Češi se v Monte Carlu nepředstaví. Lehečka se omluvil kvůli zranění zad a následoval Macháče s Menšíkem

6. 4., 15:03
Aktuality 7
První letošní turnaj Masters 1000 na antuce bude bez českých tenistů. Po Tomáši Macháčovi (23) a Jakubu Menšíkovi (18) nebude v Monte Carlu startovat ani Jiří Lehečka (22). Loňského osmifinalistu, který měl v prvním kole čelit soupeři z kvalifikace, stále trápí bolesti zad.
Jiří Lehečka (© Profimedia)

Jiří Lehečka na březnových Masters 1000 v Americe získal skalpy Andreje Rubljova či Stefanose Tsitsipase a navzdory bolestem vypadl v Indian Wells až ve čtvrtfinále s rozjetým Italem Jannikem Sinnerem.

Následně v Miami ale nezvládl hned své úvodní vystoupení proti Australanu Alexeii Popyrinovi a na třetí letošní tisícovce v Monte Carlu se vůbec nepředstaví. Vstup do antukového jara odložil kvůli přetrvávajícím zdravotním potížím.

"Bolest zad mě začala limitovat na turnajích v Indian Wells a v Miami a byla čím dál horší, než jsem očekával," zdůvodňuje Lehečka na sociálních sítích svou absenci v Monaku. "Není příjemné chybět na jednom z nejhezších antukových turnajů. Nevím, za jako dlouho budu schopný hrát, ale s týmem děláme maximu, aby to bylo co nejdříve."

Dvaadvacetiletý rodák z Mladé Boleslavi měl v Monaku obhajovat loňské osmifinále. Před rokem v monackém knížectví porazil Emila Ruusuvuoriho a Grigora Dimitrova, než v boji o čtvrtfinále neudržel vedení proti Tayloru Fritzovi. I přes ztrátu bodů by se mohl udržet v TOP 30.

Třiadvacetiletý Tomáš Macháč na poslední akci v Miami skolil Andreje Rubljova či Andyho Murrayho a po největším čtvrtfinále kariéry se posunul poprvé do TOP 50. Následně si však naordinoval odpočinek a místo startu na turnajích se rozhodl pro odpočinek a pečlivou přípravu na antukovou část sezony. Po dvěstěpadesátce v Marrákeši se odhlásil i z kvalifikace v Monte Carlu, kde měl letos debutovat.

Menšík si plní školní povinnosti

Skvělý vstup do sezony prožívá Jakub Menšík, který si připsal první skalp hráče TOP 10 (Rubljova), poprvé si zahrál finále na turnaji ATP (Dauhá) a posunul se již na 69. místo světového žebříčku. Ani osmnáctiletý teenager ale v Monte Carlu štěstí v kvalifikaci zkoušet nebude, odhlásil se kvůli nabitému programu posledních týdnů, doléčení pravé paže a školním povinnostem na prostějovském gymnáziu.

Lehečka a Macháč nyní směřují své síly směrem k pětistovce v Barceloně, kde se bude hrát v týdnu od 15. dubna. Menšík by se měl znovu představit na konci dubna krátce po maturitní zkoušce na Masters v Madridu.

Hlavní soutěž v Monte Carlu startuje v neděli 7. dubna. V pavouku nechybí ani světová jednička Novak Djokovič či vítěz tří letošních turnajů Jannik Sinner. Titul bude obhajovat Andrej Rubljov.

Los turnaje Masters 1000 v Monte Carlu

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Yonaash
Tak už máme lazaret i u chlapců.
Reagovat
com
tak jeden se válí u učení, druhej se zádama, třetí se Siniakovou
Reagovat
Mony
A trenér třetího u policajtů
Reagovat
Kandinsky1
Neměl mít Menší v MC volnou kartu ?
Reagovat
EllNino
nn Bude hrát až v Madridu, maturuje
Reagovat
australan.tenis
maSturBuje ??
Reagovat
hanz
To tak brzo? Já to tipoval, že kvůli tomu bude mimo na RG.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist