Černý den Čechů zakončil Štěpánek. Prohrál s Benneteauem a osmifinále nezopakuje

1. 9. 2010, 05:39
Aktuality 1
US OPEN muži - Žádný ze čtyř českých tenistů, kteří v úterý zasáhli do bojů o postup do druhého kola US Open, nepostoupil. Jako poslední byl ve hře Radek Štěpánek, ale proti Benneteauovi uhrál pouhý set a přišel o možnost obhájit loňské osmifinále.
Radek Štěpánek

Jednatřicetiletý Radek Štěpánek se na okruh ATP vrátil začátkem srpna po téměř půl roce, během kterého léčil různá zranění a nemoci. Po třech porážkách v řadě si zvedl sebevědomí minulý týden v New Havenu, kde včetně kvalifikace vyhrál pět zápasů.

Na US Open ho ale znovu zradily zdravotní komplikace. Karvinský rodák prohrál zápas s Francouzem Julienem Bennetteauem v prvním kole po setech 4-6 2-6 6-4 4-6.

Osmadvacátý nasazený Štěpánek přijel na US Open povzbuzen postupem do čtvrtfinále v New Havenu, ale v duelu s Bennetteauem, aktuálně 36. hráčem světa, většinou dotahoval. Oba hráči se nechali během utkání ošetřit - Štěpánek po druhé sadě záda a Francouz měl ke konci tříhodinového klání problém kvůli velkému vedru na kurtu.

Benneteau kvůli nevolnosti, pravděpodobně z horka, zvracel v rohu kurtu. Následně byl ošetřován fyzioterapeutem a pauza se protáhla asi na deset minut, protože rozhodčí nechal dvorec uklidit. 

"V téhle fázi utkání jsem si všiml, že se nepohybuje moc dobře. Vypadal, že na kurtu zkolabuje," řekl Štěpánek, který si myslel, že pauza na úklid být nemusela, že to stačilo setřít ručníkem.

"Pak hrál na sto procent bez známek problémů," řekl český tenista směrem k francouzskému tenistovi. "Přestávka mi hodně pomohla, protože jsem měl chvilku na odpočinek na lavičce," řekl Bennetteau.

Podle slov Francouze stálo za jeho problémy pětatřicetistupňové horko, v kterém se hrálo. "To vedro a stres," doplnil tenista.
Benneteau není prvním tenistou, kterému se na US Open během utkání udělalo nevolno. Například v roce 1996 Pete Sampras zvracel na kurtu ve čtvrtfinále s Alexem Corretjou a pak celý turnaj vyhrál.

Na US Open Štěpánek neobhájil loňský postup do osmifinále a čeká ho pád z třicátého místa v žebříčku ATP. V New Yorku vypadl hned v 1. kole teprve potřetí v kariéře a poprvé po šesti letech.

Benneteaua v dalším zápase čeká Tommy Robredo, přemožitel Lukáše Rosola.

V New Yorku tak z pěti českých tenistů zůstal jen Tomáš Berdych, kterého zápas prvního kola proti Llodrovi teprve čeká. Úvodní kolo totiž bylo konečným i pro debutanty na grandslamovém turnaji Lojdu a Rosola a v pěti setech padl také Jan Hájek.

Ze hry už jsou překvapivě obhájci loňského prvenství v deblu Lukáš Dlouhý a Ind Leander Paes. Třetí nasazený pár podlehl po boji 7-6 3-6 4-6 česko-slovenské dvojici Martin Damm, Filip Polášek. Dlouhý tak v žebříčku spadne z pátého místa mimo top 10.

- US OPEN muži (USA - New York, tv. povrch) -
úterní výsledky (31. 08. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Bennetteau (Fr.) - Štěpánek (28-ČR) 6-4 6-2 4-6 6-4
Fish (19-USA) - Hájek (ČR) 6-0 3-6 4-6 6-0 6-1
Robredo (Šp.) - Rosol (ČR) 6-4 6-3 6-1
Petzschner (Něm.) - Lojda (ČR) 6-3 6-1 6-1

Čtyřhra - 1. kolo:
Melo/Soares (Braz.) - Čermák/Mertiňák (ČR/SR) 7-6(4) 7-5
Damm/Polášek (ČR/SR) - Dlouhý/Paes (3-ČR/Indie) 6-7(7) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kluci z kvalifikace si to alespon zkusili, aby zjistili, jak je to tezke hrat na tak velkem turnaji. Ale urcite to byl pro ne zazitek a treba to nebyla konecna. Musi makat a treba se to povede znovu. Vsichni tak zacinali i ti ze same tenisove spicky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist