Moc volna mě teď nečeká. Nyní poletím do New Yorku, pár dní si odpočinu a pak hurá do Indian Wells," dodala Ukrajinka."

 

Komentáře

2
Přidat komentář
tommr
její finálová bilance je obdivuhodná. Zatím sice nemá žádné úspěchy z GS, ale vzhledem k jejímu věku je to jen otázka času kdy se prosadí i na nich ...
Reagovat
Jariinho
Stále mi přijde na kurtu jako rozmazlené děcko, ta tenisova elegance se už nenosí ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist