Češi na challengeru ve Forli dohráli. Prvním kolem neprošli ani Rosol a Gengel

8. 12. 2021, 10:41
Aktuality 0
CHALLENGER FORLI 3 - Prvním kole halového challengeru ve Forli neprošel ani jeden ze tří českých tenistů. Po Davidu Poljakovi v Itálii prohráli ve třech setech svůj úvodní zápas i Lukáš Rosol a Marek Gengel, oba nestačili na domácí soupeře.
Lukáš Rosol (© AFP)

Lukáš Rosol letos odehrál 26 turnajů a pouze třikrát vyhrál aspoň dva zápasy po sobě. Za posledních pět měsíců to nedokázal ani jednou, během čtvrt roku vyhrál jen jeden ze sedmi zápasů.

Poslední nezdar si 36letý rodák z Brna připsal na halovém challengeru ve Forli, kde nestačil ani na oblíbeného soka Mattea Violu. O dva roky mladšímu Italovi, s nímž v předchozích třech vzájemných duelech neztratil ani set, podlehl 6-7 6-4 5-7.

V prvním setu bývalý 26. hráč světa Rosol otočil z 3-5 na 6-5 a měl setbol, ale nevyužil ho. V rozhodující sadě měl dvakrát výhodu brejku, jenže ani jednou ho nepotvrdil a singlová sezona pro něj skončila.

O pár hodin později vypadl i Marek Gengel26letý Čech, který na podzim vyhrál tři turnaje ITF M15 v egyptském Šarm aš-šajchu, prohrál 2-6 6-3 2-6 s domácí divokou kartou Matteem Gigantem.

Trio českých tenistů v Itálii zakončuje sezonu. Na všechny ještě čeká čtyřhra; Gengel je přihlášen s Poljakem, Rosol startuje po boku Ukrajince Vitalije Sačka, s nímž minulý týden došel až do finále.

• CHALLENGER FORLI 3 •
Itálie, tv. povrch / hala, 44.820 eur
úterní výsledky (07. 12. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Viola (It.) - Rosol (ČR) 7-6(1) 4-6 7-5
Gigante (It.) - Gengel (ČR) 6-2 3-6 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist