Černý den favoritek: Končí Wozniacká, Dementěvová i Radwaňská

12. 5. 2010, 08:49
Aktuality 0
WTA MADRID - Už devět nasazených tenistek neprošlo úvodními koly prestižního turnaje v Madridu. V úterý nečekaně prohrály Wozniacká, Dementěvová, Radwaňská nebo Pennettaová.
Caroline Wozniacká

Už v prvním kole turnaj skončil pro Rusky Šarapovovou, Kuzněcovovou a obhájkyni titulu Safinovou. Další kolo však nabídlo ještě větší čistku od nasazených hráček: selhaly loňská finalistka a světová dvojka Caroline Wozniacká, Ruska Jelena Dementěvová, Agnieszka Radwaňská, Bartoliová i Pennettaová. Z patnácti nasazených si o čtvrtfinále zahraje pouze šest, nebo maximálně sedm tenistek.

Úterý v Madridu:

Šafářová znovu udolala Govorcovovou a postoupila. Zakopalová končí

Překvapení na úkor Jeleny Dementěvové jistě uvítala Lucie Šafářová, která se ve třetím kole utká s Rusčinou přemožitelkou Alexandrou Dulgheruovou.

Šestá nasazená Ruska v utkání nabídla 18 brejkbolů, z nich osm neodvrátila. Rumunská soupeřka využívala především slabého druhého servisu a po dvou a půl hodinách se radovala z výhry 6-1 3-6 7-5.

Caroline Wozniacká měla v období antukové sezony teoretickou šanci bojovat o post světové jedničky, od zranění kotníku v Charlestonu se jí však přestalo dařit. Z posledních pěti utkání vyhrála jen dvě a po prohře 2-6 3-6 s Ukrajinkou Aljonou Bondarenkovou v žebříčku přijde o další porci bodů. Dánská tenistka totiž v Madridu obhajovala finále.

Devatenáctiletá Dánka do utkání nastoupila stále se zatejpovaným kotníkem a z publika ji hlasitě podporoval kouč a otec v jedné osobě Piotr Wozniacki. Nic ale nezabránilo Bondarenkové, aby na druhou stranu kurtu posílala jeden vítězný úder za druhým. 

"Myslím, že Caroline dnes nehrála svůj nejlepší tenis," všimla si pětadvacetiletá Bondarenková. "Vím, že umí hrát skvěle a bez chyb. Dnes jich ale udělala opravdu hodně."

Wozniacká uvedla, že stav kotníku je už lepší, ale ne ideální. "Prioritou je být fit na French Open," řekla novinářům. "Prohry mě ale vždy mrzí. Musím se vrátit zpět do tréninkového procesu a věřím, že se vrátím silnější," přeje se světová dvojka.

Devátá nasazená Agnieska Radwaňská rozehrála souboj s Patty Schnyderovou podle předpokladů. Vedení po prvním setu ale neudržela a i na třetím letošním antukovém podniku prohrála v druhém zápase. 

Flavii Pennettaové se v současné době daří více ve čtyřhře a potvrdila to i ve španělské metropoli. Nejprve podlehla Němce Petkovicové, aby následně společně s Dulkovou vyřadily česko-slovinský pár Peschkeová/Srebotniková.

Pouhé dva gamy urhála turnajová dvanáctka Marion Bartoliová, kterou deklasovala domácí antukářka Anabel Medinaová.

Nelítostivý byl los ke Španělce Marii José Martinezové, jež před týdnem vyhrála turnaj v Římě. Domácí hráčka hned v úvodním zápase narazila na osmou nasazenou Samanthu Stosurovou, jež má letos skvělou formu a také už získala titul z antukovho klání kategorie Premier v Charlestonu. 

Stosurová začala utkání lépe, ale vedení 4-1 neudržela a za stavu 4-5 musela odvracet setbol. Ten zažehnala a když v tie-breaku sadu vyhrála, byla už lepší hráčkou. V druhém dějství nečelila žádnému brejkbolu, sama jeden z jedenácti využila a postoupila do 3. kola.

"Jsem spokojená. Za poslední čtyři měsíce jsme se utkaly už počtvrté, takže obě víme, jak kdo hraje. Předchozí zápasy byly na rychlém povrchu a já předpokládala, že mi antuka může pomoct. Ale Maria minulý týden vyhrála v Římě, takže i ona na pomalém povrchu umí. Hraje styl servis-volej asi jako nikdo jiný na okruhu," řekla Stosurová, kterou čeká souboj se Schnyderovou. Švýcarku ještě nikdy neporazila, naposledy spolu však hrály před třemi lety.

- WTA PREMIER MANDATORY MADRID (Španělsko, antuka, 4.500.000 dolarů) -
úterní výsledky (11. 05. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Šafářová (ČR) - Govorcovová (Běl.) 4-6 6-2 7-5
Rezaiová (Fr.) - Zakopalová (ČR) 6-3 7-5
A. Bondarenková (Ukr.) - Wozniacká (2-Dán.) 6-2 6-3
Dulgheruová (Rum.) - Dementěvová (6-Rus.) 6-1 3-6 7-5
Stosurová (8-Austr.) - Martínezová-Sanchezová (Šp.) 7-6(2) 6-4
Schnyderová (Švýc.) - A. Radwaňská (9-Pol.) 3-6 6-4 6-4
Medinaová (Šp.) - Bartoliová (12-Fr.) 6-2 6-0
Li Na (13-Čína) - Cibulková (SR) 6-2 3-6 7-5
Petkovicová (Něm.) - Pennettaová (14-It.) 7-6(3) 6-3
Petrovová (16-Rus.) - Pavljučenkovová (Rus.) 6-2 7-5
Peerová (Izr.) - Klejbanovová (Rus.) 7-6(4) 6-0

Čtyřhra - 1. kolo:
Dulková/Pennettaová (8-Arg./It.) - Peschkeová/Srebotniková (ČR/Slovin.) 6-3 7-6(3)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist