Čerstvá členka Top 200 Linda Fruhvirtová v Charlestonu porazila Konjuhovou. Kvitová vzdala

4. 4. 2022, 18:04
Aktuality 147
WTA CHARLESTON - Linda Fruhvirtová zvládla svůj první zápas v roli hráčky Top 200. Na zelené antuce v Charlestonu 16letá Češka porazila 4-6 6-1 6-3 Chorvatku Anu Konjuhovou a počtvrté v kariéře vstoupila vítězně do turnaje WTA. Naopak Petra Kvitová svůj úvodní duel kvůli svalovému zranění vzdala.
Linda Fruhvirtová (© j48tennis.net)

Linda Fruhvirtová si předminulý týden v Miami odbyla úspěšný debut na turnaji prestižní kategorie WTA 1000, poprvé na okruhu WTA vyhrála tři zápasy po sobě, a díky třem skalpům Danky Koviničové, Elise Mertensové a Viktorie Azarenkové vyletěla ve světovém žebříčku už do druhé světové stovky. 

A dnes 16letá Češka úspěšně zahájila antukovou část sezony. Na podniku WTA 500 na zelené antuce v Charlestonu, kde si před rokem na menší akci WTA 250 odbyla vítězný debut na okruhu, otočila zápas s Chorvatkou Anou Konjuhovou.

Fruhvirtová, která v hlavní soutěži startuje stejně jako na předchozím turnaji v Miami na divokou kartu, porazila bývalou světovou dvacítku a aktuálně 62, hráčku světa 4-6 6-1 6-3 a vyhrála čtvrtý z posledních pěti soubojů proti členkám Top 100.

Česká teenagerka v pátém gamu přišla o podání, vzápětí nevyužila dvě šance na brejk a úvodní sadu už nezachránila. V dalším průběhu už však nečelila ani jednomu brejkbolu. Fruhvirtová hrála razantně a čtyřiadvacetiletou soupeřku už do hry nepustila.

Chorvatka kupila nevynucené chyby a ve větrném počasí se jí přestalo dařit na podání. Fruhvirtová byla naopak na servisu jistá, ve druhé a třetí sadě ztratila po podání už jen dvanáct míčků, naopak Konjuhová korunovala nevydařenou koncovku třemi dvojchybami v závěrečném gamu.



"Důležité bylo rychle zapomenout na první set, dál bojovat a hledat způsob, jak vyhrát. A jsem ráda, že jsem ho našla," řekla Fruhvirtová v rozhovoru na kurtu. Potěšilo ji, jak hladce zvládla přechod z betonu v Miami.

"Zelená antuka je velice specifická, takže ten přechod z betonů je jednodušší než přímo na klasickou antuku. Myslím, že mi tenhle povrch sedí, ráda na něm hraju, takže to pro mě nebyl velký problém," uvedla.

Fruhvirtová hraje hlavní soutěž turnaje WTA posedmé a čtvrtou z posledních pěti akcí odstartovala vítězstvím. Ve druhém kole se utká až ve středu s olympijskou vítězkou Belindou Bencicovou ze Švýcarska, nebo Číňankou Xiyu Wang. 

Petra Kvitová na předchozí akci v Miami poprvé od loňského srpna vyhrála tři zápasy po sobě a vypadla až ve čtvrtfinále, v Charlestonu ale svůj první letošní duel na antuce nedohrála. 32letá Češka vzdala za stavu 6-7 a 2-3 kvůli zranění levého stehenního svalu Polce Magdaleně Fręchové.

Bývalá světová dvojka a dvojnásobná wimbledonská šampionka Kvitová skrečovala utkání posedmé v kariéře, z toho počtvrté od loňského března a podruhé v sezoně.


24letá Fręchová se ve druhém kole utká s Kaiou Kanepiovou (h2h 0-0), která i na pátém letošním turnaji vyhrála svůj úvodní zápas. V Charlestonu 36letá Estonka udolala po třech hodinách boje 6-7 7-5 6-2 domácí Shelby Rogersovou, když od stavu 6-7 a 5-7 vyhrála 10 z 12 gamů.

"Byl to fyzicky i psychicky náročný zápas. Snažila jsem nemyslet na stav a jen neustále bojovat. Jsem ráda, že se mi podařilo zápas otočit a zajistit si další kolo," řekla bývalá světová patnáctka Kanepiová. 



Třetí česká zástupkyně Karolína Plíšková má jako třetí nasazená v úvodním kole volný los. Do soutěže vstoupí zápasem proti 22leté Ukrajince Katarině Zavacké, která proti Číňance Yue Yuan odehrála teprve druhý letošní zápas a zaznamenala první výhru od loňského září.

V Charlestonu letos startují celkem čtyři hráčky Top 10 v čele s Arynou Sabalenkovou. Z bývalých šampionek jsou v soutěži Madison Keysová, Sloane Stephensová a obhájkyně titulu Veronika Kuděrmetovová.

 

• WTA 500 CHARLESTON •
USA / Jižní Karolína, zelená antuka, 899.500 dolarů
pondělní výsledky (04. 04. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
L. Fruhvirtová (ČR) - Konjuhová (Chorv.) 4-6 6-1 6-3
Frechová (Pol.) - Kvitová (11-ČR) 7-6(6) 3-2 / skreč K.
Cornetová (12-Fr.) - Parksová (USA) 6-0 7-5
Anisimovová (15-USA) - Vickeryová (USA) 6-0 7-5
Shuai Zhang (16-Čína) - Di Lorenzová (USA) 6-2 6-4
Kanepiová (Est.) - Rogersová (USA) 6-7(2) 7-5 6-2
Zavacká (Ukr.) - Yue Yuan (Čína) 6-4 6-2
Kalininová (Ukr.) - Sasnovičová (Běl.) 6-4 6-4
Bondárová (Maď.) - Hartonová (Niz.) 6-1 6-4
Liuová (USA) - Watsonová (Brit.) 6-4 6-2
Alexandrovová (Rus.) - Kiicková (USA) 6-1 6-1
Eikeriová (Nor.) - N. Kičenoková (Ukr.) 5-7 6-2 6-2
Paoliniová (It.) - Leeová (Rum.) 6-2 6-3
Beguová (Rum.) - Xinyu Wang (Čína) 7-6(2) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

147
Přidat komentář
Blondie
Zrušeno? Tak snad nám naše kočky neodvane tornádo.
Reagovat
tommr
to je strašná podívaná. Karolína už nestačí ani na hráčku ze třetí stovky ... smile
Reagovat
Matej4732
Aby nedopadla jako Bertens smile
Reagovat
Blondie
Ta je snad šťastná máma malého dítka, ne? Takový konec bych teda Karo ze srdce přála, pokud to samozřejmě chce taky.
Reagovat
Matej4732
Já netvrdím že je Bertens nešťastná, a myslím si že Kája bude mít po konci kariéry šťastný život, ale Bertens hrála celkem slušně ale po tý operaci se bohužel nedokázala vrátit zpátky
Reagovat
com
tak Karolina se dneska na kurt asi nedostane smile
Reagovat
dadaft
se mi prostě líbí víc a víc ..........
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a teď s kanárkem ještě vícsmile
Reagovat
Alien
XIYU, do toho! XIYU, do toho!
Reagovat
tommr
škoda že nedokázala dopodávat zápas. Bencicová to ted asi otočí ... smile
Reagovat
Alien
Ihned co jsem to dopsal, XIYU totálně zkolabovala!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Žádná Xiyusmile I Linda určitě chce hrát radši proti olympijské vítězce než proti nějaké Číňance. Kdyby to byla Q. Wang nebo Q Zheng, to jsou aspoň pěkné holkysmile
Reagovat
tommr
náhodou zápas s Xiyu Wang by byl hodně zajímavej. Loni v Bělehradu od ní schytala ta druhá Linda těžkej výprask. Bylo by to určitě zajímavý porovnání ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
neříkám, že nezajímavé srovnání, nicméně pro Lindu určitě zajímavější zápas proti BeBe. A může jím jenom získat.
Reagovat
SydneyOpen
Tak tak, jednu výhru tu přidala čímž už plán splnila a teď další srovnání s Top tenistkou. To je právě to co hodně chybí třeba Lindě Noskové. To že se Linda může měřit s takovými hráčkami ji dá do budoucna opravdu hodně a až pak plnohodnotně přestoupí na okruh WTA tak to pro ni nebude takový šok. Velké kurty, velké hráčky, diváci, rozhovory atd. prostě Linda už bude otrkaná a ten přechod může díky tomu překonat snáze
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
lvicek
Hodne se tu mluvilo o tom, ze se pise jen o Linde F a ze na Lindu N se kasle, i kdyz je na tom v zebricku lip. Ovsem v tomhle to je, Linda N to nasbirala na ITFkach proti relativne nezajimavym protihrackam, Linda F uz ma docela dost zapasu na WTA a velkych turnajich, a hodne z nich proti znamym jmenum. Neni se pak co divit, ze se o tom pise. Jasne, asi to jde tak nejak ruku v ruce - vic se o nich mluvilo, snaze ziska WC. Na druhou stranu Linda N vyhrala juniorku FO, takze si myslim, ze by jeji tym taky mel byt schopen nejakou WC ziskat - neni uplne no name (a o tom vitezstvi se taky celkem psalo, jeste v souvislosti s doublem Krejcikove). Takze bud se ji do toho nechce nebo nema nejake zastoupeni v oblasti PR a pod. a nebo nejsou ti lide kolem ni moc schopni..? Aspon tak to na me teda pusobi... A nebo si to proste chce sama proslapnout radsi postupne nahoru a vypracovat se, to je take mozne.
Reagovat
Ela-fon-isi
Nakonec se ukáže, s marketingem i bez. Sport je spravedlivý.
Reagovat
makro99
Todle jsou úsměvné debaty... základní otázka, proč by měli dávat nějaké české uniorce WC v USA, ve Španělsku, v Itálii? a proč jakékoliv jiné ne-domácí juniorce? počet WC je vždycky omezenej, takže se schovávaj pro hvězdy, který se přihlásí last minute (někde brzo vypadly třeba), občas hráčky po zranění a pak na podporu domácího tenisu, tedy domácích hráček včetně juniorek (a to častěji jen do kvaldy)...
Reagovat
misa
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jako chápu, jak se na to díváš a do jisté míry to je i reálný pohled, ovšem do něj pak nezapadá Linda F. Tu jsi vypustil, protože faktor M-glou nebo proč?
Reagovat
makro99
Napadá tě za poslední roky nějaká 16-letá holka (a nemyslím češka), která by dostávala, a pravidelně, WC na ty největší turnaje? Jasně Cori Gauff, ale ta měla výjimečný počet domácích amerických turnajů.. Nevím, možná Clara Tauson mohla dostat nějaké WC? ale hledat se mi to nechce...
Současný juniorky? Jimenez Kasintseva, to je ta třetí v TOP 200, co je ještě o pár míst nad Lindama. A určitě silnější příběh juniorskýho GS, než Linda N. - AO předloni vyhrála jako svůj první GS, na kterým v životě startovala, a byla přitom úplně nejmladší v pavouku.. Hodně se o tom tenkrát psalo. WC do main draw? 1 na domácí turnaj v Madridu (uhrála pár gamů). Nebo Andreeva, známej talent z (donedávna) marketingově velké země, WC 0, jen do kvaldy doma v Moskvě a Petrohradu...do hl. soutěže se nedostala (byť jendou porazila myslím Mladenovic:). Kdo je současná junioská jednička? Marcinko? Přitáhnem na ní někoho do Stromovky? Těžko.. Na WTA ještě neodehrála ani zápas, ani v kvaldě..
Linda N. zcela logicky dostala WC do kvaldy na ty pražský turnaje a ta WC do WTA kvaldy v Bělehradu se mi jeví v tomto světle spíš jako velmi pěkný úspěch (bohužel tam uhrála 2 gamy na číňanku z 2. stovky).
Reagovat
makro99
Linda F? Tak jednou začas se objeví mimořádnej úkaz, kterej popře všechny zákonitosti..:) a je to hlavně obrovskej úspěch pro český tenis, kterej si teď můžem užívat sledovat...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak tak, je to krása a snad bude i s BeBe dneska večersmile
Linda N. se snad chopí příležitosti, jakou dostane. Začíná cílit na turnaje vyšší kategorie, tak snad se jí na nich podaří prorazit.
Reagovat
tommr
Bencicová prohrála první set a už vztekle prská ... smile
Bylo by docela fajn kdyby si Linda mohla zahrát ve druhým kole proti tý Čínance ...
Reagovat
Fandina
A jestli se nepletu, tak táta Bencic byl nedávno někde coby trenér u Lindy.
Reagovat
tommr
nebyl spíš na výzvědách?
Reagovat
Fandina
http://opencourt.ca/2021/12/07/fruhvirtova-sisters-papa-bencic-new-protegee/
Reagovat
Krisboy
A co po zápase? Kdo prskal vzteky? Belinda nebo frustrát tommr?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Opět mile překvapila, takže gratulace a hodně štěstí do dalších kol.smile

Btw, bylo by pěkné, kdyby Linda ukončila kariéru Hejkalovi, ale ten si asi ještě nechá párkrát napráskat, než ho to pustísmile
Reagovat
tenista1
Linda je veľký talent u žien, niečo podobné ako Alkaraz u mužov. Veľmi rád pozerám na jej hru. Prajem jej výborný trenerský tím, aby sa jej vyhýbali zranenia a tiež veľa štastia k dalším výhram.smile
Reagovat
George_Renel
Její hráčský osud bude také hodně záležet ne tom, kdy a jak se přesune z rukou rodiny do péče trenéra.
Reagovat
blixa
Holky mají trenéra, Jana Příhodu. Zatím ho sdílejí protože si nemůžou dovolit mít každá svého, nicméně na péči trenéra jsou zvyklé.
Reagovat
makro99
a ještě ma mentora...
https://sport.aktualne.cz/tenis/pripominaji-sestry-williamsovy-zasne-mouratoglou-nad-fruhvir/r~b7c6b216b3ee11eca0d8ac1f6b220ee8/
Reagovat
blixa
Ale prd, mentora smile To je jen reklamní business. Holky si tam můžou občas plácnout a za to se s Mouratoglouem vyfotí a propagují tu jeho akademii. Pro něj je to bezva kšeft, že tam jako trénují nejlepší juniorky.
Reagovat
makro99
Poslyšte, Blixa, a co vy si představujete pod takovým slovem "mentor"?
Reagovat
blixa
Tak moje představa, možná naivní se vcelku shoduje s wiki. Proč ?
https://cs.wikipedia.org/wiki/Mentor
Reagovat
Holahej
" Jestli má Linda na to, aby byla světovou jedničkou? No jasně, že má. A Brenda také. Začal jsem s nimi pracovat, když jim bylo deset a osm let. Spousta tenistů říká já chci být světovou jedničkou", ale jen u některých vidíte takové vnitřní přesvědčení, zápal a to nastavení hlavy, že je všechno možné, že to mohou dokázat. Když k nám Linda přišla, chyběla jí síla. Ale ohromně se zlepšila, je to člověk, který dává tréninku absolutně sto procent, ví, co chce, a jde si za tím. Její herní styl je založen na tom, že si jde pro každý míč a trefuje ho s co největší energií, ale zároveň nad ním neztrácí kontrolu. Obě sestry mi připomínají i Venus a Serenu. Jsou dva roky od sebe, ale na juniorském žebříčku je dělí jen jedno místo. Navzájem se motivují k tomu, aby byly ještě lepší. Když Brenda vidí, co dokáže Linda, tak si říká, proč by to neměla zvládnout taky. Linda má s Brendou neuvěřitelný vztah, to je potřeba, aby fungovala tato výhoda a chemie vzájemného posouvání se."
- Patrick Mouratoglou.
Reagovat
makro99
na včerejší zápas jsme byl hodně zvědavej; po takovým průlomu často přichází výkyv dolů a je skvělé, že u Lindy ta vlnka trvala jen 1 set.. její bilance na US WTA turnajích tak zůstává fantastická, Charleston, Cleveland, Miami, Charleston, ještě ani jednou nevypadla v 1. kole a aktuálně to má 7:3 smile
Reagovat
Holahej
Nechápu to posílání Petry po porážce do důchodu.., Petra chce děti, jak se vyjádřila, omezují jí tedy biologické hodiny, ale dva, tři roky ještě má čas vydělávat a "užívat" na WTA tour.., oblíbená, vítaná, na turnajích je /jsou/, jak v bavlnce, uvítací párty, doprovodný program, dárky od sponzorů, práce=hobby, prize money plus marketing sml., sama rozhoduje, kde, kam pocestuje.., kdo to má?..a hlavně, je to její život, její věc! Petra $370,270 /prize money YTD březen 2022/
Reagovat
elsky
Fanoušci si žádají výsledky nebo krev smile
Reagovat
Blondie
Spíš než fanoušci bych řekla "fanoušci."
Reagovat
elsky
Nesmí to vypadat, že se na to dotyčná vyflákla. To je pak kritika na místě, ne?
Reagovat
Fandina
To ano, jen je rozdíl v pohledu jednotlivce, ten je vždycky subjektivní. Podle někoho se na to vyflákla, podle druhého nevyflákla. A teď hledej kde je pravda.
Reagovat
elsky
smilesmile
Reagovat
Blondie
No jasně, že je to její věc.
Koneckonců já jsem ráda za každý moment, kdy ji vidím. Jen mi přišla (i z toho, že to přímo říkala), jak nenávidí porážky, tak bych jí prostě přála tu radost. Jestli jí to za to pořád stojí a nechce odcházet ještě celkem nahoře, je jí to plně přáno.
Hlavně ať je šťastná, nám přinesla radost a nervů už dost.
Reagovat
Holahej
..nelze vše brát tak dogmaticky.., každý ve sportu přece rád vyhrává...

Iga se aktuálně pyšní bilancí sedmnácti výher v řadě, při nichž ztratila jen čtyři (!) sety. V sobotu završila svou suverénní jízdu turnajem v Miami, předtím triumfovala i v Indian Wells a v Dubaji.

"Je to fakt divné, protože jsem si zvykla na porážky," usmívala se po triumfu na Floridě. "Nějak jsem akceptovala, že v tenisu víckrát prohráváte."

Zvykla si na prohry a začala vítězit. Startuje vláda neohrožené královny Igy
Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/iga-swiatekova-svetova-jednicka-pribeh.A220403_221840_tenis_ikuc?zdroj=tenis_hp
Reagovat
misa
Měl by sis uvědomit, že tyhle stránky nefungují jako vzkazník pro tenisové hráče, kteří si tady chodí číst "rady" a podle toho si zařizují život. Běžní lidé si tady vyměňují názory o různých tenistech a pokud je to slušnou formou, tak nevidím problém psát o čemkoliv včetně "důchodu".

Asi nikoho by nepřekvapilo, kdyby Petra letos ukončila kariéru, má stále víc zdravotních problémů, přibývají skreče a v takovém stavu je těžké si tenis užívat. Byl bych nerad, aby např. ve 34 letech testovala "hodnotu" svého jména při žadonění o WC, protože na hlavní soutěže WTA turnajů už nebude mít žebříček.
Reagovat
Holahej
Tak zaprvé nikdo nemůže vědět, co a jak bude s kariérami hráček.., je to hlavně jejich život, jejich věc a říkat veřejně, anonymně někomu, aby po zápasové porážce odešel ze scény je hnusné, drzé.
Reagovat
misa
Někdo se dotkl tvého jediného možného vidění světa a je zle :)
Reagovat
Holahej
Tvůj ubohý komentář mluví o tobě, tvoje vyjádření.. , jako by jsi byl její "pasák".. Byla a je úspěšná, to jí už nikdo nevezme, oblíbená, skvěle reprezentující svým vystupováním, hlavně je to její život, její věc, její jméno, její cítění, jak naloží se svojí kariérou, ona nežije..pro,.. co ty bys rád!
Reagovat
misa
Podle mě jsi duševně nemocný nebo psychopat.
Reagovat
Holahej
..nemáš argumenty.., jaké taky?.., tak "útok"...
Reagovat
misa
Málokdy v životě jsem viděl tak podivnou skladbu vět, které tady roky píšeš. Ale piš dál, rozhodně ti v ničem nebráním!
Reagovat
misa
má turnajový program jako mladá hráčka. Tak chce asi ještě zabojovat o dobrý žebříček, nebo je to možná rozlučkové turné.
Reagovat
Holahej
Co Sofia Kenin 23 let, 148 Ranking, 4 Ranking v březnu 2020, co plánuje ? Nikdo není prorokem, proč si na něj jízlivě hraješ ?
Reagovat
misa
Na co si hraješ ty? Na pokračovatele Kvěše? Jen se zamýšlím nad tím, proč hráčka ve 32 letech má tak nabitý program. Petře jsem před lety fandil, takže mi její osud není lhostejný.

Sofii Kenin prakticky ukončily kariéru zdravotní problémy, naposledy dlouhý covid, po kterém je bídná a už nečekám, že se ještě někdy vrátí na původní úroveň. Ne každému je osudem přáno.
Reagovat
Holahej
Petra_Kvitova
I really wanted to stay out there and fight today but unfortunately my body didnt agree with my mind. I want to give a special thanks to Bob and Eleanor for taking such good care of us here and putting on this beautiful event creditonecharleston
I really hope to be back
Reagovat
Blondie
Peťa se zatím všude loučí ve stylu "uvidíme se příští rok". A sama pronesla, že letos od sebe nic nečeká, že snad až v roce 2023... Tak uvidíme.
Reagovat
Dobry-den
Skrečí přibývá, Petra nám začíná Azarenkovatět. smile
Reagovat
SydneyOpen
No nic. Prostě Charleston je jako Řím, IW a Miami dohromady smile ale upřímně nevím nevím. Tady to už prostě nepůjde, Petra má čas se ještě důstojně rozloučit. Vím že tenis miluje, ale tímhle tempem brzy vypadne z padesátky, navíc zdravotně je to jen horší a horší. Možná by stálo za zvážení zda to ve Wimbledonu nezabalit. Myslím že ani Petru tohle nemůže bavit
Reagovat
Blondie
Jsem smutná.
Ale co, věděli jsme, že to přijde, ne? :-)
Reagovat
SydneyOpen
já už jsem tak nějak smířený. Byla to naprosto fenomenální kariéra, no a prostě je třeba uznat že je tu konec smilesmile
Reagovat
Fandina
Nechte tu Petru už být. Hraje, protože jí to baví, až jí to přestane bavit, tak nebude hrát. Nevím, co je na tom tak nepochopitelné a pořád ji posíláte do důchodu. Půjde, až to uzná za vhodné.
Reagovat
Fandina
ji
Reagovat
Blondie
Čteš tam něco, co nepíšeme, aby ses mohla následně povyšovat a kritizovat nás.

To je sice pěkná manipulace a u 90 % lidí by ti to prošlo, ale na mě to neplatí ;)
Reagovat
Fandina
To je fajn, že to na tebe neplatí. Ale mělo by. Protože ji posíláš do důchodu už pár let.
Reagovat
Blondie
Co to plácáš za kraviny? :D :D :D

Jestli máš blbou paměť, tak si zajdi na elektrošoky, třeba to pomůže. A neotravuj mě snůškou lží XD

Já si užívám každý rok, kdy hraje, ty popletená ženská.
Reagovat
SydneyOpen
Tenis bez Petry... to už nikdy nebude ono
Reagovat
FulnekUltras
zabalí to leda tak Fialova pětikolka smile
Reagovat
Blondie
si nech zdát
Reagovat
blixa
StalinUltrasovy vlhké noční sny ... smilesmile
Reagovat
Fandina
Zcela nepochopitelné. Jakoby měl na Fialovy stát svět. Je to magor.
Reagovat
Fandina
Fialovi
Reagovat
FulnekUltras
ono úplně stačí, že na něm závisejí dodávky plynu smilesmilesmile
Reagovat
Fandina
Hlavně na magoreach v Rusku.
Reagovat
Fandina
a vrazích
Reagovat
FulnekUltras
jak se do lesa volá, tak se z něj ozývá - to máš přece dávno v krvi, ne? smile
Reagovat
Fandina
Vždycky je na vině ten, kdo s válkou začal.
Reagovat
FulnekUltras
v předsíni si nenechá volně rabovat ani USA ani Rusko - to už jsem ti jednou napsal - a Ukrajina po roce 2014 má k mírumilovnosti opravdu na hony daleko
Reagovat
Fandina
Máš komplex z USA? Jsi směšný.
Reagovat
FulnekUltras
původní téma je plyn - od ušáků nejméně třikrát dražší - to je obchodní, a v konečném důsledku existenční realita - která tobě v této chvíli jistě nevadí ;-)))
Reagovat
Fandina
Pokud na mě nestřílí, tak nevadí nic. Peníze nejsou všechno.
Reagovat
FulnekUltras
v kapitalismu to tak docela neplatí
Reagovat
Fandina
říkají marxisti leninisti a komunisti
Reagovat
FulnekUltras
a je to pravda
Reagovat
Serpens
Už zase tenhleten kašpar promluvil? :D Už jen to, že zatáhl politiku do čistě tenisového vlákna svědčí o tom, jak se nutně potřebuje hádat. Fulneku, v téhle zemi jsi společně s dalšími ruskými parchanty skončil, stejně jako v další půlce světa. Budou vás tady nenávidět ještě hodně dlouho, tak to vzdej a ještě si to nezhoršuj.
Reagovat
annah
smile
Reagovat
elsky
No, hlavně že teče ropa smile
Reagovat
FulnekUltras
kdo tady skončil, si povíme nejpozději začátkem letošního podzimu smile
Reagovat
Blondie
Petru miluji a samozřejmě je její rozhodnutí, do jakého věku a stavu a postavení v žebříčku bude hrát.
Ale začínám si říkat, zda se jen zdravotně nezrasuje na další roky :(
Reagovat
Alien
Díky Bohu!
Reagovat
petrulinka
Amen
Reagovat
tommr
to vypadá na skreč ... smile
Reagovat
Alien
To asi bude nejrozumnější!
Reagovat
elsky
Nevypadá svěže smile
Reagovat
Alien
Jako takto odevzdat 1.set taky by se mně přitížilo!
Reagovat
EllNino
podle mě zbytečný turnaj pro ni ... po skvělém Miami hned za 5 dní hrát na antuce ...
Reagovat
Matej4732
taky si říkám, ale zase někde říkala, že moc netrénuje a místo toho hraje turnaje
Reagovat
Alien
To, že se už dávno netrénuje je opravdu zcela patrné!
Reagovat
FulnekUltras
spíš jen cestování prokládané souložením smile
Reagovat
FulnekUltras
a když to sem tam vyjde i na kurtu, tím líp smile
Reagovat
aape
Petro, Petro, co je to za mizérii, seber se
Reagovat
Alien
U Kvitové z minulosti víme, že když se zamiluje, upřednostňuje jiné priority než tenis! Že však tyto komedie už dávno nejsou trapné panu Vaňkovi, nechápu!
Reagovat
petrulinka
No tak hlavně tvoje kecy jsou trapné. Její práce, její život, její věc.
Reagovat
EllNino
Šílená pinkaná tenis od Polky :/ Ten míč na 7:6? Taková klika :D
Reagovat
Jon61
Pěkně tam míček zapadl do rohu. Petra zachraňovala zbytečně a marně set dvakrát, beznadějný stav v tie-brejku srovnala a nic z toho... smile
Reagovat
Alien
Copak o to. Hlavně měla 4 : 2 a servis!
Reagovat
SydneyOpen
Fakt nechápu proč do toho Charlestonu vůbec jezdí, 2 roky po sobě vůbec žádný výsledek a jen trápení..
Reagovat
EllNino
Linda říkala, že přechod z hardu na zelenou a pak na evropskou je plynulejší, tak možná proto ...
Reagovat
SydneyOpen
Já vím, ale evidentně jí ta zelená antuka vůbec nesvědčí. No a klima v Jižní Karolíně o moc lepší než na Floridě nebude
Reagovat
vergus
No je fakt, že po těch prohrách v Charlestonu se jí na klasické antuce pak dařilo, ale tyhle rychlé změny povrchů už jí asi fyzicky moc nepomáhají
Reagovat
SydneyOpen
Frech ještě nikdy neporazila hráčku Top 50 a má s nimi bilanci 0-22, Petra je moc štědrá a hodná že chce být jejím prvním skalpem smile
Reagovat
misa
To je hrůzná bilance pro 24-letou hráčku první stovky.
Reagovat
Dobry-den
To je teda úroveň. Ty hráčky z ní mají normálně bobky. smile Z 16leté holky. smile

Kovinyč, Mertens, Azarenka, Konjuh, jedna horší než druhá. smile
Reagovat
SydneyOpen
Na Lindě se začíná projevovat na americká škola. Bojovný a profesionální přístup. Často našim sportovcům právě chybí 2 věci 1. sebevědomí 2. chuť jít si za velkým výsledkem. To je vidět třeba u Karolíny, která prostě úplně nejde za těmi tituly, nemá takovou tu "hlavu šampionky". Linda má takovéto zdravé americké sebevědomí a i to že se do médií nebojí říct že se jednou stane světovou jedničkou, no proč ne? Prostě má velký cíl a půjde si za ním, má výborné podmínky, přeci jen lepšího tenisového vzdělání by se jí nikde jinde na světě nedostalo. Tak Lindo jedem dál smile
Reagovat
Mantra
Souhlasím
Reagovat
Marduch
Pokud jí ta "americká škola" vydrží. Vaidiška by mohla vyprávět.
Reagovat
SydneyOpen
a pak máš zástupy zahraničních tenistů kteří americkou školou prošli a uspěli. Vaidišová měla slušně nakročeno, ale ne úplně to zvládla a do toho ji odešlo rameno
Reagovat
Mac
ja bych si moc iluze nedelal... kvitka, berdych taky za mlada hyrili sebevedomim, pak stacilo jednou dostat po papuli a do konce kariery hrali se stazenym ocasem...smile
Reagovat
Blondie
**vyprskla smíchy**
Prohlásit o babě s 28 tituly a agresivním stylem, že odehrála kariéru se staženým ocasem, je fakt krásná výpověď o hlavě myslitele, který tohle vyplodil :D
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
SydneyOpen
na to nemá ani cenu reagovat. Petra je ta poslední tenistka o které se dá říct že hraje se staženým ocasem. Vždyť celou svojí kariéru hraje totální hop nebo trop smile
Reagovat
FulnekUltras
zvenčí "naučené" ušácké sebevědomí ještě žádné výsledky nikomu neudělalo smile

teprve čas ukáže, jaký má to které holátko SKUTEČNÝ VNITŘNÍ ZÁKLAD smile
Reagovat
makro99
zcela rozumím, (dočasný) paradox ale je, že Linda F zatím žádný (větší) titul nezískala, ani juniorský GS, ani ITF60/80/100 :) takže zatím se vlastně profiluje mimořádně vysokým herním i výsledkovým standardem na těch nejcennějších turnajích, tedy právě jako Karolína nebo Tomáš Berdych :)
Reagovat
SydneyOpen
no takhle na tom byla i Petra, ta také žádný juniorský GS nevyhrála, dokonce nebyla ani ve ČF a vyhrála jen jediný větší turnaj ITF smile zatím co ale Karolína dokázala juniorský GS vyhrát
Reagovat
makro99
hmm, a na tom je hezky vidět, jak všechny ty škatulkování a připodobňování jsou ošemetný.. pže Petra Kvitová rozhodně nešla "americkou" cestou a v řadě ohledů připomíná Lindu N. :)
Reagovat
SydneyOpen
no jak v čem, v těch juniorských turnajích je Linda N. úspěšnější než Petra a v tomto případě jde spíš Linda F. cestou Petry smile
Reagovat
makro99
jj, jak v čem..
ještě jeden link na hezké porovnání českých top hráček v 16 letech:
https://sport.aktualne.cz/tenis/kvitova-v-16-testovala-dospele-pliskova-byla-petista-fruhvir/r~a3abf3b4b02d11ecbdb0ac1f6b220ee8/
Reagovat
makro99
mimochodem o Lindě N. se pravidelně píše i na netenisových webech:
https://sport.aktualne.cz/tenis/nenapadna-cesta-ke-hvezdam-noskova-je-treti-nejmladsi-hracko/r~bd5b2628b3f611ec8d900cc47ab5f122/
Reagovat
SydneyOpen
Tak já nijak nesnižuji Lindu N., to vůbec. Obě jdou jinou cestou a doufám že obě budou úspěšné. Já doufám že i Linda N. bude pomalu dostávat WC na turnaje WTA, přeci jen jí chybí narozdíl od Lindy F. srovnání s top tenistkami
Reagovat
George_Renel
Já bych ji pochválil i za pozápasová vystoupení. Nejen rozhovor ale i na závěr k divákům smile.
Reagovat
Blondie
Jojo, velmi uvážlivé reakce, sympatická holka a velice správně si to užívá :-) mám radost.
Reagovat
com
Kvitovic ve druhym kole Rogers, nebo Kanepi smilesmile ..takze asi pápá.. No ale tak nebudeme predbihat, druhy kolo je jeste daleko smile
Reagovat
Mantra
smile
Reagovat
Alien
A jak je připravená na tento turnaj Raskenovic Ida?
Reagovat
blixa
Raskenovic Ida nehraje tenis. Ta straší jen v tvém slepičím mozečku, demente.
Reagovat
Alien
Zajeď ty bulíku!
Reagovat
tommr
další parádní představení od Lindy. Tohle už nemůže být náhoda ... smile
Dneska začala trochu nejistě, ale postupně se rozehrávala a v závěru už byla lepší než zkušenější soupeřka. Ta jí navíc hodně pomohla spoustou chyb což vyvrcholilo 3 dvojchybami v řadě v poslední hře zápasu ...
Za postup do druhýho kola získá Linda 30 bodů což už jí bude stačit na to, aby se udržela ve druhý stovce. Vdalším kole proti nejspíš Bencicový už může jen získat ...
Reagovat
Mantra
Moc bych za to nedal, že Bel to vypustísmile
Reagovat
tommr
pokud by Bencicová chtěla něco vypustit tak by to udělala už v prvním kole proti Čínance nebo by se z turnaje odhlásila. Pokud by ale hrála proti Lindě tak se vsadím, že jí nedá ani míček zadarmo ...
Reagovat
Jan
Tak už zkušenost hrát s top hráčkou je pro ni cenná škola.
Reagovat
Fransoas
Soupeřka hrála úžasný kraťasy,ale ani to jí nepomohlo.Linda svojí bojovností to zvrátila ve výhru.Velká gratulace.
Reagovat
tommr
ty kratasy byly asi jediný co bych dneska Lindě vytknul. Z nějakýho důvodu po nich vůbec nešla. Možná nechtěla zbytečně plýtvat silami? smile
Reagovat
Matej4732
No ony ty kraťasy tam očividně byly mimořádně efektivní, celkově je ten povrch takový zvláštní, obě hráčky spoustu nalitych míčů poslaly do sítě.
Reagovat
tommr
Konjuhová ale Lindiny kratasy (nebo spíš pokusy o ně) bez problémů dobíhala ...
Reagovat
makro99
ono, od hráčky jako je Konjuh jeden zrovna filigránské technické finesy úplně nečeká...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist