Češi se v Barceloně drží. Dnes postoupili Berdych i Štěpánek

22. 4. 2009, 13:17
Aktuality 13
Dvě vítězství českých tenistů dnes viděli diváci na turnaji v Barceloně. Tomáš Berdych sice v souboji s domácím Hernandezem ztratil set, po více než dvou hodinách se ale radoval z vítězství 6-2 4-6 6-3. Radek Štěpánek později podobné drama nepřipustil a Srba Tipsareviče porazil ve dvou setech.
Tomáš Berdych

Utkání mezi Tomášem Berdychem a Oscarem Hernandezem vypadalo v první půlhodině na jasnou záležitost pro českého tenistu. Ten se v prvním setu ujal vedení 5-0 a i když se Španěl ještě vzchopil a Berdychovi prolomil podání, na zvrat v úvodní sadě už to nestačilo.

Ve druhé ale Hernandez rychle prolomil Berdychovo podání znovu a i když si český reprezentant vzal servis zpátky, na třetí brejk svého soupeře už odpovědět nedokázal.

Ve třetím setu už ale rodák z Valašského Meziříčí při svém podání nezaváhal a poprvé v kariéře postoupil na turnaji v Barceloně do třetího kola.

V něm se může střetne opět se španělským hráčem, protože druhý nasazený Fernando Verdasco zvládl úvodní vystoupení s Nicolasem Lapenttim. Ekvádorce porazil 7-5 6-3 a oplatil mu loňské vyřazení. S Berdychem, se kterým má pasivní bilanci vzájemných zápasů 2-4, bude usilovat o premiérový postup mezi nejlepších osm. Na antuce s českým tenistou prohrál oba duely.

O necelé dvě hodiny později po Berdychovi se z postupu do osmifinále radoval i Radek Štěpánek. Ten předvedl v souboji s Jankem Tipsarevičem ze Srbska dva rozdílné sety. V tom prvním se trápil, musel dohánět brejk svého soupeře a sadu získal až ve zkrácené hře. Ve druhém setu už ale devátý nasazený hráč na kurtu kraloval. Tipsareviče vyprovodil z turnaje 'kanárem' a po vítězství 7-6 6-0 postoupil mezi nejlepších šestnáct.

O čtvrtfinále se 19. hráč světa Štěpánek utká se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou, který před týdnem v Monte Carlu porazil Federera a vypadl až v semifinále s Djokovičem. Čtyřiadvacetiletému Wawrinkovi se v Barceloně obvykle daří a také letos zahájil vcelku snadnou výhrou 7-5 6-1 nad Rusem Južným. Dvojnásobný semifinalista tohoto klání hrál dosud se Štěpánkem třikrát a vyhrát ještě nedokázal. Na antuce se střetli před čtyřmi lety právě v Barceloně, kde získal svůj jediný set.

Rafael Nadal minulý týden triumfoval již popáté v řadě na podniku Masters v Monte Carlu a nyní se snaží o stejný kousek na domácí půdě. Letošní ročník zahájil hladkou výhrou dvakrát 6-2 nad Portugalcem Fredericem Gilem.

Zatímco v prvním kole dokázal francouzský tenista Richard Gasquet utkání s Hernychem otočit, ve druhém už na obrat s Belgičanem Christophem Rochusem síly neměl a prohrál 1-6 7-6 3-6. Vítěze zítra čeká souboj se světovou jedničkou Nadalem. Rochus na Španěla letos už narazil a příliš dobré vzpomínky na utkání nemá, jelikož v Melbourne uhrál pouhé čtyři gamy ve třech setech.

Výsledky - Barcelona (dotace 1,995.000 eur):

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (ČR) - Hernandez (Šp.) 6:2, 4:6, 6:3, Štěpánek (9-ČR) - Tipsarevič (Srb.) 7:6 (7:2), 6:0, Nadal (1-Šp.) - Gil (Portug.) 6:2, 6:2, Verdasco (2-Šp.) - Lapentti (Ekv.) 7:5, 6:3, Davyděnko (3-Rus.) - Clément (Fr.) 7:6 (7:2), 6:2, Gonzalez (5-Chile) - Acasuso (Arg.) 6:4, 6:4, Robredo (6-Šp.) - Gaudio (Arg.) 7:6 (8:6), 6:1, Nalbandian (7-Arg.) - Kunicyn (Rus.) 7:5, 6:4, Wawrinka (8-Švýc.) - Južnyj (Rus.) 7:5, 6:1, Almagro (10-Šp.) - Chela (Arg.) 3:6, 7:6 (7:4), 6:3, Ch. Rochus (Belg.) - Gasquet (13-Fr.) 6:1, 6:7 (2:7), 6:3, Starace (It.) - Söderling (14-Švéd.) 7:6 (7:5), 2:6, 6:2, Lopez (16-Šp.) - Ventura (Šp.) 2:6, 6:4, 6:3, Monaco (Arg.) - Gimeno-Traver (Šp.) 7:5, 6:4.

Čtyřhra - 2. kolo:
Aspelin, Moodie (Švéd./JAR) - Dlouhý, Paes (3-ČR/Indie) 7:6 (7:5), 7:6 (7:3).

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
no1
vase starosti bych chtel opravdu mit
Reagovat
triton
Já hraji tenis také levou a jsem pravák. Pravou stříhám, píšu,..., kopu radši pravou nohou. Levou rukou házím a hraju tenis. Nikdo mě nepřeučoval. Hokej hraju také na levou stranu. Mozkové se trochu pomíchali. Nehledal bych v tom vědu.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasím s tím,že prozatím berdych nic moc nepředvedl, posledení dobou mi tak trošku připomíná promrhaný talent, což je u něj škoda :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím ti naši v Barceloně nic oslnivého nepředvedli, protože zatím nenarazili na opravdu silné soupeře (vyjma antukářů). Jestli na tomto turnaji porazí Berdych nebo Štěpánek Nadala, budu brát turnaj za úspěšný.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal je na antuce v podstatě neporazitelný, tak ho určitě neporazej češi, ale jinak jsem spokojen, Berdych moch klidně vylítnou v 1. kole s tou formou co má.
Reagovat
smazaný uživatel
Bral jsem to samozřejmě s humorem. Berdych by na Nadala neměl, ani kdyby byl Nadal nametenej.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo ja sem to pochopil. Ja myslím, že na antuce by porazil Berdycha i ze zlomenou nohou.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale kdyby si oba zlomili levou ruku, tak by Berdych minimálně set dotáhl do tie - breaku.:-)
Reagovat
a.magerova
Super námět. Myslíte, že Rafa umí hrát i pravou rukou? Protože pravou se i podepisuje, jak by asi pravou hrál?
Reagovat
smazaný uživatel
Pravou hraje jako Berdych levou... Žádnou vědu z toho nedělejte, myslím že Nadal Barcelonu nevyhraje... Ted bych se s a.magerova nevsadil...
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal pry do 10 let hral obema rukama, pak mu strejda vybral levou, ze je to pro soupere tezsi. Tak myslim ze i tou pravou by to bylo dost slusny...
Reagovat
marika
Tak na to že si "jamesbond" :-)) si na to přišel opravdu brzo, to už tady vědí snad všichni
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby hrál pravou, tak by s ním možná měl Federer vyrovnanou bilanci. Ideální pro Nadala by bylo, kdyby uměl hrát oběma a pak by mhol při servisu slušně zmást soupeře.:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist