Červenák je poprvé ve čtvrtfinále. Ve Stuttgartu už nasazení vypadli

14. 7. 2011, 21:30
Aktuality 2
Čtyřiadvacetiletý tenista ve Stuttgartu dosáhl své vůbec první výhry na turnaji ATP a dnes si ve druhém kole poradil s Rumunem Haneskem 6-3 a 7-6. Garcia-Lopez a Južnyj, zbývající nasazení hráči, už také skončili.
Pavol Červenák

Červenák překvapil již v prvním kole, kdy vyřadil ve třech setech domácího Zvereva. Dnes byl proti Haneskovi, 64. hráči světa, ještě větším outsiderem. Žebříčkově lépe postaveného Rumuna se však nezalekl a zvítězil za necelou hodinu a půl. Hanescu v prvním kole přitom vyřadil nasazenou jedničku Monfilse.

„Byl sem se i s trenérem podívat na jeho souboj s Monfilsem, kde měl Francouz vyhraný zápas. Na dnešek jsem si dobře připravil taktiku a na dvorci mi vycházelo všechno na sto procent. Hrál jsem uvolněně a dobře,“ citovala Červenáka slovenská tisková agentura SITA.

„Toto čtvrtfinále je určitě mým doposud největším úspěchem. Tenis je v současnosti natolik vyrovnaný, že i hráči, kteří se převážně pohybují na challengerech, se dokážou bez problémů kvalifikovat na turnajích ATP a přejít přes jedno či dvě kola. Rozhoduje pohoda, kterou aktuálně mám a daří se mi,“ uzavřel aktuálně až 287. tenista světa.

Čtvrtfinále bez nasazených hráčů

První kolo ve Stuttgartu znamenalo pohromu pro nasazené tenisty. Kromě již zmiňovaného Monfilse vypadl i Jurgen Melzer (2), Gilles Simon (4), Florian Mayer (5), Nikolaj Davyděnko (6), a Andreas Seppi (7).

Ve druhém kole tak mezi nasazenými zůstali pouze Guillermo Garcia-Lopez a Rus Južnyj. Španěl dnes nestačil na divokou kartu startujícího Lukasze Kubota. Polský tenista se po čtvrtfinále v Acapulcu probojoval podruhé v sezoně mezi nejlepších osm. Dnes zároveň navázal na dobré vystoupení z Wimbledonu, kde jako kvalifikant došel až do osmifinále.

Ruský tenista Michail Južnyj prohrál se Španělem Juanem Carlosem Ferrerem po setech 7-6, 2-6, 2-6.

Po úvodní výhře nad nasazenou pětkou Mayerem postupuje i Federico del Bonis. Argentinský kvalifikant, který si ve Stuttgartu připsal vůbec první vítězný zápas na okruhu ATP, porazil ve druhém kole Ukrajince Stachovského.

Dnes se s turnajem rozloučil i Jeremy Chardy. Francouz, který na Mercedes Cupu triumfoval před dvěma lety, nestačil na Kolumbijce Santiaga Giralda a prohrál po setech 6-1, 5-7 a 4-6.

Výsledky 14. 7. 2011 - Stuttgart (antuka, dotace 450.000 eur):

Dvouhra - 2. kolo:
Giraldo (Kol.) - Chardy (Fr.) 1:6, 7:5, 6:4,
Del Bonis (Arg.) - Stachovskij (Ukr.) 6:4, 6:3,
Granollers (Šp.) - Paire (Fr.) 6:4, 7:5,
Stebe (Něm.) - Fognini (It.) 7:6 (8:6), 6:4,
Kubot (Pol.) - García-López (8-Šp.) 4:6, 6:4, 6:3,
Červenák (SR) - Hanescu (Rum.) 6:3, 7:6 (8:6),
Ferrero (Šp.) - Južnyj (3-Rus.) 6:7 (6:8), 6:2, 6:2.

TenisPortal.cz, Adam Bárta

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Po výhře nad nasazenou pětkou Mayerem postupuje i Federico del Bonis. Argentinský kvalifikant, který si ve Stuttgartu připsal vůbec první vítězný zápas na okruhu ATP, porazil Ukrajince Stachovského
Reagovat
Mistr
to je sakra špinavej turnaj
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist