Černý den favoritek: Šarapovová prohrála, zraněná Azarenková ani nenastoupila

26. 6. 2013, 18:41
Aktuality 56
Serena Williamsová má cestu za dalším titulem ve Wimbledonu zase o něco jednodušší. Nejlepší tenistce světa dnes ubyly dvě velké konkurentky: světová dvojka Azarenková kvůli zranění z minulého zápasu nenastoupila do toho dnešního a Marii Šarapovovou překvapivě vyřadila Portugalka Larcherová de Britová.
Maria Šarapovová

Viktoria Azarenková měla v Londýně namále už ve svém prvním zápase proti Portugalce Marii Joao Koehlerové. Utkání sice nakonec vyhrála hladce 6-1 6-2, ale ve druhém setu podklouzla a mohla pokračovat až po delším ošetření.

Po zápase ještě dvojnásobná vítězka Australian Open přesně netušila, jak vážné její zranění je. Několik minut před začátkem dnešního zápasu proti Flavii Pennettaové se však musela odhlásit a poslala tak Italku do třetího kola.

"Mám nějak naraženou kost. Bohužel se moc nevyznám v lékařské terminologii," uvedla Azarenková. "Šlacha i vazy jsou v pořádku, což je dobrá zpráva. Zbytek už ne. Dělali jsme všechno možné, ale ten pád byl dost vážný a nebylo možné dát se za dva dny do pořádku. Na Wimbledon jsem se hodně těšila, a že tu nemůžu hrát, je hodně, hodně frustrující. Víc zklamaná už být nemůžu," dodala semifinalistka posledních dvou ročníků travnatého grandslamu.

Další z vysoko nasazených hráček Maria Šarapovová ke svému zápasu nastoupila, ale nechybělo moc, a šestadvacetiletá Ruska mohla rozšířit početné řady tenistů, kteří dnes z turnaje odstoupili kvůli zranění. Na proslulém kurtu č. 2, kterému se přezdívá "Pohřebiště šampionů", s ní Portugalka Michelle Larcherová de Britová od začátku hrála vyrovnanou partii a po svém druhém brejku za stavu 4-3 už bez vážnějších potíží úvodní set doservírovala.

Také ve druhé sadě se dostala jako první do vedení Larcherová de Britová. Za stavu 3-4 ve druhé sadě Šarapovová už poněkolikáté v utkání podklouzla a odešla na desetiminutové ošetření do šatny.

Ani po návratu ale Ruska nedokázala porážku odvrátit. Za stavu 4-5, v nejdramatičtější hře zápasu, Šarapovová odvrátila čtyři mečboly a sama promarnila dva brejkboly. Po hodině a půl se Portugalka dostala k pátému mečbolu, a tentokrát už nezaváhala.

"Nepamatuju si, že bych kdy během jednoho zápasu třikrát upadla," řekla po utkání Šarapovová, která si už během zápasu stěžovala rozhodčí, že kurt je "nebezpečný". "To není výmluva, soupeřka na tom byla stejně. Ale dneska už jsem viděla pár hráčů, kteří se uhodili. Potom, co jsem si už potřetí potloukla kolena, to (stížnost rozhodí, pozn.) byla pochopitelná reakce. Lhala bych, kdybych tvrdila, že po takových pádech na to člověk nemyslí," dodala Ruska, která podklouzla na stejném místě, na kterém se to samé předtím stalo Caroline Wozniacké.

"Nemůžu se vymlouvat na chyby, které jsem udělala. Nehrála jsem dost agresivně, dost hluboko. Brzká porážka ve Wimbledonu, tak výjimečném turnaji, se těžko vstřebává. Ale určitě odtud odjedu s hlavou vztyčenou, protože jinak to nejde. Zkusím najít pozitivní myšlenky, stanovím si další cíl a půjdu dál."

Výsledky - Wimbledon - ženy (tráva, dotace 22,56 milionu liber):
Dvouhra - 2. kolo:
Pennettaová (It.) - Azarenková (2-Běl.) bez boje, Larcherová de Britová (Por.) - Šarapovová (3-Rus.) 6:3, 6:4, Bouchardová (Kan.) - Ivanovičová (12-Srb.) 6:3, 6:3, Bartoliová (15-Fr.) - McHaleová (USA) 7:5, 6:4, Doloncová (Srb.) - Jankovičová (16-Srb.) 7:5, 6:2, Stephensová (17-USA) - Petkovicová (Něm.) 7:6 (7:2), 2:6, 8:6, Suárezová (19-Šp.) - Lučičová-Baroniová (Chorv.) 1:6, 6:3, 6:3, Flipkensová (20-Belg.) - Jovanovská (Srb.) 6:4, 6:4, Giorgiová (It.) - Cirsteaová (22-Rum.) 7:6 (9:7), 7:6 (8:6), Makarovová (25-Rus.) - Muguruzaová (Šp.) 6:2, 6:7 (3:7), 6:4, Cornetová (29-Fr.) - Hsieh Su-wei (Tchaj-wan) 6:3, 6:2, Puigová (Portor.) - Solerová (Šp.) 6:2, 5:7, 6:4.
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

56
Přidat komentář
pepin
Tak to tak vypadá, že by Wimblas měl podle některých "odborníků " asi skončit. Takže je možné, že jej asi příští rok neuvidíme.
Reagovat
Heather_Fedex
jo, jo. gratulace vsem haterum masi (v prekladu celymu tp krom 3 lidi). sampano ted tece proudem co? a taky jine telesne tekutiny....vsak, brozi?
a take puvabne de brito k cennymu skalpu. ale dal stejne vic tlacim knapp ;)) ale vlastne je to jedno.
Reagovat
smazaný uživatel
execution day pokračuje.. Roger poletí, jestli se hnedka nevzpamatuje a JJ k tomu má taky nakročeno..
Reagovat
Sonja
JJ a tráva, to je hrozná komedie:-(:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Wimbledon nemuze za ten tvuj bad day:)))
Je to kralovsky turnaj, a vyhrat ho, je nej prestiz v tenise, tohle mu uz nikdo nevezme...i vzhledem k tomu, ze tenis se na trave narodil...aspon je videt, kam tenis dospel, aneb slovy velkeho hrace NADALA, tenis by se mel hrat na prirozenych povrsich...ja jsem pro!!!
Kdo chce sledovat atletiku, tak at si vymysli novy sport - behy s raketou na dlouhy distanc:D) Betony a vsechny ty plexihnoje zabily tenis... drcena cihla, to byla vzdy jina kategorie...

Ale nesmut:D) Nam dnes zase odpadla Lucy, a uz jsme meli nadeji, ze konecne udela vic, cili splni trochu vic ze sveho potencialu...

Jinak na ten DRAFt samozrejme s Janekdou netrpelive cekame:D))))
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby Rafa neměl problémy s koleny, tak by nic takového neříkal... Tráva rozhodně není pro tenis ideální povrch. Dřív se na ní hrálo často, ale teď už je travnatá část sezony naprosto malicherná. Pár turnajů a slavný Wimbledon, to je všechno. Dohromady asi tak 4 týdny... Letos je to prostě průšvih, to mi nikdo nevymluví. Není normální, aby ten povrch takhle klouzal (když tam teď neprší) a bylo tolik zraněných hráčů. Příští rok si snad budou muset vzít brusle (nebo travní lyže)...

Prohru Lucky jsem taky zaznamenal. No, dneska máme fakt smutný den. Jak Dulcinea Team, tak 1GSL... Kdyby mi někdo řekl, že bude 3. kolo Larcher de Brito - Knapp, tak bych ho asi poslal do blázince...
Reagovat
smazaný uživatel
Take jsem cekal na atraktivni zapas Lucy x Marus:)
A asi Maruska si rekla, tak Lucka to zase nedala, ja se na ni tak tesila, mila holka na te exhibici v Praze, kdys jsem s ni pinkala...toz taky na to kaslu:D)

Rikam tenis sel do kopru...
...kdyby se hralo vic na trave, lidi by byli v pohode, monotonnost by skoncila...bylo by to vic atraktivni...a hlavne by se nerozvijela atletika, ale tenis...

S Rafou to byla ironie...samozrejme:D)
Reagovat
smazaný uživatel
Federer

len ty nie preBoha
Reagovat
smazaný uživatel
stavkove mali dnes Vianoce
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/KBaurait/status/349942735043706881/photo/1
Reagovat
smazaný uživatel
No, mně to přijde spíš smutné... A ještě víc, když tam vidím Mashu a Viku. :(

Jinak ale musím říct, že mě asi poprvé v životě pobavil Jaroch... :D
https://twitter.com/jjaroch7/statuses/349938374053859328
Reagovat
VlS
Vlčí očička jdou dál, máš aspoň ty dneska trochu radosti.
Reagovat
Sonja
Trocha?
Pepin už vedle psal, že je dnes super den, když vypadly všechny montyho favoritky.
To je radosti víc než dost.
Reagovat
pepin
Díky za optání, to víš, že mám radost a mám také radost z našich holek. Jen nevím komu budu fandit v dalším kole.
Reagovat
pepin
Pleteš si dojmy s pojmy, přečti si to pořádně o spisovateli tam nepadlo ani slovo.
Reagovat
smazaný uživatel
Sonja naštěstí umí číst mezi řádky. Stejně jako já...
Reagovat
Sonja
"Dnes až na Lucku je dobrý den, Petry a Eva postupují, Azarenka, krásná Anna, i Carol venku, super den."

...ať si každý udělá obrázek sám, no.
Reagovat
pepin
No vidíš a takhle vznikají kecy. A když jsem to psal, tak jsem ještě nevěděl, že k tomu přijde marfuša. Tak ji tam máš také.
Reagovat
Torresek
To my ho teda vyndej! Hewitt skončí na raketě Dustina Browna to je teda síla!Isner zraněný ikdyž to mě nevadí! hlava na klacku není zajímavý tenista,Darcis vyřadí Rafu a hned den na to ani nenastoupí,Tsongič skreč,Aza skončila,Wozniacki výprask,Sharapova end,Rafa již dříve end ale mojí neoblíbenci musí pokračovat hergot"_!!
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře Sloane! Další nesympatická hejkalka je venku.
Reagovat
PetaM
Tak po dnešku se mi zdá, že o ženském titulu je rozhodnuto. Kerber ve ČF Serenu neporazí. Li Na na trávě jen těžko dojde do ČF, Aga si to Semi i upinká, tam ale bude čekat největší stopka a to Serena. Z druhé části pavouka je to o hodně těžší. Největšími favoritkami jsou Marion a Petra. Ovšem Marion to poslední dobou nejde a Petře taky ne. Takže spodní finalistka pavouka bude veliké překvapení. Přeju samozřejmě Petře, aby do toho finále došla. Vika i Mášena jsou z kola venku, nikdo v její části pavouka už není v Top 10. Takovou šanci na finále na GS nebude mít hodně dlouho. Její dnešní postup je super, může doléčit zranění, ale opět nebude v zápasovém rytmu, čehož se trochu bojím. Navíc Makarova je těžká soupeřka, a to ještě na trávě. Pokud tohle Petra zvládne, tak se snad už vyhecuje k tomu Semi (aspoň)!!! A jestli mají šanci hráčky v půlce se Serenou? Viz Sabine, Li Na, Kerber nebo Aga? Ano, mají. Pokud se Serena zraní nebo odstoupí. Každopádně je tady skrytá možnost, vykouřit trávu na Centrálním dvorci, pak bych tu naději viděl, jinak ... :D :D :D :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
bojím se bojím Makarovový :( a co teprv Pironková no tak tohle bude KONEČNĚ zajímavý ! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Serena moze rovno dostat trofej
Reagovat
dadaft
je fakt, že před hráčkami v dolní polovině pavouka se otevírají fantastické možnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám sílu to komentovat. 26. červen 2013 je nejhorší den od doby, co sleduju tenis. Aby skončily všechny moje oblíbené hráčky na grandslamu v jeden den, to je teda síla...

K zápasu Mashy: Je mi jí neskutečně líto. :( Celou dobu bojovala, ten poslední gem byl úžasný, ale soupeřka (a trochu i tráva) byla dneska proti. Jestli Petra Cetkovská hrála proti Caro výborně, tak Larcher de Brito předvedla fenomenální výkon. Bylo neskutečné, že i takhle nezkušenou hráčku nerozhodilo tolik neproměněných mečbolů... Myslím to vážně. Jestli bude v takových výkonech pokračovat, tak má Wimbledon novou favoritku.

Ostatních holek je mi taky strašně líto. Jsem si jistý, že kdyby se Vika nezranila, tak by teď byla ve 3. kole...

Víc asi nemám, co bych k tomu dodal. Jsem smutný a předpokládám, že mě ještě večer dorazí basket... Jestli jsem před Wimbledonem psal, že ho nemusím, tak teď ho spíš nesnáším. Přesto na tenis nezanevřu ani během následujícího týdne. Momentálně budu ze všech sil podporovat Monicu Puig, kterou jsem tady před pár dny označil jako mou 5. nej hráčku na Wimbledonu. Takže fandit Monice teď beru jako povinnost, než ji oficiálně zařadím do svého týmu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
mne je to tiez luto hlavne Vicky ale co uz ideme dalej

US Open bude lepsie
Reagovat
freeteepek
Dneska Tě lituju, máš tolik favoritek mezi nejlepšíma tenistkama, že je skoro nemožný, aby se žádná z nich nedostala minimálně do finále:-)Dnes ovšem vypadly hned tři najednou. A přitom turnaj sotva začal. Nemožné, neskutečné...
Reagovat
smazaný uživatel
fandi Petře a Plíškovce :);) a H+H
Reagovat
VlS
De Britto zase tak nezkušená není, ona je na okruhu taky už pár let a bzla to velká naděje, která trochu zapadla. Nehrála špatně, ale Marie měla prostě den blbec a nedařilo se jí skoro nic. Mimochodem jsou ze stejného hnízda - akademie Nicka Boletieriho.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč všechny ty mladé adeptky do "týmu" nezařadíš hned? Co je tohle za komedii? Ty to jdeš oficiálně sepsat k notáři?
Reagovat
smazaný uživatel
Psala jsem to už vedle, vyjadřuju ti "soustrast", i když víš, jak to s Mašenou mám.. jsi slušnej, tak nemám problém v zájmu dobrých vztahů mezi fanoušky ti to napsat :))) Aspoň víš, jak se já cítím už hooodně dlouhou dobu..:))
Reagovat
smazaný uživatel
To myslíš vážně? Má jich hodně, ale Ana a Carol jsou dlouhodobě úplně mimo. Tohle žádné favoritky GS titulu nejsou!
Reagovat
brixner
Máš pravdu, Monty! DeBrito opravdu zachovala chladnou hlavu a pevnou ruku, já osobně jsem očekával, že při výhodách Mashy, se zápas otočí, protože pokud by se dostal do 3.setu, Masha by to už nepustila, natolik je zkušená. Škoda, že se něco podobného před 20.lety nepodařilo Janě Novotné...Ale nemyslím si, že by se DeBrito dostala moc daleko, i když jeden nikdy neví:-) Poslední game ale stál opravdu za to, to se musí uznat! Brix
Reagovat
smazaný uživatel
freeteepek: Jak vidíš, tak to možné je. Druhé kolo a všechny v jeden den... No tak třeba teď ve finále bude Monica Puig a v juniorkách Katka Siniaková. Wimbledon nekončí! :D

VIS: No, Larcher de Brito je 20 let a takový zápas určitě ještě nehrála...

Lunej: Viděl jsem a už jsem ti poděkoval. :)

Broz: Sice absolutně nemám náladu bavit se s takovým hnojem, jako jsi ty, ale dám ti teda vysvětlení... Během letošního roku se mi kromě Katky Siniakové (kterou už v týmu mám) hodně zalíbily Kristina Mladenovic, Donna Vekic a Monica Puig. Všechny tři jsem sledoval nějakou dobu, ale chtěl jsem je vidět ještě víckrát, abych si byl opravdu jistý. :) Teď před Wimbledonem jsem chtěl udělat takový slavnostní "draft" (Vlk a janekda si na tom potrpí :D), kde bych všechny holky oficiálně přijal do týmu a ve Wimbledonu bych tedy měl nově sedm oblíbených hráček (plus Katku v juniorkách). Jenže ten letošní Wimbledon je tak prokletý, že už mi to pokazil při losu. V 1. kole Masha - Kiki a ve druhém mohl být zápas Caro - Donna... Tak jsem to odložil a všechny holky přidám slavnostně až po Wimbledonu. :) Monice ale můžu fandit už teď, protože mi stejně nic jiného nezbývá...
Reagovat
dadaft
už i ty monty?!?!
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju za odpověď.
Ubožák a hnůj jsem proto, že je mi odporné nesportovní chování některých tenistek? Neustálým deptáním soupeřek samozřejmě získávají výhodu. Proti tichým nebo normálně hekajícím něco špatného píšu? Dávno ne.
Dle mého naopak není správné někomu tak podlému jako Marfuša přát úspěch. A taky fandění nemusíš až tolik fanaticky prožívat. Je to tvoje kariéra?
Los se kvůli vzájemným soubojům nepovedl, ale přidání to určitě nebrání. A nejhezčí mladá tenistka je stejně Muguruza :-)
Reagovat
pepin
Já se Ti divím, že se s člověkem, který nazývá lidi hnojem a žumpou se vůbec bavíš. Má IQ tykve, jen uráží lidi kvůli sým mušketýrkám. Sám si nevidí na špičku nosu. To víš, mi mu nelezeme kamsi, tak si vybíjí zlost. Prdni na něj.
Reagovat
smazaný uživatel
Chovám se k lidem tak, jak se oni chovají ke mně. Třeba tobě bych něco takového nikdy nenapsal, protože jsi fajn. Ale Broz a jemu podobní si nic jiného nezaslouží...
Reagovat
smazaný uživatel
Ke mně? Ty máš snad schízu. Prober se!
Ty mě nazýváš žumpou, arogantním ubožákem a hnojem za komentáře o úmyslném a uměle naučeném účelovém řevu Marfuši. Které jsou ovšem naprosto oprávněné.
O tobě nepíšu nic. Lidi tady po sobě štěkaj za mnohem mírnější označení než hnůj! Já i přesto odpovídám slušně.
Reagovat
smazaný uživatel
A jak nazýváš nás fanoušky Mashy??
Reagovat
smazaný uživatel
Serena, Petra, Samantha nebo Li Na. Nikoho jinýho si prostě na titul nedovedu představit. Holky pojďme!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nie Serena je ista uz
Reagovat
smazaný uživatel
no tak když se nezraní, tak určitě. Ale mám z tohoto turnaje fakt blbej pocit.. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
uz teraz je to smutne a keby nedajBoze sa Serene daco stalo tak zenske finale nepozeram
Reagovat
PetaM
Cože? :D Li Na nebo Samantha na trávě? Jedině, že by ji vykouřily, pak možná :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
ani Petra nema sancu ista Serena je to iste uz
Reagovat
smazaný uživatel
máš pravdu, jejich výsledky na trávě z let minulých sou dost špatné, ale tak mohlo by se to letos třeba změnit :-). Těmhle hráčkám fandím, nikoho jiného tam nechci..
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud by Petra měla svůj den, tak šanci určitě má... jde o to, jestli bude mít dny na to, aby se tak daleko dostala..každopádně nic není předem jasný..:)))
Reagovat
brixner
Pokud to bude Sam, tak Tě nechám na dálku veřejně blahořečit!! :-)
Reagovat
kohlik
co taková cetkovská? hraje skvěle
Reagovat
Jan
Petra, kdyby hrála slušně, tak má obrovskou šanci, ale nevěřím jí.
Reagovat
smazaný uživatel
ted bude na kurtech relativní klid,řev dvou stíhaček opouští Wimbledon!
Reagovat
freeteepek
Podle toho, jak to dnes ve Wimbledonu vypadalo, měla Lucka Šafářová velkou smůlu, že se její soupeřka během zápasu nezranila, ach jo! Kdo bude další na řadě?
Reagovat
smazaný uživatel
Toto nema obdobu

skrec
Isner
Stepanek
Tsonga

nenastupili
Vika
Ko.ko. ot Darcis
Cilic
Shvedova

prekvapenia a velke
Masha
Safarova
Hewitt

a este i Nadal prehral
Reagovat
freeteepek
Zapomněl jsi na Wozniackou, která se během zápasu zranila a pravděpodobně i kvůli tomu prohrála se 196ou Cetkovskou!
Reagovat
smazaný uživatel
noo hey to je jasne

tolko toho je ze ani som vsetko nenapisal ale no coment
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist