Černý český den na challengerech: Kolář prohrál už posedmé v řadě, v Itálii vypadli všichni tři Češi

26. 7. 2022, 12:36
Aktuality 4
ATP CHALLENGER TOUR - Zdeněk Kolář pokračuje na challengerech v obrovském trápení. Pětadvacetiletý Čech na podnicích této kategorie prohrál už posedmé v řadě a na vítězství čeká skoro tři měsíce. Poslední nezdar si připsal ve švýcarském Zugu, když nestačil na lucky losera a až 295. hráče světa Otto Virtanena. V Itálii v prvním kole skončili Jonáš Forejtek, Lukáš Rosol i Michael Vrbenský.
Profily hráčů
Zdeněk Kolář

Zdeněk Kolář si od začátku května připsal jen sedm výher a deset porážek. Zatímco na nejvyšším okruhu si zahrál druhé kolo French Open a další debut absolvoval jako lucky loser ve Wimbledonu, na challengerech, na kterých loni třikrát triumfoval, prohrál už posedmé v řadě a na vítězství čeká skoro tři měsíce.

Poslední nezdar si připsal dnes ve švýcarském Zugu, když nestačil dvakrát 4-6 na lucky losera a až 295. hráče světa Otto Virtanena. O čtyři roky mladšímu Finovi nedokázal ani jednou sebrat servis, v utkání si vypracoval pouhé dva brejkboly a v každém setu jednou ztratil podání.

Pětadvacetiletý Čech, jenž dlouho nemohl prorazit do Top 200 žebříčku, byl v pořadí už na 111. místě, ale teď ho čeká další propad minimálně o pět příček někam ke 140. pozici.


V Itálii skončili Forejtek, Rosol i Vrbenský
Dvouhry na aktuálních challengerech budou pokračovat bez českých tenistů. Na antuce v italském San Benedettu se představili hned tři naděje a všechny skončily v prvním kole.

Jonáš Forejtek od květnového postupu do semifinále challengeru v Heilbronnu, kde kvůli zranění břišního svalu vzdal dobře rozehraný boj o finále, nevyhrál čtvrtý zápas po sobě. Jednadvacetiletý Čech podlehl 4-6 6-3 1-6 domácímu Andreovi Vavassorimu.

Lukáš Rosol formu nenašel a rovněž ztroskotal hned na úvod. Sedmatřicetiletý veterán prohrál 3-6 4-6 s Maďarem Fábiánem Marozsánem, s nímž si v Itálii zahraje ještě společnou čtyřhru.

Černý český den na challengerech završil kvalifikant Michael Vrbenskýjenž nestačil 3-6 4-6 na Portugalce Frederica Ferreiru Silvu a po sérii úspěchů na nižším okruhu ITF, kde v červenci dvakrát triumfoval, prohrál teprve druhé z posledních 16 utkání.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
raron
Tragéd....s Virtanenem na antuce ?? fakt ostuda..
Reagovat
FAcore
Bohužel asi nemá na to, aby se probojoval do TOP 100
Reagovat
Mony
Jsem skoro stejně dobrej, jako Tsisipas.. uz tolik nemusim drit
Reagovat
Rafaeoli25
Tak potenciál tam být musí, když potrápit Tsipa. Ale takových hráčů je, co se umí vytáhnout jen na hvězdy.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist