Češi trénují před Davis Cupem v Bosně, Forejtek a Lehečka dorazí v úterý

9. 9. 2019, 19:20
Aktuality 0
Čeští tenisté zahájili přípravu na zápas prvního kola evropsko-africké zóny Davisova poháru v Bosně a Hercegovině. Halu v Zenici pro tři a půl tisíce diváků už si vyzkoušeli týmová jednička Jiří Veselý a mladíci Tomáš Macháč s Daliborem Svrčinou. Vítěz juniorky US Open Jonáš Forejtek a Jiří Lehečka se k týmu připojí v úterý odpoledne.
český daviscupový tým (© Česká sportovní)

"Jsem rád, že se Jonáš (Forejtek) zdržel v Americe a vyhrál US Open, což je obrovský úspěch," uvedl kapitán Jaroslav Navrátil na sociálních sítích daviscupového týmu.

Jako první si tvrdý povrch a míče vyzkoušeli ráno Svrčina s Macháčem. Poté trénoval Veselý s kapitánem Navrátilem. "Je to nádherná hala. Povrch je spíš pomalejší, něco podobného jako na Australian Open, ale máme čas si zvyknout. Do pátku se srovnáme a kluci budou připraveni," řekl kapitán.

Tenisté v neděli přiletěli do Sarajeva, odkud auty dorazili do Zenice. "Hotel a hala jsou nedaleko centra a od sebe asi sto metrů," popsal mluvčí týmu Karel Tejkal. Večer tým na dálku fandil Forejtkovi a sledoval i část z finále dvouhry mužů.

Domácím bude v sestavě překvapivě chybět očekávaná jednička Damir Džumhur. Vítěz si zajistí účast v kvalifikaci o finálový turnaj v příštím roce.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist