Čermák v Kuala Lumpuru neuspěl. Dohrál i obhájce titulu Davyděnko

29. 9. 2010, 10:16
Aktuality 1
František Čermák si v Kuala Lumpuru po čtyřech letech zahrál dvouhru v hlavní soutěži turnaje ATP. Na zápas ale příliš rád vzpomínat nebude, český deblový specialista prohrál s Francouzem Edouardem Rogerem-Vasselinem 0-6 4-6. Hned po svém prvním zápase skončil i obhájce titulu Nikolaj Davyděnko; ruský tenista nestačil na svého krajana Igora Andrejeva.
František Čermák

Třiatřicetiletý František Čermák, který nefiguruje v žebříčku dvouhry a ve čtyřhře je dvacátý, hrál singlový turnaj ATP naposledy v Palermu v roce 2006. V hlavní soutěži dvouher se tedy objevil téměř přesně po čtyřech letech.

Návrat ale vítězstvím neoslavil. V cestě do druhého kola mu stál Francouz Edouard Roger-Vasselin, který zcela ovládl úvodní set, v němž nechal českého soupeře uhrát pouhých šest míčů. Vyrovnanější partii sehrál Čermák až ve druhém setu, kdy Rogerovi-Vasselinovi dokonce sebral podání. Sám ale o servis přišel dvakrát a za 68 minut tak prohrál 0-6 4-6.

Mnohem větším překvapením dnes v Singapuru skončil ruský duel mezi Nikolajem Davyděnkem a jeho krajanem Igorem Andrejevem. Šestý hráč světa Davyděnko, který v Kuala Lumpuru uspěl před rokem, nastoupil k prvnímu zápasu od US Open, a návrat to nebyl šťastný: z vítězství se radoval kvalifikant Andrejev, který za téměř tři hodiny udolal Davyděnka 7-5 5-7 6-3.

Davyděnko, který po operaci zápěstí nemohl na jaře téměř tři měsíce hrát, je tak nebezpečně blízko vypadnutí z Top 10, tím spíš, že brzy bude obhajovat ještě titul v Šanghaji.

"Když v Šanghaji neobhájím, vypadnu ze světové desítky," konstatoval loňský vítěz.

Jednoduchý postup dnes neměl ani další z Rusů Michail Južnyj. Ten v souboji s Alexandrem Dolgopolovem z Ukrajiny sice hladce získal první set, od druhé sady už ale jeho nenasazený soupeř zabral a turnajové čtyřce odolával téměř dvě hodiny.

"Je vždycky těžké nastoupit k zápasu po grandslamu," řekl po utkání Južnyj, který Dolgopolovi nasázel 13 es. "Po dlouhé době to byl taky můj první zápas v hale, navíc je tu změna času a spousta dalších věcí. Za těchto okolností jsem hrál dobře, jsem rád, že jsem prošel dál. Ale byl to těžký soupeř a zahrál spoustu vítězných míčů. Po prvním setu to byl vyrovnaný zápas," ocenil svého soupeře.

Soupeře pro druhé kolo už zná v Kuala Lumpuru Tomáš Berdych. Třetí nasazený se střetne s Denisem Istominem z Uzbekistánu, který ve třech setech porazil Turka Marsela Ilhana.

S Istominem se Berdych utkal zatím jednou: letos ve Wimbledonu mu uzbecký tenista málem překazil cestu do finále, po pětisetové bitvě se ale na londýnské trávě nakonec radoval Berdych.

Výsledky - Kuala Lumpur (dotace 850.000 dolarů, tvrdý povrch):

Dvouhra - 1. kolo:
Roger-Vasselin (Fr.) - Čermák (ČR) 6:0, 6:4, Istomin (Uzb.) - Ilhan (Tur.) 2:6, 6:3, 6:4, Ferrer (5-Šp.) - Tomic (Austr.) 6:3, 6:4.

Dvouhra - 2. kolo:
Andrejev (Rus.) - Davyděnko (2-Rus.) 7:6 (7:5), 5:7, 6:3, Južnyj (4-Rus.) - Dolgopolov (Ukr.) 6:1, 5:7, 7:5, Baghdatis (6-Kypr) - Giraldo (Kol.) 7:5, 7:5, Raonic (Kan.) - Stachovskij (7-Ukr.) 6:7 (8:10), 7:6 (11:9), 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo:
Fyrstenberg/Matkowski (1-Pol.) - Škoch/Moser (ČR/Něm.) 6:1, 6:4.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist