Češi si po roce znovu zahrají ve finále Davisova poháru!

14. 9. 2013, 16:46
Aktuality 185
Čeští tenisté si potřetí za posledních pět let zahrají ve finále Davisova poháru. Obhájci titulu vedou v semifinálovém duelu v pražské O2 areně proti Argentině už 3-0 na zápasy, když dnes na nedostižný náskok navýšili ve čtyřhře Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem. Ti porazili jihoamerickou dvojici Barlocq/Zeballos hladce 3-0 na sety.
Berdych a Štěpánek (© daviscup.com)

Čeští tenisté mají šanci premiérově obhájit triumf v Davisově poháru. Do finále posunula úřadující držitele "salátové mísy" osvědčená dvojice Tomáš Berdych a Radek Štěpánek. Po výhrách v pátečních dvouhrách dnes spolu zvládli v pražské O2 areně i čtyřhru, v které zdolali pár Carlos Berlocq a Horacio Zeballos 6-3 6-4 6-2. Stejně jako před rokem porazili v semifinále Argentinu. 

Čeští tenisté prožívají díky Štěpánkovi a Berdychovi skvělé daviscupové období. Ve finále jsou potřetí za pět let, přičemž v roce 2009 ve Španělsku jasně prohráli, ale loni doma Španěly porazili a získali pro Česko stříbrnou "salátovou mísu" po 32 letech. Tehdejší vítězové z roku 1980 vypadli při obhajobě ve čtvrtfinále. 

"Je to obdivuhodné a úplná fantazie. Kluci podali stoprocentní výkon, viděli jsme to i v deblu, nedali Argentincům šanci a úplně je z kurtu vymazali. Jsem jsem rád, že po roce můžeme o tu krásnou trofej zase bojovat," řekl kapitán Jaroslav Navrátil v České televizi. "Pět let nám to šlape a doufám, že to letos dotáhneme do vítězného konce." 

"Doufám, že letos ještě něco přidáme, ale určitě hrát tři finále v pěti letech je něco, co tady nikdy nebylo. Chceme tady po sobě něco zanechat, na co se bude vzpomínat. Zatím se nám to daří a věřím, že máme před sebou ještě jeden krok, aby to bylo hezčí," řekl Štěpánek. "Výhra může být reálná," věřil také Berdych. 

Svěřenci kapitána Navrátila mají po dvou dnech na kontě potřebné tři body a nedělní dvouhry dodají výsledku jen konečnou podobu. Češi tak už vyhlížejí soky pro boj o titul, kteří vzejdou z bělehradského duelu mezi Srbskem a Kanadou. Jisté je, že tenisté budou hrát 15. až 17. listopadu na soupeřově půdě. "Venku to bude složité, ale my se toho nebojíme. Máme zkušenosti a věříme si, že to můžeme zase zvládnout," řekl Navrátil a očekával, že se jeho výběr ve finále střetne se Srby. 

Před čtyřhrou měli Berdych se Štěpánkem díky dvouhrám v zádech jistotu dvou bodů i skvělou společnou deblovou daviscupovou bilanci. A zápas s Berlocqem a Zeballosem zvládli s rutinou a zkušeností bez většího zaváhání. 

Čerstvý vítěz čtyřhry na grandslamovém US Open Štěpánek dodával páru klid voleji i přehledem a Berdych jako vždy tvrdil muziku podáním a returny. Lehce publiku zatrnulo jen v první sadě, v níž si Štěpánek po returnu hnul kotníkem, klesl na kolena, ale ani si nevyžádal ošetření a pokračoval bez omezení ve hře. 

"Cítili jsme se skvěle. Na co jsme sáhli, to nám vycházelo. Skvěle jsme servírovali, pořád jsme měli tlak na jejich podání a šance jsme využili. Odehráli jsme jedno z nejlepších utkání, co jsme spolu," zhodnotil Berdych čtyřhru. 

Berdych se Štěpánkem proměnili mečbol po dvou hodinách a dvou minutách hry. Byla to jejich třináctá výhra ve čtyřhře v Davisově poháru ze 14 zápasů. 

V pátek vyhrál Štěpánek nad argentinskou jedničkou Juanem Mónacem relativně hladce ve třech setech 7:6, 6:3 a 6:2. Pátý hráč světa Berdych pak přidal druhý bod, když zdolal Leonarda Mayera ve vypjatějším utkání 6:4, 4:6, 6:3 a 6:4. 

Argentinci přijeli do Prahy oslabeni o světovou šestku Juana Martína del Potra, který se letos rozhodl Davis Cup vynechat. Chyběl i David Nalbandian. 

Titul v Davisově poháru naposledy vyhrálo dvakrát po sobě Španělsko v letech 2008 a 2009. V novodobé historii soutěže datované od roku 1981, kdy se začala hrát Světová skupina, to dokázalo ještě Švédsko, Německo a Američané.

- DAVIS CUP SEMIFINÁLE -
(Česko / Praha - O2 arena, tv. povrch/ hala)
kompletní výsledky (13. - 14. 09. 2013)

ČR - Argentina 3:0 po čtyřhře 
pátek 13. 9. 2013:
Štěpánek - Mónaco 7-6 (7-3) 6-3 6-2 ... 1-0
Berdych - Mayer 6-4 4-6 6-3 6-4  ... 2-0
sobota 14. 9. 2013:
Berdych/Štěpánek - Berlocq/Zeballos 6-3 6-4 6-2 ... 3-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

185
Přidat komentář
Gulbis
Kurs 1,65 na Mayera proti "talentovi" Veselýmu zadarmo
Reagovat
Mayo
na RTVS ide hokej, Cvolen vs Nitra
Reagovat
Fandina
Jirko pojď!
Reagovat
UnrealTom
Rosol nezklamal :D noob největší
Reagovat
Frick
Rosol mluvil tak minutu. Kolik to ČT stálo? Tak o 5 000 si říct mohl?
Reagovat
Vojtiik
to je zase názor!
Reagovat
smazaný uživatel
ten Rosol je mernej.
Reagovat
smazaný uživatel
marnej
Reagovat
carolyn
Tak Rosol to je vůbec kapitola.....
Reagovat
Fandina
Kdyby Lukáš neuhrál dva body v Kazachstánu, tak by nebylo ani dnešní semifinále. A to samé ve Švajcu. Půl bodu s Tomem ve čtyřhře a rekordní zápis.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem to teda prošvihla, v telce dávali kanoistiku nebo co a strem mi nejde. Takže Lukáš to prohrál? Teď v telce akorát začali dávat Veselého.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, teď jsem si všimla článku, že prohrál..
Reagovat
Fandina
Lukáš první set vyhrál 6:4 a ve druhém v TB měl dva mečboly, ale nedopodával to. Třetí prohrál 6:4. Takže série porážek pokračuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, opět. Přesně jsem to čekala. Když Rosol zajistil výhru proti Kazachstánu, to byl hrdina, to byl king. Když se mu teď nedaři, je marnej a k ničemu. Hodně Čechů má bohužel tendenci úspěchy zapomínat a vzpomínat jen na to blbý.
Reagovat
PetaM
No, konečně bude konec. Lukáš si výhru nezaslouží ani omylem. Jediné, co mu jde, je servis. Jinak zbytek katastrofa.
Reagovat
Fandina
Horácio si jí zaslouží?
Reagovat
PetaM
Ano, dokáže se udržet ve výměně. Lukáš se do ní ani nedostane a když, tak se vyhodí absolutně zbytečně.
Reagovat
Fandina
Vyhrál, tak si výhru samozřejmě zasloužil. Škoda, já přála Lukášovi. Ale hrál jalově.
Reagovat
PetaM
Já jsem taky přál Lukášovi, ale jeho výkon se mi moc nelíbil. Nebýt servisu, tak si toho moc neuhraje a to je bohužel málo. V TB si ten jediný minibreak "uhrál" díky soupeřově dvojchybě.
Reagovat
Fandina
Měl i nějaké kraťasy, a BH po lajně. Nebyly to jen servisy.
Reagovat
pepin
Tak Petra je i dnes na tenise a již sedí dole a nutno přiznat, že ji to moc a moc sluší. Radek ji drží a vypadá hodně zamilovaně. Tak at jim to vydrží.
Reagovat
Fandina
Moc jim to sluší. Tak přeji, ať se daří. Moc jim to přeji!!!
Reagovat
misa
Hlavně, aby si Petra neřekla, že ji tenis z hlediště uspokojuje víc než pokračování vlastní kariéry.
Reagovat
Fandina
misa ... to bych si také nepřála, ale kdyby si to řekla, tak je to její věc.
Reagovat
Fandina
Lukáši teď ho brejkni na 3:1 a pak dopodávej. Pojď Luky pojď!
Reagovat
PetaM
Ježiši Lukáši, ty jsi fakt labil to není možné tohle! :D Teď budu ještě set trpět u těch vašich servisních her. Taky mohl jít Jirka jako první ...
Reagovat
Fandina
Obávám se, že teď už ho Zeballos přehraje. No nic.
Reagovat
Mayo
Rosol je slabý, ten vie len na hráčov ako Nadal :D
Reagovat
Fandina
Mayo ... díváš se? Zeballos porazil Rafu letos. Oba teď hrají přibližně stejně.
Reagovat
Fandina
Lukáši nech si narůst delší vlasy. Víc ti to sluší.
Reagovat
Fandina
Teď jsem si uvědomila, že Horácio s Lukášem vyhráli vloni spolu debla v Praze na Štvanici.
Reagovat
Mayo
veru hrajú proti sebe hráči, ktorí obaja ponížili Rafu :D
Reagovat
Fandina
Lukáš TB ... Luky pojď!
Reagovat
Mayo
škoda Raoniča padol až v TB ...držal sa...nevadí..komon Kanada !
Reagovat
Frick
v singlech bude finále ryze česko-srbskou záležitostí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
COME OOOON!

Tak Britové jsou tam, pro Andyho výkon mám dneska jen superlativy. Takhle hrát na antuce normálně, musí alespoň ČF dát na každém turnaji prostě, agresivní, přesný, zlepšený pohyb a opět s kouzelnými prvky. Dodig nehrál vůbec špatně, spíše naopak, ale na většinu jeho výborných úderů nebo náběhů na síť měl Andy ještě lepší odpověď. Výborně servíroval, Dodigovi nedal moc šancí, a když dal jako ve 2. setu za stavu 3:2, odvrátil je. A od toho momentu už pak měl zápas jasně pod knotrolou.

Závěr byl bouřlivý, za stavu 30:30, kdy Andy servíroval do zápasu, Dodig prohazoval a trefil těsný aut, čárový nic a umpire ho opravil. Dodig se pár minut hádal, i Andy mu ukazoval, že to aut je, ale byl vyokolejený a hádal se. Na mečbol pak šílená výměna, bučení a pískto během celé výměny, Andy ale udržel nervy a splnil povinnost. Tlak, který na něj byl, zvládl parádně a postaral se o 2 a půl bodu, včera byl ten dominantnější, šlo vidět, že je lídr, pzovedl Flemingův výkon.

Je paráda, že konečně hrál, nenechal v tom tým, který si tu baráž vydřel, samotný. Věřím, že bude hrát i příští rok, kdy je čeká jeden z nejlepších týmů v 1. kole, což by mohla být paráda.
Reagovat
smazaný uživatel
A třeba si říct, že ani mezi elitou nejsou Britové bez šance, spíše naopak, pokud by Andy hrál pravidelně, mají na hardu šanci porazit téměř kohokoliv, ne každý tým má hráč top úrovně a honě solidní debl, navíc probouzející se dvojku v Danovi.

Pro Andyho mírná náplast za US Open, na to, jak byl herně i emočně mimo v New Yorku, se ukázal jako velký hráč tenhle víkend, první zápas jsem neviděl, ale v deblu a hlavně dneska opravdu výborný výkon. Snad mu to teda pomůže do závěru sezony, že pomohl svému týmu skoro třemi body k úspěchu. Na jeho místě bych nejezdil na 250 do Bangoku, což je zbytečnost, připravil se na Tokio a Šanghaj a hlavně TM, kde mlůže nahnat i body.
Reagovat
tommr
Británii můžeme příští rok dostat v prvním kole i my. Přiznám se, že kdyby na nás vyrukovali s Murraym v sestavě tak bych měl z toho zápasu docela obavy ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To snad ne, ten zápas bych nechtěl, byla to pro mě hodně schizofrenická situace, v singlech přát Andymu a v dalších třech zápasech našim. Takže snad se to nestane. Berdych má ale s Murraym dobrou bilanci, což by mohla být pro nsá výhoda, zvlášť, pokud by se hrálo doma na antuce. Tam Evans nic neuhraje, kdežto na hardu dokáže kousat i on.
Reagovat
tommr
no Británie bude příští rok mezi 8 týmy ze kterých se bude losovat náš soupeř takže ta možnost, že jí vyfasujeme tady určitě je i když není příliš velká. Já osobně bych se jí asi taky radši vyhnul i když z trochu jinejch důvodů než ty ... :)
Pokud by k tomu zápasu došlo tak by se určitě hrálo v Británii (a tudíž na tvrdým povrchu), protože náš poslední vzájemnej zápas se hrál v Ostravě ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, je mi jasné, že budou jedním z 8 možných soupeřů našich, takže snad se tomu zápasi vyhneme. Takže venku by se hrálo? To by bylo nanejvýš vyrovnané zřejmě, na antuce bychom byli jasnými favority.
Reagovat
Mayo
Murray riadne ponižoval v tomto DC a to na antuke kks
Reagovat
Sonja
Tak snad to vyjde no:-))))
Reagovat
Jan
Abychom se báli skoro každého :) Ale nemyslím to zle. Konkurence je silná.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte, jestli se bude dneska hrát, nebo to odpískali, a popř. kdo bude hrát?
Reagovat
smazaný uživatel
před chvilkou to oznámili na facebooku. první hrají Rosol a Zaballos, pak Veselka a Mayer.
Reagovat
Frick
body do ATP nejsou?
Reagovat
smazaný uživatel
nejsou...
Reagovat
tommr
DC zápasy za rozhodnutýho stavu (tzv.dead rubbers) se hrajou jen na dva sety a body do žebříčku se za ně neudělujou ...
Bodový zisky našich hráčů ze zápasu s Argentinou budou následující:
Berdych získá 65 bodů do singlovýho žebříčku za výhru s Mayerem
Štěpánek získá 70 bodů do singlovýho žebříčku za výhru s Monacem
Berdych se Štěpánkem získají každej 90 bodů do deblovýho žebříčku za výhru v deblu
Tomášovi Berdychovi se ale současně odečte 140 bodů za 2 lonský semifinálový výhry a v žebříčku tak ztratí 75 bodů a propadne se na šestý místo za Federera ...
Reagovat
petrulinka
to je ale bordel, v tom tenise jsou teda fakt divné počty. Ale tobě díky, že to tady vždycky píšeš :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Když už tak počítáš, nevíš, proč se Murraymu nepřipočtou body za 3 vyhrané zápasy v DC?
Reagovat
tommr
Murray určitě nějaký body získá. Bude to ale o hodně mín než se dává za výhry ve Světový skupině. Pokud se dobře pamatuju tak za singlový výhry v baráži se dává jen 5 bodů (1.výhra) nebo 10 bodů (2.výhra). Celkem by tedy měl Murray získat 15 bodů ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, to je škoda. Ale hlavně, že to zvládl na jedničku.
Reagovat
tommr
pokud bude příští rok hrát DC pravidelně a GBR bude ve Světový skupině úspěšná tak může za DC získat v ideálním případě až 625 bodů. Záleží jen na něm ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Snad bude, vztah k DC mu vyčítám poměrně dlouho, teď ho snad světová skupina přiměje změnit názor.
Reagovat
Fandina
Děkuji za rozklíčování těch 295 bodů co měl Tomáš, ale stejně mě tam pořád nehraje ještě bonus 75 bodů, co měl mít za celkové vítězství. Tak nevím, jak to vlastně je. Viz tabulka, jak se to počítá.
http://www.daviscup.com/en/rankings/atp-ranking-points.aspx
Reagovat
tommr
bonus za celkový vítězství v DC dostává pouze hráč, kterej vyhrál všechny svoje singlový zápasy. Pokud se nepletu tak naposledy se to povedlo v roce 2010 Djokovicovi ...
Reagovat
Fandina
Já to pochopila tak, že je to bonus za celkové vítězství obecně, ale zřejmě je to tak jak píšeš. Jinak by to neměl na ofiku ATP. Tak díky.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty streamy na CRO-GB jsou fakt otřesné, ani nejde pořádně nic vidět. Snad teda aspoň Andy ptovrdí postup.
Reagovat
smazaný uživatel
Nakonec to ujde, prot ty, kdo by chtěli:

http://cricfree.tv/euro-sports.php

Andy hned v 1.gamu brejk.
Reagovat
smazaný uživatel
Pecka, set je doma. Ideální to nebylo, Dodig hrál místy velmi dobře, ale je to tam. Chválím zlepšený pohyb, dokluzování občas funguje.
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělý game za stavu 1:1 na příjmu, nádherný stopvolej na závěr a brejk, který by měl zápas snad zlomit.
Reagovat
smazaný uživatel
Parááda, za stavu 3:2 2 odvrácené brejkboly a pak už s přehledem dohraný set, Dodig odešel a Andy si na něm smlsává. Z 2:0 už zápas neztratí.
Reagovat
s7RanG
Prosím o informaci, kdo dnes nastoupí do singlů v DC nebo kdy by se to mělo vědět? Diky
Reagovat
Nancy_z
Teď se na FB českého týmu objevilo, že hrát budou Lukáš Rosol a Jirka Veselý, na dva vítězné sety.
Reagovat
smazaný uživatel
Carlos Berlocq je soupeř Jiřího Veselého v prvním kole ATP turnaje ve Francii, který se hraje příští týden :-)
Reagovat
PetaM
Snad to Jirka zvládne :) Není to antuka, takže dobrý :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
uvidíme s kým bude hrát Jiří dneska. Třeba bude mít možnost si to rozdat s Carlosem nanečisto. A příští týden naostro :-)
Reagovat
tommr
tak nakonec žádná generálka nebude - Jirka má hrát s Mayerem ... :)
Reagovat
Mayo
výborne Kanada...ale čo z toho, že Pospíšil bude unavený a ťažko už dačo s tým spraví
Reagovat
Fandina
Přeji mu, aby unavený nebyl. Vašek nedávno na hardu porazil každý den někoho. Berdu, Štěpulu, Isnera, Evanse, Wanga Jonsna, Klana a Chena. Bylo to od 31.7. do 8.8. každý den jeden. Viz odkaz
http://www.livesport.cz/zapas/vFkcSIui/#h2h;all
Reagovat
Mayo
nechce sa mi pozerať blbosti
Reagovat
Fandina
to je ale škoda, je tam přehled zápasů, to by tě mělo zajímat ... úsměv
Reagovat
Mayo
ak to bude o Rafovi, tak kľudne :)
Reagovat
Fandina
v tom případě se ti dívím, že píšeš o něčem, co není o Rafovi, ztráta času, nemyslíš?
Reagovat
Mayo
máš recht
Reagovat
Fandina
Přesně tak, já mám pravdu vždycky!
Reagovat
Mayo
no to určite :D to ťa niekto musel škaredo oklamať
Reagovat
Fandina
Mayo nesmíš dát na druhé, musíš si věřit sám ... úsměv
Reagovat
Mayo
wow ešteže si mi to napísala :D
Reagovat
Fandina
Mayo ... tak hlavně, když si rozumíme ... úsměv
Reagovat
Mayo
Fandina...to je to najdôležitejšie veru a hlavne že sme zdraví, teda dúfam
Reagovat
Fandina
Mayo ... já také doufám ... ale také je důležitá dobrá nálada, takže také přeji dobrou náladu ... úsměv
Reagovat
Mayo
tak ti prajem dobrú noc FAndina
Reagovat
Fandina
já ještě nejdu spát, pokud ty ano, tak také přeji dobrou noc.
Reagovat
Jan
Vidím, že jsi večerní nebo noční ptačka, jako mnoho dalších tady :) USO mnohé vytrénovalo, že ?
Reagovat
Fandina
Tak nějak. Já jsem vůbec noční pták. Ráda pracuji v noci, je klid a nikdo mě neruší ... úsměv
Reagovat
Fandina
Jan ... a je to jak píšeš, od US Open tenis dost večer sleduji.
Reagovat
Sonja
Podle mě nejste zdraví ani jeden:-DDD
Reagovat
Mayo
si zabyla :D Sonča
Reagovat
Fandina
Sonja nauč se pravopis a nepleť se do rozhovoru, kterému nerozumíš!
Reagovat
Sonja
Co ty bys za to dala, kdybys uměla pravopis jako já...
Reagovat
Sonja
A budu se plést, do čeho chci...ty se tu taky pleteš do všeho a ani nemáš povolení od majitele vlákna. Trubko.
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D holky vy si nedáte pokoj ani v tak pozdní hodinu :D:D
Reagovat
Sonja
:-DD
Reagovat
Majitel_vlakna
Reagovat
Fandina
Sonja ... za tvůj pravopis bych nedala nic a za tebe taky ne. O mě nepiš. Nerozumíš tomu.
Reagovat
Sonja
O MNĚ- 3. pád
Reagovat
smazaný uživatel
Bim, začíná 2. kole, Sonja dala Fandině pravý hák, Fandina obratně uskočila a vzápětí se rozmáchla k tvrdému úderu na solar...:)))
Reagovat
Sonja
6.pád...
Reagovat
Sonja
2. a 4. pád- mě
3. a 6. pád- mně
Reagovat
Fandina
... pokaždé prohrají, ale ještě jim to nedošlo ... úsměv
Reagovat
Fandina
Sonja mně já nepíšu nikdy, to už musí být výjmečně, zdržuje mě to ... úsměv
Reagovat
Sonja
No to jsem si všimla, že se nerada zdržuješ...zvlášť přemýšlením.
Reagovat
Fandina
Sonja ... právě jsem přestala přemýšlet, že je zbytečné se s tebou bavit a zase ti odpovídám ... úsměv
Reagovat
Fandina
Dneska byl hodně úspěšný den. Kluci v DC, Lucka, Háčka. Super!
Reagovat
Reti64
Že jsi přestala přemýšlet, toho jsem si všimnul už dávno.
Reagovat
Fandina
Reti64 hlavně, když sis všiml, že jsem přestala. Alespoň šance, že předtím jsem přemýšlela.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsou nějaké noční erupce? :))
Reagovat
Fandina
Erupce snad ne. Hlavně zdraví ... úsměv
Reagovat
VlS
Tak bych tipnul, že finále se bude hrát někde u řeky Svatého Vavřince
Reagovat
smazaný uživatel
Druhý bod a opět 10/8 v 5.setu. 41 letý Nestor narozen v Bělehradu s o 18let mladším Pospíšilem to zvládli skvěle. Zítra v obou singlech jsou mírnými favority domáci, ale budou pod tlakem. Je otázky, jestli nerozhodne v poslední dvouhře únava Pospíšila, který jediný z hráčů, co zítra nastoupí bude hrát 3 den po sobě. Fandím Kanadě, u nich by to bylo zajímavější, neříkám, že lehčí.
PS: Může mi někdo vysvětlit, proč bychom hráli v Kanadě, když jsme s nima ještě nikdy nehráli? Myslel jsem, že by se losovalo. Díky
Reagovat
Sonja
Už se losovalo.
Reagovat
slacker
a kdo losoval za nas?
Reagovat
vendulkabendulka
Ctyrhru vyhrala Kanada. Jeste to bude zitra hodne zajimave.
Reagovat
tommr
Srbsko sice pořád zůstává mírným favoritem, ale šance Kanady na postup do finále (a tím pádem i naše šance na obhájení titulu) po dnešku výrazně vzrostly ... :)
Reagovat
Fandina
Jooooooooooo Vašek s Danem vyhráli čtyřhru 10:8 v pátém setu ... super tak ještě zítra bodík. Kanada ... go go go
Reagovat
PetaM
Teď už jenom stačí, aby Vašek porazil Janka a hotovo no. Jedině takhle se dá Srbsko porazit. Protože Novaka je skoro nemožné porazit :D
Reagovat
Fandina
Samozřejmě bych si přála, aby Vašek porazil Janka a Miloš Noleho. Tak uvidíme.
Reagovat
Sonja
Fandino, nebuď hloupá. Kdyby Miloš porazil Noleho, nehraje už Vašek proti Tipsovi.
Reagovat
Fandina
Sonjo ... já jsem hloupá ... víš? Přála bych si, aby vyhrál jeden nebo druhý.
Reagovat
Mayo
vamos Spain...zachránení
Reagovat
smazaný uživatel
už nech si Nadal oddychne
Reagovat
smazaný uživatel
Niekedy Nestor/Zimonjic boli dvojka ne?
Reagovat
smazaný uživatel
To je určitě možný. Nestor je původem Srb.
Reagovat
smazaný uživatel
děkujeme, byla to paráda !
Reagovat
Fandina
Přesně tak! Kluci děkujem, kluci děkujem.
Reagovat
Nancy_z
Za snadný postup, docela bez nervů. Dokonce jste mě vyslyšeli a hráli jen na tři sety, v šest jsem musela do práce a odcházet z haly během nedohraného zápasu by mě štvalo :-D Jsem ráda, že jsem mohla být u toho a opět vidět světový tenis naživo.
Reagovat
Fandina
Reagovat
smazaný uživatel
když se tak koukám na debl SPA-UKR, tak si říkám, že RAfa musí být asi hodně znechucenej :-)
Reagovat
smazaný uživatel
prosim ta daj link mne sekaju všetky dpc tu
Reagovat
smazaný uživatel
já koukám na bet365
Reagovat
smazaný uživatel
ale moc si od toho neslibuj, Rafa hraje jenom při přijmu a podání, jinak vše hrají na Lopeze :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ja to pozeram
viem, že všetko biju na Lopeza
Reagovat
smazaný uživatel
Chtěla jsem se zeptat, co říkáte na volbu povrchu v Bělehradě. Musím říct, že mě antuka docela překvapila, protože to pro Djokoviče je ten nejmíň oblíbený povrch.
Docela by mě zajímalo, co přichystají na nás.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se nepletu, tak před rokem se tady u nás hrálo na antuce právě proto, že se kalkulovalo s tím, že Srbům sedne nejmíň.
Reagovat
Sonja
Pro Noleho nejmíň oblíbený povrch? Naopak, Nole má antuku rád.
Reagovat
Mayo
antuka neni jeho najslabší povrch teda...ale tiež som prekvapený, že nedali hard asi sú pokakaní z kanaďanov :D
Reagovat
Sonja
A vybrali ji určitě kvůli Kanadě, že jim nesedne tolik jako tvrdej povrch.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď jsem nedávno někde četla, že nejradši má snad hard. Před Wimbledonem měl zase někde říct, že se těší, protože tráva mu sedne a baví ho. Připouštím, že o antuce jsem asi nikdy nic nečetla, ale tak nějak mi z toho vyšla :D
Reagovat
Sonja
Nejradši má hard, pak antuku, nejmíň mu sedne tráva...
Reagovat
Jan
Jak říkal v TV reportér, ani ve finále proti Srbsku nemusíme být bez šance. 4hru by mohli vyhrát a pokud udělají Tomáš + Radek další 2 body, např. přes Tipsareviče, tak by to bylo doma. Měl jsem obavy, že Štěpánek už nehraje co hrál dřív, že už na singl nestačí, ale tento víkend hrál výborně, jak singla tak debla, jakoby se vrátil zpátky.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že budeme v podobné pozici jako minulý rok se Španěly. Srbové budou favority, ale rozhodně ne takovými, abychom je nemohli udolat českou lví silou :)
Jinak souhlasím s tím Radkem. Trochu jsem ho odepisovala, ale zatraceně příjemně překvapil.
Reagovat
Mayo
česko bez šance proti Srbsku...Belehradčan urobí 2 body a to by musel hlavne Štepánek poraziť Tipsareviča a to neviem neviem...štvorhra 50 na 50 asi
Reagovat
Sonja
Jaký bez šance? Ty seš zas chytrej jak radio... Česko má lepší debl, takže by měl rozhodovat poslední zápas- pravděpodobně Štěpánek x Tipsa, což by mohlo dopadnout jakkoliv.
Reagovat
Mayo
navyše sa hrá na Balkáne
Reagovat
smazaný uživatel
Proč musíš pořád prudit a kazit tu českým fanouškům radost? Jdi už do háje, fakt! To máš nějaký mindráky, který si tu léčíš? Ať tu napíše kdokoli cokoli o českým tenise, ty to musíš shodit.
Reagovat
Mayo
kde prudím ? ... však česku budem fandiť ale vidím to proste na výhru Srbska punkt :)
Reagovat
Sonja
...nehledě na to, že Srbsko ve finále ještě není.
Reagovat
Roger_Federer
No, ja myslim, že Nole letos rozhodne porazit jde.Berdychovi by musel sednout den a mit štesti, ale rozhodne to neni nic nepředstavitelneho..Takže bych to nevidel tak jednoznačne.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si taky myslím. Djoko není ani zdaleka tak suverénní a Tomáš už předvedl proti top hráčům letos luxusní výkony. A ani souboj Tipsarevič Štěpánek není bez šance. Štěpec teď předvedl, že se mu na DC daří a Tipsarevič už dávno nemá tu formu, co míval. Jo, bude to těžký, nebude to doma, ale šance tam rozhodně jsou.
Reagovat
misa
Loni vyhrály holky 2. pohár za sebou, letos by se to mohlo podařit u mužů. Vítězství by mohlo být skvělou tečkou za účinkování Tomáše Berdycha v DC. Přece jenom už reprezentuje mnoho let a čekají ho asi poslední 2-3 roky, ve kterých se může opět probít do finále grandslamu. Uvidíme, jak se po finále rozhodne.
Reagovat
petrulinka
No zřejmě kdybys poslouchal pozápasové rozhovory, tak bys nenapsal to, co jsi napsal. Tomáš i Radek řekli, že zatím nehodlají končit v DC. Takže asi tak :-)
Reagovat
tommr
z pozápasovýho rozhovoru pro ČT jasně vyplynulo, že Radek i Tomáš hodlají v DC hrát i nadále a rádi ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem četla rozhovor s Berdychem a tam říkal, že doufá, že na DC éru jeho a Radka se bude dlouho vzpomínat, takže předpokládám, že si to užívá a nemá důvod končit.
Reagovat
smazaný uživatel
Radek sám říkal, dokud bude zdraví sloužit.. jako deblista je prostě někdo, to se mu nemůže upřít, i když někdo debl neznává, ale Radek dokáže být úspěšný i v singlu. A osobně bych ráda, aby i jeho debl s Paesem vydržel dlouho, protože tak sympatickou dvojici jsem dlouho neviděla..:)))
Reagovat
misa
Já už jsem toho v životě slyšel... Samozřejmě by bylo pro DC dobré, kdyby Tomáš ještě pokračoval.
Reagovat
tommr
no ono by to pokračování bylo dobrý i pro Tomáše. V DC si pravidelně nahrává body do žebříčku a zvyšuje sebevědomí ... :)
Reagovat
misa
Je dobře, že za DC jsou nějaké body. Kdyby to tak bylo i ve Fed Cupu, tak jsme před 2 lety mohli mít světovou jedničku :-)
Reagovat
Jan
Že by Paes hrál do 50 ? Už je mu 40 :) Ale ty jejich zábavné kousky také nejsou k zahození.
Reagovat
petrulinka
Velká gratulace. Jen škoda, že se asi zítra hrát nebude, jelikož komentátor říkal k divákům, že nashledanou u finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Minimálně jeden zápas se hrát musí. Mám dojem, že je to i podle pravidel, že i za rozhodnutého stavu se musí i poslední den něco odehrát. Ale zřejmě dostanou možnost náhradníci.
Reagovat
smazaný uživatel
Jeden hrát budou, ale TV nebude vysílat.
Reagovat
MarcelPersch
Bezva, gratuluju!
Reagovat
PetaM
Kluci, skvělý tenis :) Moc jsem si to užil, gratulace!! :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kluci, díky moc. Hráli jste skvěle.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, ale to se čekalo ne? Kdo bude hrát zítra, to jsem zvědavá...nebo bude se vůbec hrát? Aspoň jeden singl ne?
Reagovat
Jan
Počítám že nejméně jeden singl se bude hrát - s náhradníky.
Reagovat
smazaný uživatel
Jeden se hrát bude, řekl bych Veselý-Berlocq.
Reagovat
smazaný uživatel
aha, díky. No, možná se juknu, ale znáš to, už to není ono :)
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, super úspěch, podle očekávání debl hladce pro nás. Tak teď jen čekat na soupeře, kterým budou pravděpodobně Srbové, kteří si to pohlídají, i kdyby dneska rupli.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, jak je to s tim pořádáním? Sváča říkal, že v každym případě budeme hrát finále venku, ale vždyť s Kanadou jsme ještě nehráli, takže by měl rozhodnout los v případě postupu Kanady, ne? Se Srbskem je to jasný, s tim jsme hráli naposledy doma, ale s Kanadou nemáme zápasy...
Reagovat
Sonja
Už se losovalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, už se losovalo. Ale ono je to jedno. Absolutně nepochybuju o postupu Srbska.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasim, ale stát se může cokoliv :)
Reagovat
Sonja
Kéž bych byla taky taková optimistka:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Super
gratulujem
Reagovat
smazaný uživatel
kolik si kluci pripisou bodu do ATP zebrycku?? jinak gratulace velika... Lepsi vilba pro nas by byla Kanada ne??
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych klesne na 6 mieste lebo hral len 1 zapas

a Srbi to asi daju
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě? Já teda v tom udělování bodů za DC mám trochu bordel a úplně to nechápu, ale Berdych nehrál s tím Kazachstánem, takže tam by měla být bodová ztráta jen nějakých cca 30 bodů, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Keby bolo 30 tak aj tak klesne lebo Roger je dole len o 20 bodov
Reagovat
tommr
Tomáš Berdych obhajoval 140 bodů za dvě singlový výhry v lonským semifinále. Protože letos vyhrál jen 1 zápas získá pouze 65 bodů. V žebříčku si proto pohorší o 1 příčku - dostane se před něj Federer. Doufejme jen na čas ... :)
Radek Štěpánek naopak loni proti Argentině nebodoval a letos si připíše 70 bodů za jednu singlovou výhru takže si v žebříčku trochu polepší. Navíc obhájil 90 bodů za vítězství v deblu a v deblovým žebříčku tak zůstává na krásným pátým místě ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nojo, ale tam se to přece ještě nějak posouvá, ne? Jako že když jedno kolo vynechá.
Reagovat
tommr
obhajuje se vždycky to kolo co se hrálo loni. Ty ale zřejmě narážíš na to pravidlo podle kterýho jsou hráči sankcionovaný za vynechání každý fáze DC. To je právě případ Tomáše, kterej absentoval ve čtvrtfinále proti Kazachstánu. Tomáš proto za vítězství v semifinále dostal body jakoby hrál pouze ve čtvrtfinále. Naštěstí je ten bodovej rozdíl jen minimální (65 za výhru ve ČF, 70 za výhru v SF) a Tomáš tak přišel jen o 5 bodů ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to je ono. Díky za objasnění :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist