Černý český den ve Wimbledonu: Vypadly Kvitová, Strýcová i Kr. Plíšková

5. 7. 2017, 15:08
Aktuality 90
WIMBLEDON - Ve Wimbledonu se dnes nedařilo českým mužům ani ženám. Na trávě v All England Clubu nezvládly třísetové duely druhého kola postupně Kristýna Plíšková, Barbora Strýcová a také dvojnásobná šampionka Petra Kvitová.
Petra Kvitová

Petra Kvitová vypadla ve Wimbledonu ve 2. kole. Při svém třetím turnaji po vážném zranění levé ruky dnes na londýnské trávě podlehla Madison Brengleové z USA 3-6 6-1 2-6.

Sedmadvacetiletá Kvitová byla po triumfu v Birminghamu považována za spolufavoritku třetího grandslamu sezony. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu ale udělala proti Brengleové 50 nevynucených chyb a působila unaveně. V závěru třetího setu si vzala čas na ošetření, nechala si změřit tlak a lékařka poslouchala i její dech. Zápas prohrála po hodině a tři čtvrtě.

Zápas  připomínal horskou dráhu. V prvním setu svěřenkyně Jiřího Vaňka chybovala, čtyřikrát si ztratila podání a posléze i set. Od stavu 0:1 ve druhém setu ale spustila ostrou palbu a šesti hrami v řadě se dostala do hry.

Ve třetím setu ještě dokázala zareagovat na ztrátu podání v první hře, ale od stavu 2-1 už neuhrála ani game. Navíc se stále častěji znaveně opírala o raketu. Odvrátila jeden mečbol, ale padesátou nevynucenou chybou utkání po hodině a tři čtvrtě ukončila.

Dvaadvacátá nasazená Barbora Strýcová prohrála po divokých prvních dvou setech s loňským nováčkem roku Japonkou Naomi Ósakaovou 1-6 6-0 4-6.

Strýcová v utkání s devatenáctiletou Ósakaovou přišla o první set za 26 minut, ale pak se uklidnila a přesnou hrou získala sedm gamů v řadě. Až třetí set byl vyrovnaný. "Problém byl za stavu 1-0 a 30-0, kdy jsem jí otevřela dveře zpátky do zápasu. Neudělala jsem nic. Hrála jsem strašně krátké balony," řekla Strýcová.

Zápas zlomila ztráta podání Češky v sedmé hře. Pak sice odvrátila čtyři mečboly, jeden i za pomoci "prasátka", ale s wimbledonskou debutantkou Ósakaovou prohrála za hodinu a 49 minut. "Nemohla jsem se do zápasu dostat. Celý zápas jsem se trápila," řekla Strýcová.

Kristýna Plíšková své wimbledonské maximum nevyrovná. Česká tenistka nevyužila ve druhém kole proti Marii Sakkariové nespočet šancí i velké vedení a s Řekyní nakonec prohrála 7-6(6) 4-6 4-6.

Plíšková zahájila letošní ročník Wimbledonu skvěle. V prvním kole letos již potřetí porazila Robertu Vinciovou, jež plnila roli jednatřicáté nasazené, a v dnešním duelu se Sakkariovou byla favoritkou. Měla rovněž možnost pomstít Kateřinu Siniakovou, kterou řecká tenistka vyřadila v prvním kole.

V úvodním dějství byla pětadvacetiletá Češka dlouho lepší hráčkou. Set však za stavu 5-4 nedokázala dopodávat do úspěšného konce a pro vedení si nakonec došla až v dramatické zkrácené hře, když využila čtvrtý setbol.

Druhá sada byla zpočátku v kompletní režii Plíškové. Aktuálně 44. hráčka světa měla na returnu v každém gamu brejkbol a servis si držela suverénně. Po nevyužití dvou brejkbolů na 5-1 ale přišel další z nepochopitelných kolapsů talentované Češky.

Plíšková poté vyhrála jen dva z devíti gamů a v páté hře rozhodujícího dějství znovu ztratila podání. Manko brejku už dohnat nezvládla, přestože v osmém gamu disponovala třemi brejkboly v řadě a vzápětí ještě jednou šancí srovnat skóre. Plíšková dnes celkově využila pouhé dva ze čtrnácti nabídnutých brejkbolů.

"Myslela jsem, že mám zápas pod kontrolou, že už to mám. Ale neměla. Přestala jsem hrát. Měla jsem do toho víc chodit. Špatně jsem proměňovala brejkboly," řekla Kristýna Plíšková.

Sakkariová si třetí kolo grandslamu zahraje podruhé v kariéře. Mezi nejlepších 32 tenistek se probojovala také letos na Australian Open. O premiérové grandslamové osmifinále si zahraje s domácí hvězdou Johannou Kontaovou, která ve více než tříhodinové bitvě udolala Donnou Vekičovou z Chorvatska.

Azarenková se ve Wimbledonu prezentuje ve skvělé formě

Do třetího kola kromě Sakkariové postoupila také vracející se Viktoria Azarenková. Bývalá světová jednička se na svém druhém turnaji po porodu dostává do skvělé formy. Tu povrdila dnes proti Jeleně Vesninové. S Ruskou neztratila ani v osmém vzájemném utkání set.

Bělorusku ve třetím kole čeká domácí Heather Watsonovová, která vyřadila vítězku letošního ročníku turnaje WTA na Mallorce a ve Wimbledonu osmnáctou nasazenou Anastasiji Sevastovovou.

Uspěla i Dominika Cibulková. Slovenská jednička po maratonském prvním kole dnes pošetřila síly a Jennifer Bradyovou zdolala ve dvou sadách. V boji o osmifinále bude čelit talentované Chorvatce Aně Konjuhové.

• WIMBLEDON •
Londýn, Velká Británie, tráva, 31,600.000 liber
středeční výsledky žen (5. 7. 2017)
• Dvouhra ženy - 2. kolo •
Brengleová (USA) - Kvitová (11-ČR) 6-3 1-6 6-2
Ósakaová (Jap.) - Strýcová (22-ČR) 6-1 0-6 6-4
Sakkariová (Řec.) - Kr. Plíšková (ČR) 6-7(6) 6-4 6-4
Svitolinová (4-Ukr.) - Schiavoneová (It.) 6-3 6-0
Kontaová (6-Brit.) - Vekičová (Chorv.) 7-6(4) 4-6 10-8
Cibulková (8-SR) - Bradyová (USA) 6-4 6-4
V. Williamsová (10-USA) - Wang Čchiang (Čína) 4-6 6-4 6-1
Azarenková (Běl.) - Vesninová (15-Rus.) 6-3 6-3
Watsonová (Brit.) - Sevastovová (18-Lot.) 6-0 6-4
Konjuhová (27-Chorv.) - Beguová (Rum.) 7-6(3) 2-6 6-3
Witthöftová (Něm.) - Sabalenková (Běl.) 7-6(5) 3-6 6-3
• Čtyřhra ženy - 1. kolo •
Šafářová/Matteková-Sandsová (1-ČR/USA) - Bradyová/Riskeová (USA) 7-5 6-2
Hradecká/Siniaková (5-ČR) - Muhammadová/Townsendová (USA) 6-4 7-6(6)
Peschkeová/Grönefeldová (12-ČR/Něm.) - Golubicová/Kr. Plíšková (Švýc./ČR) 6-4 6-3
Ninomijaová/Voráčová (Jap./ČR) - Boserupová/McHaleová (USA) 6-1 6-2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

90
Přidat komentář
Kozoroh
Letošní 2. kolo omlouvá výpadek z fyzické kondice zapříčiněný loňským útokem, pokud ale Petra ani v příštím roce nedojde ve Wimbledonu alespoň do ČF, bude to zlé. Pokud by v příštím roce počtvrté za sebou ve Wimbledonu ztroskotala během 1. týdne, ukazovalo by to, že si ve Wimbledonu přestala věřit. Už tak mi poslední tři neúspěšné ročníky Petry připomínají neúspěšnou šňůru Rafana 2012-2015.
Reagovat
misa
Od vítězného Wimbledonu 2014, tj. za poslední tři roky, byla Petra už jen jednou ve čtvrtfinále nějakého grandslamu.
Reagovat
fialka
škoda, Petra, škoda. Veľmi som jej výhru priala. nabudúce
Reagovat
Aussie
Ach jo, komu já budu fandit? Naštěstí mám ještě jedno želízko v ohni.
V Austrálii jsem, až doposud, prožil 44 let.
V Česku 25 let.
Narodil jsem se ale v Anglii, dokonce v Londýně, i když tam jsem prožil celkem jen asi 6 let.
Hlavně, že se nám Britům zatím docela daří!
Pokud máte někdo zájem - tady je moje autobiografie:
http://www.mujbibr.info/
Vyšla i knižně.
Reagovat
FulnekUltras
Kdyby to čtvrtstoletí bylo v Československu, jistě by se ani Welšani se Skoty nezlobili... ;)
Reagovat
svetova.dvojka
To ženské pole je hodně vyrovnané, každá může porazit každou, namále měly i Ostapenko,Konta a další favoritky, Petra to bohužel neurvala, je to velké zklamání, možná až příliš byla favorizovaná a to jí uškodilo.
Reagovat
FulnekUltras
Já si zatím radši jen tak potichu s předsedou JZD Křečovice říkám: "Nalijme si čistého vína, Václave. Není v tom ta ruka..." ;)
Reagovat
baggik
Super, že Petra opět může hrát tenis. Je skvělé, vidět jí zpátky na kurtech. Věřím, že si Wimbledon užila. Ti rádoby odborníci, co jí favorizovali na finále, by se nad sebou měli zamyslet. Dostat se do top formy, to nejde bez tréninku a herního zápřahu, což Petra neměla kvůli jednomu násilníkovi a zloději.
Reagovat
slacker
zamyslet nad sebou bys ses mel ty, prste prohrala tim neuveritlelne blbym stylem jako uz 20x pred zranenim, tak si tuhle novou odrhovacku nech pro sebe (a dalsi odrhovacka je ta o astma)
Reagovat
smazaný uživatel
Největší odrhovačka je to, co pro ni "nazpívali" Míša David a Lucka Vondráčková... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak sem s ní, to zas bude nějaká rychlovka z perónu, ne?
Reagovat
FulnekUltras
máš to v nejnovějším článku o Petře dole ;)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo, takové teenagerovské, pozitivní. Tak napřesrok, no.
Reagovat
baggik
Ty seš magor, vrcholovej sport neni nějaký pinkání na zahradě. A těmahle vašema hlodama ho znevažujete. Já přece netvrdím, že výpadky neměla i v minulosti. Jenom říkám, že ten kdo jí měsíc po návratu cpal mezi favoritky je mimo. Když se někdo vrátí po delší absenci způsobené pro daný sport vážným zraněním a vyjde mu první turnaj, je velká pravděpodobnost, že ten další bude slabší. Navíc grandslam je ohledně fyzické i psychické zátěže někde jinde.
Reagovat
slacker
jo jasne druhy zapas na GS je obrovska zatez, a svadet to na zraneni ruky je uplne mimo. Ja znevazuju ty vecne omlouvalky ktery nevi co mluvi a dokola opakuji svoji mantru
Reagovat
baggik
Tak ty jsi ocekaval, ze se vrati a hned bude neporazitelna, coz nebyla ani pred zranenim? Petra Kvitova muze opet v budoucnu vyhrat Wimbledon, ale letos na to bylo prilis brzy. Kdo to nevidel tak je bulvarni novinar a kecal. Od tebe citim spis zast vuci Petre.
Reagovat
slacker
ne, ocekaval jsem ze se ji behem te pulrocni pauzy srovnaji myslenky v hlave a ty ultrablbe blbe porazky kterymi ukoncuje vetsinu svych ucasti na GS uz budou minulosti. Porazky kdy se ji zatemni v hlave a pak dela neuveritelne trapne chyby
Reagovat
tedi
ne v hlave, ale pred ocima. tys to sledoval jen na onlajnech? vzdyt to malem skrecla, jak nemohla.
Reagovat
Frick
Tvrdé, leč pravdivé. Je to tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Změň svoji negativní mantru a uvidíš svět (sport) jinak.
Reagovat
Frick
A do v Birminghamu hrála Petra z roku 2011, přečemž se na kurt dostala červí dírou?
Reagovat
FulnekUltras
viděls to dneska?
Reagovat
Frick
Strašně chyb. Otázka je - proč k tomu došlo?
Reagovat
FulnekUltras
možná až přemotivovanost - a pak už jsme při protahujícím se průběhu zápasu na sluníčku byli přesně tam, kde to dobře známe... na americké šňůře, kde se "nic nečeká", to bude zas výrazně lepší
Reagovat
baggik
To že vyhrála Birmingham je pěkné, ale to neznamená, že má dostatečně natrénováno a nahráno na to aby zvládla sedm zápasů na grandslamu a že nepřijdou výpadky. Dělat názory na základě jednoho turnaje, to je opravdu logika. Jasně, že to v sobě pořád má, ale nejde se vrátit na kurt po půl roce a podávat ihned stabilní skvělé výkony. To samé platí pro Azarenku a jiné.
Reagovat
Nola
Petra skoda, ale hlavu hore, este pride tvoja chvila
Penko nakoniec uhaluzila vyhru, tie 3-setaky by si uz mohla odpustit, ale vyhra, je vyhra
Reagovat
gigin
Reagovat
VlS
se vším všudy. Co bychom za to před půl rokem dali. Peťo pokračuj v uzdravování - nepichybuju, že ještě hodně pěknýho vyhraješ a uděláš nám radost. Teď mám radost, že můžeš zase hrát.
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak
Reagovat
ludmilaosfka
Souhlas. Myslím, že jí dnes navíc zlobilo astma. Zase bude líp
Reagovat
Frick
Takže proč mi vedle píšeš, že jí něco bylo?
Reagovat
FulnekUltras
a můžeme se těšit na etudy hodné Zlaté kapličky. ;)
Reagovat
s7RanG
Zdravím,
je někde na televizni stanici souhrn celého hracího dne Wimbledonu jako Game Set Mats na FO?
Díky
Reagovat
Lenca45
Kraťas Martina Čermáka na Nova Action, většinou okolo 22:45
Reagovat
brixner
Ale tahle prohra mě neskutečně sere...Mám po náladě :-((
Chtěl jsem jít do bordelu, ale budu radši sedět na prdeli a truchlit!
TVL, já snad půjdu mejt nádobí...
Reagovat
FulnekUltras
lepší než sanitární keramika ;)
Reagovat
brixner
Mám kolem sporáku nerez plech, takže když se naseru, popadnu špachtli a už to lítá! A pak tu hromádku jen seberu a jebnu rybám :-)
Reagovat
a.magerova
Ty máš v sousedství i bordel?!!!
Být chlapem, tak Ti asi fest závidím.... :-P
Reagovat
VlS
Kdybys vynechala " v sousedství" , tak by ta závist stála za úvahu :-)
Reagovat
a.magerova
A tak znáš to...
Chlubí se kamarád kamarádovi:
"Otevřel jsem si bordel."
"Tak to je super a jakou tam máš cenu za orál?"
"Tisíc korun."
"A za anál?"
"Tři tisíce."
"A za normál?"
"Zatím jsem tam sám."
Reagovat
brixner
Já to dělám fikaně a tudíž jsem dááávno zjistil, že nejlepší to je v paneláku na chodbě:
Když to de, tak to de!
A když to nejde, řeknu, že někdo de!
:-)))
Reagovat
slacker
ne v sousedstvi, primo doma
Reagovat
VlS
Doma ho má kde kdo a není o co stát :-(
Reagovat
brixner
No, není to přímo v sousedství, musel bych to vzít do centra a jelikož chtíč není zase tak silnej a pořád ještě truchlím, vyseru se na to!
Ale chraň Tě pámbu něco vyblejt sousedkám!! To bych měl po ptákách a to bys přece nedopustila, že ne!
Nebo jo?
Tak jak teda!
Tvrdě protestuju!
Magerko, až Tě jednou chytím, budou chlupy až za vobrázkama :-)))
Reagovat
a.magerova
Já na nějaké to vykecávání se sousedkama nejsem.... takže bez obav.... a se sousedy si zas nebudu přece povídat o Tobě, že?!!! :-P
Reagovat
smazaný uživatel
A výuční list už máš, kuchařinko?
Reagovat
mahycek
Přiznám se, když dávají naše i slovenské holky, tak mně to sere. Chci hvězdy, aspoň na jednom programu. Na streamy , ale TV je TV.
Reagovat
FulnekUltras
tak snad jedině na čt vencou flaškou do hlavy
Reagovat
horska.kraslice
Dočkej času. To přijde už brzy ....
Reagovat
lars
tak se divej na nebe :)
Reagovat
letityfanousek
to bych dokázal i já. Zasloužilá prohra, ale fandím dál
Reagovat
Mayo
Omg Péťa vypadla :/ nemám slov
Reagovat
Mayo
Vamos Karolína
Reagovat
peggy
Velke blahoprani pani Strycove,k vyrazene,alespon si nebude rozbijet rakety.
Lukasi jemne moc lito,ze jsi vypadl.Makej dal.
Reagovat
vendulkabendulka
Jak přesně je "jemně moc"? #justasking
Reagovat
d@ve
Opak drsně málo. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
No co, aspoň na Nova Sport dostanou prostor i jiné než české zápasy. I když mně už tam zbyla jenom Vika a Caro s blbým losem, takže mi to asi může být jedno...
Reagovat
Dobry-den
Petra je zpět. I se svými nepochopitelnými kolapsy!

Ale hlavně - obhájila body z loňska.

Tolik dobrých zpráv najednou, to je na mě moc. Musím si dát pauzu.

Mějte se. Dobrou-noc ;-)
Reagovat
FulnekUltras
ahoj ;)
Reagovat
FulnekUltras
i čecháčci můžou... ;)
Reagovat
Jabadu
Koukám, že Otesanko taky v problémech.
Co to je kurwa za povrch?!
Reagovat
FulnekUltras
semišový poloskotský močál ;)
Reagovat
Torn
A já měl pocit, že to je ohanbí všech příbuzných Andyho a královské rodiny. :D
Reagovat
FulnekUltras
ohanbí se dneska na TdF obléklo do žlutého ;)
Reagovat
vendulkabendulka
Zítra to bude lepší, nemějte strach. Postoupí Allertová, Plíšková, Šafářová i Berdych.
Reagovat
horska.kraslice
A Adam ne???
Reagovat
vendulkabendulka
Ne
Reagovat
EllNino
Achjo dneska je to smutej den zatim :/
Reagovat
tommr
snad to zachrání aspoň ta Petra ...
Reagovat
Kozoroh
Bohužel ho ještě vygraduje...
Reagovat
Frick
a až teď zjiš%tuju, že Bára měla 1,32 a Týna 1,47....

Takže skutečně ostuda!!!
Reagovat
horska.kraslice
Copak ony můžou za to, co si sázkovky nasadí?
Reagovat
Frick
Sázkovky nejsou alibisti. Nějakej (rádoby) expert může pindat o tom, kdo je a nebo neni mírnej nebo velkej favorit. Sázkovky se musí snažit to vyjádřit číslem s tim, že když číslo bude co nejblíže realitě, tak mají v globále největší šanci na zisk. Protože když tenisový zápas je bez favorta (tj. čistá 50-50), tak sázkovky dají od 1,80-1,80 do 1,97-1,97. 10 000 000 vsadí sázkaři na hráče A, 10 000 000 vsadí sázkaři na hráče B. Ať to dopadne jak chce, sázkovky vyplatí zpět od 18 do 19,7 mil. A zbytek je jejich.
Reagovat
themimone
na výšku kurzu má vliv několik aspektů a počet sázek na daného hráče je jedním z nich. I kdyby si bookmaker myslel že šance jsou 50:50, tak v případě velkého množství vsazených peněz na jednoho z hráčů se kurz snižuje. Takže častokrát když na jedné straně stojí slavnější jméno, tak na něj jde větší množství sázek od casual sázejících a i kurz jde dolů byť to nutně nemusí odpovídat reálným šancím na dvorci, jenom se tak sázkovky chrání proti velkým prohrám...
Reagovat
horska.kraslice
Sázení je byznys a sázkovky jedou především tak, aby prosperovaly. Samozřejmě, dělají to velmi sofistikovaně. Nic jiného v tom není.
Reagovat
Frick
Ano, ale ten nejzákladnější princip v podobě toho, že je třeba nadhodit kurz, kterej se co nejvíce blíží reálnýmu rozložení sil, zůstává. Protože na kurzu, kterej "neni mimo", sázkaři dlouhodbě prodělají.
Reagovat
VlS
sázkovky naopak nejvíc vydělají na nepravděpodobnejch výsledcích, na který vsadí málo lidí, čili málo lidí vyhraje a fůra prohraje.
Reagovat
baggik
Tak ono taky záleží jaké sázkovky. České sázkovky mají kurzy na naše hráče určitě níž než zahraniční, neboť lidé obecně víc sázejí na krajany než na jejich soupeře, za předpokladu, že se nejedná o zápas s jasným favoritem, např. Federer - Pavlásek.
Reagovat
George_Renel
Do třetice snad stačilo. :-/
Reagovat
themimone
Strýcová zas sympatická jak dvě pondělí po sobě...
Reagovat
FulnekUltras
snaživá Japonka dokáže nasrat - pokud si to nevyventiluješ jinde, což Barča s tím sázkařským otrapou předevčírem vyloženě propásla - a pokud ani Kraus pořádně nefunguje, je to jasné ;)
Reagovat
dadaft
tak se poroučí i Bára. ((
Reagovat
horska.kraslice
Zápas jsem neviděla, ale podle zdejších komentů jsem na tom byla lépe než ti, co ho viděli. Kristýna bez koučinku je zřejmě úplně nemožná. Měla by si připravit lístečky!!! První lísteček pro druhý set s textem: "Nepřestávej hrát, pokračuj, samo se to neuhraje!". A ještě jeden lísteček pro případ třetího setu: "Bojuj! Přidej na agresivitě! Když už nemůžeš, zatni se a znovu zaber! Nevzdávej to!!!" Ach, jo.
Reagovat
Kozoroh
Zahodit takto dobře rozehraný zápas (7:6, 4:1 -> 7:6, 4:6, 4:6) svědčí o nevyrovnanosti Kristýny. Její výkon ve chvílích, kdy jí teklo do bot byl pasivní, hrála kratší míče, nechala se Řekyní zatlačovat. Zahazovala množství šancí. Výkon Řekyně byl konstantnější.
Reagovat
Krisboy
Tele.
Reagovat
com
kravka
Reagovat
smazaný uživatel
....
Reagovat
mikimaus321
bůůůůůůů
Reagovat
Pedronegro
no, bylo to tak trochu na cvokhaus, ale je i fakt, že Sakkari ve třetím hrála dobře, takže to už Týna měla těžký ..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist