Češi si finále nezahrají, rozhodující bod získali bratři Bryanovi

21. 5. 2010, 15:52
Aktuality 3
DÜSSELDORF - Naděje českých tenistů na finále Světového poháru družstev vyhasla až v posledním zápase. Tomáš Berdych dnes sice výhrou nad Isnerem srovnal souboj s Američany na 1-1, rozhodující čtyřhru však vyhrál nejlepší pár světa bratři Bryanovi.
Bob a Mike Bryanovi

Po čtvrteční prohře Jana Hájka se Samem Querreym ve dvou setech čekal český tým v Düsseldorfu těžký úkol.

První část Tomáš Berdych zvládl a udržel si na turnaji neporazitelnost. Johna Isnera zdolal 1-6 6-1 7-6 a Češi si proti USA uchovali naději na postup do finále až do rozhodující čtyřhry. 

Isner Berdycha sice v úvodním setu tvrdými údery třikrát připravil o servis a vyhrál hladce 6-1, pak se ale karta obrátila. 

Český hráč neměl na podání žádné problémy a Isnera stále častěji prohazoval i na síti. V tie-breaku rozhodující sady pak dvakrát poslal míček nechytatelně do rohu, proměnil druhý mečbol a uchoval Čechům šanci na zopakování finálové účasti z roku 2007.

"Dva sety byly dámský, pak se hrál dobrý tenis a v závěru byl Tom lepší," komentoval Krupa Berdychův zápas.

Závěrečná čtyřhra, která rozhodla o vítězi Červené skupiny, ale patřila favorizovaným Američanům. Tomáš Berdych s Lukášem Dlouhým podlehli dvojčatům Miku a Bobu Bryanovým dvakrát 5-7. 

"Velká škoda, finále bylo v podstatě blízko. Honza Hájek měl dobře rozehraný svůj zápas a i ve čtyřhře měli kluci dost šancí, ale proti Bryanům je to dost těžké," řekl ČTK kapitán týmu Tomáš Krupa.

Ve čtyřhře nejprve duo Berdych, Dlouhý zaskočilo druhý pár světa a vedlo rychle 5-2. "Do té doby klukům vycházelo skoro vše. Dlouhán dobře returnoval a úřadoval na síti a Tomáš dával ty své placky. Ale Bryani se zvedli," řekl Krupa. Češi prohráli s jedním z nejlepších deblových párů historie šest her v řadě a první set 5-7.

Ve druhém setu nejdříve vedli Američané 4-1, v bílém hrající česká dvojice dokázala v zapadajícím slunci srovnat krok, ale poslední slovo měli opět Bryanové, kteří využili hned první mečbol. 

Češi si tak na finále musí počkat; naposledy hráli o titul v roce 2007 skoro ve stejné sestavě a prohráli s Argentinou 1:2.

Tým USA si zahraje o titul na Světovém poháru poprvé po 17 letech a jejich soupeři budou Argentinci, kteří o výhře nad Francií rozhodli také až ve čtyřhře. Američané vyhráli turnaj družstev naposledy v roce 1993, od té doby ale do boje o titul nezasáhli.

- SVĚTOVÝ POHÁR DRUŽSTEV DÜSSELDORF (Německo, antuka, 750.000 eur) -
páteční výsledky (21. 05. 2010)

Červená skupina:
Česko - USA 1-2
Hájek - Querrey 3-6 5-7 (hráno ve čtvrtek)
Berdych - Isner 1-6 6-1 7-6(4)
Berdych/Dlouhý - B. Bryan/M. Bryan 5-7 5-7 

Španělsko - Austrálie 2-0
Almagro - Hewitt 6-1 6-3 (hráno ve čtvrtek)
Gimeno - Luczak 6-3 6-2 (hráno ve čtvrtek)
Gimeno-Traver/M. López - Hewitt/Hanley 6-3 2-6 7-10

Konečné pořadí: 1. USA 3 výhry, 2. Česko 2, 3. Španělsko 1, 4. Austrálie 0.

Modrá skupina:
Francie - Argentina 1-2
Chardy - Mónaco 6-3 6-4 (hráno ve čtvrtek)
Mathieu - Schwank 6-3 3-6 2-6 (hráno ve čtvrtek)
Chardy/Mahut - Mónaco/Zeballos 5-7 6-3 8-10

Německo - Srbsko 2-1

Kohlschreiber - Troicki 7-6(1) 6-4 (hráno ve čtvrtek)
Beck - Krajinovič 7-5 6-4
Beck/Mayer - Krajinovič/Zimonjič 3-6 6-7(4)

Konečné pořadí: 1. Argentina 3, 2. Francie 2, Německo 1, 4. Srbsko 0.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ku.rva, kdyby Hájek porazil koňskou hlavu z Ameriky, vyhráli bychom 2-1. Pořád nemůžu uvěřit, jak ho mohl porazit někdo, kdo žije ve stáji a žere seno. Ale možná, že je ze sena síla, a díky tomu koňská hlava prokazuje svoji sílu. Moji přízeň si však i přesto nezíská, neboť se celý semifinálový zápas v Houstonu navážela do Žida Odesnika.

Každý přece někdy udělá chybu, jenže koňská hlava to ve svý kebuli v životě nepochopí, protože tam nemá mozek, ale seno s ho.vny.
Reagovat
smazaný uživatel
S takymto vykonom teda na RG nepojde tak daleko ako by mohol. S Isnerom sa trapit 3 sety- v tom 3tom ho dat az v tie-breaku a 1.set dostat 6:1 je docela hanba. Isner je sice slusny super so super servisom ale proste na antuke ho mal Berdych ,,zvalcovat,, tak ako Hewitt mu nedal sancu ked hrali USA-AUS. Proste Berdych mal dobre podavat cely zapas a utocit naco kriste len prehazdoval cez sietku a cakal na chyby ved vo vymene je Berdych jednoznacne lepsi mal hrat agresivne by Isner si ani nepipol a sance na break boli v kazdom sete. Berdych keby zahral riadne vyhra 6:2 6:2. Proste Isner neni super na antuke pre Berdycha-ktory sa zdalo ze ma formu este stale od IW kde hral QF s Nadalom tak sa nemoze takto nadret na vyhru s Isnerom. Isner ma vyborny forehand a viac krat Berdychovi to tam strelil lebo len cakal na jeho chyby, tvrdim ze keby hral Berdych agresivnejsie vyhraje skorej.
Reagovat
Matti
nejlepší na tom je to...... keby..... ikdyž to je možná pravda
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist