Češi v akci, sobota 9. 2. Berdych v Montpellieru finále nevybojoval. Kr. Plíšková s Muchovou v kvalifikaci v Dauhá postupují

9. 2. 2019, 00:01
Aktuality 24
Tomáš Berdych v hale ve francouzském Montpellieru končí v semifinále na raketě domácího Herberta. V kvalifikaci v Dauhá zvládly první kolo Kristýna Plíšková i Karolína Muchová a čeká je vzájemný souboj. Ve Fed Cupu bodovala Karolína Plíšková, Kateřina Siniaková neuspěla. Další Češi hráli na turnajích ITF.
Tomáš Berdych
Výsledky českých tenistů a tenistek (sobota, 9. února 2019)
ATP 250 MONTPELLIER (Francie), 524.340 eur, tv. povrch / hala
• Dvouhra - semifinále •
Herbert (Fr.) - Berdych (ČR) 6-2 7-5
WTA PREMIER DAUHÁ (Katar), 916.131 dolarů, tv. povrch
• Dvouhra - 1. kolo kvalifikace •
Muchová (ČR) - Al-Naimiová (Katar) 6-0 6-0
Kr. Plíšková (8-ČR) - Hao-Ching Chan (Tchaj-wan) 6-3 6-2
FED CUP (Ostrava, Česko), tv. povrch / hala
• Sobotní dvouhry •
Kar. Plíšková (ČR) - Buzarnescuová (Rum.) 6-1 6-4
Halepová (Rum.) - Siniaková (ČR) 6-4 6-0
ITF W25 TRNAVA (Slovensko), 25.000 dolarů, tv. povrch / hala
• Dvouhra - semifinále •
Hradecká (ČR) - Štefková (ČR) 6-3 6-3
ITF M25 OBERENTFELDEN (Švýcarsko), 25.000 dolarů, koberec / hala
• Čtyřhra - finále •
Jaloviec/Vrbenský (ČR) - Lešem/Olivetti (1-Izr./Fr.) 7-5 6-1
ITF M15 KAARST (Německo), 15.000 dolarů, koberec / hala
• Dvouhra - semifinále •
Sijsling (1-Niz.) - Staněk (ČR) 6-3 6-0
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
skott
Britky to zvládly, potřetí v řadě zabojují o II.světovou skupinu. Nevěřil bych, že se Konta vrátí a dokončí zápas navíc v takovém stylu. Klobouk dolů. Včera končila těsně před půlnocí, v nohách měla 7 a půl hodiny tenisu a Aleks jí místy vracela nemožné. Zkrátka pořádné drama na závěr povedeného týdne pro domácí tým. Jsem hodně zvědavý na los play off. Radost mám i z dalších vítězů zonových skupin - Ruska a Kazachstánu. Spolu s nimi ještě pak Brazílie.
Reagovat
EllNino
Brazílie, neskutečné :) Beatritz to hrozně přeju :)

Jinak Britky mohou pomýšlet vysoko, mají kvalitní tým, škoda jen, že s nimi nehraje Naomi Broady, minimálně do debla kvalitní posila
Reagovat
skott
Brazílii vážně?:) Z Jižní Ameriky osobně ty týmy moc nemusím, ale na druhou stranu v rámci nějakého zastoupení všech regionů by bylo dobré, aby se někdo z nich dostal do světové skupiny. Poslední byla myslím Argentina ještě s Dulko. Od té doby pak hrály snad jen jednou Argentinky play off o I.skupinu. To si pamatuji protože to bylo s Ruskami v Soči. Teď se jihoamerické týmy nedokáží udržet ani v té druhé skupině.
Snad to časem změní Kolumbijky, které mají dvě mladé talentované dívky Osorio Serrano a Emilianu Arango.

Britkám bych to přál, buší na dveře už strašně dlouho. Loni proti Japonkám propásly obrovskou šanci. V Kontě teď mají spolehlivou tahounku a vypadá to, že v Boulter našly i druhou hráčku. Heather teď byla nemocná, ale i tak to bude mít těžké se přes ní zpátky dostat. Líbil se mi také debl Katie Swan s Harriet, přestože nastupovaly jen za rozhodnutého stavu. No a s týmem už byla na lavičce top juniorka Raducanu, s kterou Keothavong do budoucna počítá.
Reagovat
skott
Jinak Broady FC bojkotuje dlouhé roky. Navíc když jsem jí viděl naposledy na konci loňské sezony proti Dashe Lopatěcké, tak si nemyslím, že by měla co nabídnout.
Reagovat
EllNino
Mně Boulter baví, přijde mi taková hodně týmová hráčka, bylo to vidět už na Hopmanově poháru :) Snad se jim povede baráž ...

Jinak Beatritz mám prostě rád, na levačky jsem zatížen :D
Reagovat
skott
to je pravda, ten zápal s jakým hraje a bojuje je určitě její přednost, tenisově jí ale moc nemusím. Celkově mají Britky už dlouhou dobu dobrou fedcupovou partu, měly by to již konečně zužitkovat.
Reagovat
skott
Druhý zápas mezi Aleks a Kontou je naprosto jiný level. Aleks podávala dvakrát na první set, ale Jo se dokázala pokaždé senzačně vrátit. Nicméně teď po prohrané druhé sadě Jo zkolabovala cestou do šatny a vypadá to na skreč...:/
Reagovat
FulnekUltras
nakonec to ještě Konta uhraje na sexuální podtext, jako obvykle
Reagovat
FulnekUltras
bohužel
Reagovat
skott
trošku překvapivý tah srbské kapitánky, do singlu nasadila místo včerejší hrdinky Olgy, Ivanu Jorovic.
Reagovat
EllNino
Škoda
Reagovat
skott
Možná je Danilovic po včerejšku unavená, ale zas Britky hrály až po Srbkách. Olga je ale podle mě do podobných zápasů svojí zarputilostí lepší volbou a včera hrála velice dobře.
Reagovat
EllNino
Až se zklidní, bude jednou hodne dobrá ... :)
Reagovat
skott
tak nasazení Jorovic se ukázalo jako solidní prokauč. Přestože Boulter nehrála tak dobře jako v předchozích zápasech, tak Jorovic toho nedokázala vůbec využít a to jí Katie podprůměrným trefováním 1.servisu dala spoustu příležitostí.
Reagovat
mahycek
A teď Tomík Berdych.
Reagovat
mahycek
Na ČT Sport už je FED CUP !!!! Sjezd mužů zatím špatné
počasí.
Reagovat
skott
Britky čekaly dlouhých 26 let na domácí zápas a dočkaly se až letos, kdy pořádají jednu ze skupin euroafrické zony. Musím říct, že si nepamatuji lepší diváckou kulisu na této úrovni. Nedá se to vůbec srovnat s komorní atmosférou třeba v Eialtu nebo Tallinu, kde se hrály skupiny dřív. Ani co jsem viděl se souběžně hranými zápasy v Polsku, které mě díky účasti Rusek či Ukrajinek jinak zajímají víc.
Diváci v Bath (ve sportovním areálu místní univerity) nejenže úžasně ženou svoje holky, ale skvělě podpodrují i osatní týmy, což bylo vidět například včera při rozhodující čtyřhře Srbek s Chorvatkama.
Na domácí je pak beznadějně plno a Boulter s Kontou, toho zatím využívají. Hlavně Jo měla v utkácích se Sakkari a Bondar namále. Proti Sakkari odehrála jeden ze svých nejlepších zápasů od doby kdy byla v Top 10, a proti Anně Bondar si včera musela hrábnout až na dno.
Po prvním setu to vypadalo na snadou postupovou pojistku, ale ve druhém se postupně Bondar rozehrála k životnímu zápasu. Odvrátila 10 brejkbolů (z toho 9 buďto esem nebo přímým bodem z 1.podání), začala uvolněně trefovat úžasné winnery až se tomu s kapitánem museli na lavičce smát a set získala nebrejknutelným servisem v TB. Ve třetí sadě, kdy získala brejk a měla už nějakých 15 es, na ní ale poprvé dolehla nervozita a nedokázala Jo dorazit. V dalším TB pak už Konta měla navrch. Nicméně i tak si plačící Bondar vysloužila bouřlivé ovace, stejně tak Konta jí v rozhvoru nemohla vynachválit.
Reagovat
EllNino
ta střelecká mašina od Bondar byla nauvěřitelná :)
Reagovat
skott
jo, komentovala to Laura Robson tuším se Sam Smith a neustále litovaly, že tam není měřič rychlosti. Ač na první pohled Bondar úplně nevypadá, tak má pořádný kanón v ruce. Tak daleko za bejslajnou jsem snad Jo stát na returnu neviděl:) Samozřejmě ji pomáhal i hodně svižný povrch, který Britky připravily.
Reagovat
EllNino
Neskutečná no, povrch samozřejmě pomohl, ale i tak, je to opravdu bombardér :)
Reagovat
lavamancer
já pouze dodám, že na Britky se překvapivě hodně dobře kouká. jsou to kočky.
Reagovat
com
jako nechapu proc dostavaj wc takovy hracky jako al naimi, dva kanary :D ..stejnej vysledek jako loni.. z ty holky tenistka urcite nebude :D
Reagovat
Fandina
Je domácí, takže jí to dají, aby si zahrála. Nemusí jít jen o to, že má mít perspektivu.
Reagovat
Fandina
Nebo třeba příště vyhraje, co víš?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist