Češi v kvalifikaci Australian Open: Postupuje jen Martincová. Allertová osmifinále neobhájí, neuspěli ani Pavlásek s Kolářem

8. 1. 2019, 02:55
Aktuality 18
AUSTRALIAN OPEN - Dnešní českou mizérii v kvalifikaci Australian Open alespoň trochu zachránila Tereza Martincová. Čtyřiadvacetiletá Češka ve třech setech porazila Fang-Ying Xun z Číny. Denisa Allertová loňské senzační osmifinále nezopakuje a čeká ji pád do čtvrté stovky žebříčku WTA, v prvním kole dohráli také Adam Pavlásek a Zdeněk Kolář.
Tereza Martincová

Tereza Martincová v kvalifikaci úvodního grandslamu sezony zvládla první kolo. Čtyřiadvacetiletá Češka si po setech 6-1 1-6 6-3 poradila s Fang-Ying Xun z Číny a úspěšně vstoupila do letošní sezony.

O premiéru ve finále kvalifikace bude Martincová, jež hraje kvalifikaci na Australian Open počtvrté v kariéře, usilovat proti nasazené Claire Liuové, nebo další čínské tenistce Xiyu Wang.

Denisa Allertová senzační loňské osmifinále na Australian Open nezopakuje. Česká tenistka letos končí už v prvním kole kvalifikace po porážce 3-6 3-6 s Paulou Badosaovou ze Španělska a v žebříčku WTA se propadne až do čtvrté stovky.

Pětadvacetiletou Češku v posledních letech neustále zužují zranění. Loni odehrála pouhých 21 zápasů a dnes se představila poprvé od loňského Wimbledonu. V obou setech sice začala skvěle, nicméně ani jednou náskok brejku neudržela a po hodině a čtvrt pro ni oblíbený turnaj skončil.

V Melbourne dnes bojovali také dva čeští mužští zástupci. Adam Pavlásek své trápení neprolomil. Čtyřiadvacetiletý Čech prohrál 5-7 3-6 s Blažem Rolou a zaznamenal už osmou porážku v řadě.

Úvodní letošní grandslamové vystoupení absolutně nevyšlo Zdeňkovi KolářoviDvaadvacetiletý Čech schytal výprask 2-6 1-6 od nasazeného Jihoafričana Lloyda Harrise a svého grandslamového debutu v hlavní soutěži se nedočká ani na letošním Australian Open.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 62,500.000 australských dolarů
úterní výsledky (8. 1. 2019)
• Dvouhra ženy - 1. kolo kvalifikace •
Martincová (ČR) - Fang-Ying Xun (Čína) 6-1 1-6 6-3
Badosaová (29-Šp.) - Allertová (ČR) 6-3 6-3
Kostjuková (9-Ukr.) - Čepelová (SR) 6-3 7-5
• Dvouhra muži - 1. kolo kvalifikace •
Rola (Slovin.) - Pavlásek (ČR) 7-5 6-3
Harris (11-JAR) - Kolář (ČR) 6-2 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
Frick
Veselka 4 roky po triumfu v Aucklandu se v 25,5 letech není pachtí na low-budget challengeru a Pavlásek ve 24 skončí v prvním kvalifikačním kole na GS.

Oba jsou v tom nejlepším věku, kdy by to na nich mělo stát. Kde byl v jejich věku Tomáš...?
Reagovat
SpacialRecognition
Veselý hrál nejlepší tenis ve Wimbledonu pár let nazpět, kde trápil i Tomáše. Tuším, že předtím turnajem angažoval kouče, který jej trénoval v juniorce a hrál agresivně, výborně. Pak se ho zase vyhodil a od té doby zase hraje tu hrůzostrašnou pinkanou. Aspoň tak nějak si to pamatuju.

Pavlásek na to nemá.
Reagovat
Fandina
Veselka hrál ve Wimbledonu výborně i vloni. Dostal se do druhého týdne, do osmifinále a tam prohrál s Nadalem. Předtím porazil Mayera, Schwarzmanna a Fogniniho. Na tom zápase jsem byla a hrál úžasně. Poslední game Fognu jasne přehrával. Tak doufám, že ještě svoje ukáže.
Reagovat
EllNino
Divoký zápas, ale výhra se počítá :) Tenis nic moc, snad to příště bude lepší :)
Ale po nemoci dobré ...

https://www.bezfrazi.cz/tag/tereza-martincova/

Kdyby někdo chtěl si počíst, zajímavé, neobyčejné ... trochu prozření, odložení růžových brýlí
Reagovat
Nenela
Uzasne, diky za tip!
Terezu jsem vzdycky mela rada za jeji brutalni uprimnost.
Reagovat
rybicka
Velmi dobře napsané a popsané. Ovšem má to jednu chybu - to neproletí bulvárem a internetem. Nicméně, jestli vše formulovala sama, pak má talent nejen rychlostní :-). Velká gratulace :-)
Reagovat
cabuna
Díky za odkaz super článek.
Reagovat
misa
Díky internetu dnes na sebe může upozornit i velice průměrná tenistka. Viděl jsem její zápas s končící už jen lehce trénující Šafářovou v extralize a byla to bída.
Reagovat
Fandina
Bída nevím. Byla jsem v Říčanech na tom zápase a Tereza sice prohrála, ale zase tak jednoznačné to pro Šafinku nebylo. Tereza se mi líbí, jak se pořád snaží útočit, tlačit, jít do rány. Ale možná by to chtělo zvolnit, hrát víc takticky technicky, nevím nejsem odborník, abych mohla radit.
Reagovat
FulnekUltras
díky - velmi dobré až úplně do konce ;-)
Reagovat
tommr
to bylo žalostný představení od Denisy. Na kurtu působila jako leklá ryba ...
Dnešní porážka znamená pro Denisu ztrátu 280 bodů a velkej propad v žebříčku. Bojím se, aby to pro ní nebyl začátek cesty do úplnýho zapomnění ...
Reagovat
Frick
Áno - svádí to k myšlence začátku konce, ale snad to bude naopak nový začátek. Asi by to chtělo objíždět ITFka od 25k výše atp.
Reagovat
SpacialRecognition
Pavlásek postrádá jakoukoliv vůli něco změnit když se nedaří, ten je oddělanej psychicky a Denisa většinou trefila všechno, jen ne kurt.
Reagovat
EllNino
tak Denisa hrála naposledy kdy? ... podle mě, kdyby to nebylo AO, tak tu ani nehraje :/ Smutnej příběh
Reagovat
vojta91
premyslim, jestli dokazal nekdy neco jineho, nez ze chodil s Kvitovou a vyhral nejaky zapas v DavisCupu..?
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že dokázal, kdo může říct, že byl 72 na světě? Moc jich není.

V DC vždycky nastoupil do ostrého zápasu, jednou ve dvouhře, vloni, porazil Selu a čtyřikrát v deblu, z toho třikrát vítězně. Takže bilance v DC je dobrá.
Reagovat
vojta91
tak to se omlouvám.. porazil Selu... to je megaúspěch...! :-D
Reagovat
Fandina
Kdo chce, zpochybní všechno.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist