Češi v akci, sobota 18. 5. Karolína Plíšková v Římě postoupila do finále

18. 5. 2019, 00:01
Aktuality 10
V Římě se v semifinálových soubojích představila poslední česká naděje ve dvouhře Karolína Plíšková, která oplatila loňskou porážku řecké kvalifikantce Sakkariové. Jiří Veselý úspěšně zahájil své působení v kvalifikaci v Lyonu. Další Češi hráli na turnajích ITF.
Karolína Plíšková
Výsledky českých tenistů a tenistek (sobota, 18. května 2019)
WTA PREMIER 5 ŘÍM (Itálie), 3,452.538 eur, antuka
• Dvouhra - semifinále •
Kar. Plíšková (4-ČR) - Sakkariová (Řec.) 6-4 6-4
• Čtyřhra - semifinále •
Azarenková/Bartyová (Běl./Austr.) - Krejčíková/Siniaková (1-ČR) 6-4 6-4
ATP 250 LYON (Francie), 524.340 eur, antuka
• Dvouhra - 1. kolo kvalifikace •
Veselý (3-ČR) - Kuhn (Šp.) 6-4 6-4
ITF W100 TRNAVA (Slovensko), 100.000 dolarů, antuka
• Čtyřhra - finále •
Blinkovová/Knöllová (2-Rus./Švýc.) - Listerová/Voráčová (1-Švéd./ČR) 7-5 7-5
ITF W60 SAINT-GAUDENS (Francie), 60.000 dolarů, antuka
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Martincová (5-ČR) - Gauffová (USA) 6-0 4-6 6-2
• Dvouhra - semifinále •
A. Bogdanová (2-Rum.) - Martincová (2-ČR) 6-4 2-0 / skreč
ITF W25 ÓBIDOS (Portugalsko), 25.000 dolarů, koberec
• Dvouhra - semifinále •
Chazanjuková (3-Izr.) - Zarycká (1-ČR) 3-6 7-5 6-2
ITF W15 TABARKA (Tunisko), 15.000 dolarů, antuka
• Čtyřhra - finále •
Fitaová/Horáčková (3-Šp./ČR) - Hoferová/Lavinová (It.) 6-2 6-3
ITF M15 PRAHA (Česko), 15.000 dolarů, antuka
• Dvouhra - semifinále •
Kopřiva (ČR) - Nejedlý (7-ČR) 6-2 6-2
P. Rikl (ČR) - Vrbenský (3-ČR) 6-4 6-3
• Čtyřhra - finále •
Duda/Gengel (ČR) - Kopřiva/Pospíšil (ČR) 6-1 7-5
ITF M15 IRAKLIO (Řecko), 15.000 dolarů, tv. povrch
• Čtyřhra - semifinále •
Jaloviec/Staněk (4-ČR) - Kalovelonis/Pervolarakis (1-Rus./Řec.) 7-5 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Haitik
Ve čtvrtek jsem měl celkem volný den, tak jsem se rozhodl, že se dojedu podívat na turnaj v Praze.. :D Doufal jsem a přál jsem si, aby nepršelo, což mi vyšlo, i když jsem myslel, že v 10, když jsem přišel do areálu, tak začalo poprchat, ale hned to přešlo.. :D Začal jsem zápasem Lehečky proti Gengelovi, který mi strašně připomínal toho desetibojaře Helceleta.. :D Sledoval jsem 1. set a musím říct, že tenis nic moc, oba se hodně prali s odskoky míčků (nebo na to alespoň pořád nadávali), občas ale byl i hezký moment.. :-) Po prvním setu jsem z tohoto zápasu odešel a šel jsem sledovat Svrčinu.. Přišel sem, když Svrčina vedl ve druhém setu 2:0.. :-) Musím říct, že jsem čekal jasnou prohru, ale překvapilo mě, že ve výměnách byl naprosto vyrovnaným soupeřem, skvěle returnoval.. Hrál fakt dobře.. :D Stal jsem vedle jeho trenéra, který si pořád povídal s nějakými dědy tam, tak jsem poslouchal, i když se to nemá.. :DD Říkal tam, že letos budou chtít Daliborovi přidávat postupně gramy na raketu (výplet nebo co, to nevím?) :DD Ale že to nechtějí uspěchat, udával tam i nějaký příklad tenisty, který hned přešel ze 300 g na 330 g a musel pak na dvě operace.. Pak taky, že si Dalibor hodně připouští ten tlak od veřejnosti, jako, že o něm píšou jako o novém Berdychovi a tak a že ho to strašně svazuje.. Pak tam taky řešil s tím dědou Daliborovo rodinné zázemí a že si teď nevěří, takže by tuhle výhru potřeboval (což se opravdu nakonec stalo).. :D Ale zápas to byl fakt dobrý, bavil mě, plus výborný mečbol, lob přímo na lajnu, což nejdřív rozhodčí oznámil jako out, ale nakonec to šel zkontrolovat a byl dobrej.. :D Co mě překvapilo ale, že Jirka a Dalibor mají jednoho kouče, chudák se pořád potom balkonu přemísťoval, aby ho viděl jak Dalibor, tak i Jirka.. :DD
Po zápase Dalibora hrál stále ještě Jirka, škoda, že ten třetí set nedotáhl, ale tu druhou část třetího setu se strašně vyhazoval.. :-/
Reagovat
Haitik
Ještě jsem koukal na Pavla Nejedlého, který hrál proti Kodatovi.. To musím říct, že byl taky hodně dobrý tenis, především druhý set, to fakt byl super zápas.. Byl to hodně velký boj, možná by si ten zápas zasloužil i třetí set.. :D
Hlavně jsem ale přišel na zápas Macháče, takže mě hodně zklamalo, že nakonec nenastoupil.. Doufám, že to není nic vážného a že bude v cajku brzo.. :-))
Vydržel jsem tam cca do dvou, pak už jsem to fakt nedal, byla tam neskutečná zima.. Jinak dobrej den ale.. :D
Reagovat
lars
Lehecku netrenuje Navratil ?
Reagovat
Haitik
Nebo nevím, ale "staral" se tam o oba.. :DD Nebo to byl Navrátil mladší možná.. :D
Reagovat
Jon61
Sakkari se na antuce letos rozjela, titul z Rabatu. Antuková bilance 14:3 (silné soupeřky: Suarez-Navarro, Wozniacki, Kudermetova).
Karolína to bude mít hodně těžké, bude muset hrát tvrdé údery, pokud si budou "pinkat", tak moc šancí mít nebude, Sakkari má lepší pohyb a umí zakončit k čárám i drop shotem.
Reagovat
tommr
Karolína může vyhrát jen pokud jí budou šlapat podání a returny ...
Reagovat
Nora
před Azarenkou, včera singla s Kájou kolem třetí, pak dva debly v 7 a půl desáté večer... Na tenhle zápas se těším ať vyhrají naše holky, nebo klidně Vika + Ash.
Reagovat
rybicka
Od loňského utkání bych byla asi patnáctkrát ráda, kdyby si souboj zopakovaly. Dnes jsem z toho silně nesvá.
Reagovat
rybicka
... kdo to asi bude "pískat"? Asi se naběhá :-)
Reagovat
tommr
já to mám úplně stejně. Je strašná smůla, že se Karolína se Sakkari střetne zrovna v okamžiku kdy se Sakkari dostala do optimální formy ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist