Češi v kvalifikaci French Open: Vondroušová a Hradecká postupují. Martincová, Smitková a Šátral končí

25. 5. 2017, 11:39
Aktuality 99
FRENCH OPEN - Ve druhém kvalifikačním kole skončila na letošním French Open Tereza Martincová. Češka nestačila 4-6 3-6 na Aleksandru Kruničovou. Skončila také Tereza Smitková, jež podlehla 4-6 6-7 Heather Watsonovové. Markéta Vondroušová smetla Barbaru Haasovou 6-0 6-1. Po výhře 7-6 7-5 nad Kristie Ahnovou postupuje také Lucie Hradecká. Dva míčky od premiéry na Roland Garros byl Jan Šátral, dorazit Ukrajince Stachovského ale nedokázal.
Markéta Vondroušová

Zatímco první kvalifikační kolo zvládly všechny čtyři české zástupkyně, druhé kolo kvalifikace nezačalo pro české barvy vůbec dobře. Jako první se s turnajem rozloučila Tereza Martincová.

Dvaadvacetiletá Češka začala objíždět kvalifikace grandslamů v roce 2015, kdy si zahrála na US Open. Kvalifikačním sítem na akci velké čtyřky ještě nikdy neprošla. Nic se na tom nezmění ani na letošním French Open, přestože Martincová po vyřazení Riko Sawajanagiové z Japonska slavila premiérovou výhru na pařížské antuce.

Na svém nejneoblíbenějším povrchu se Martincové letos nedařilo. Celková bilance 4-6 hovoří za vše. Česká tenistka letos na žádné antukové akci nezaznamenala dvě vítězství v řadě.

Proti své dnešní soupeřce Aleksandře Kruničové začala skvěle. Rychle šla do výhody brejku, ten ovšem ztratila a od té doby tahala za kratší konec. Srbku nedokázala posléze ani jednou brejknout, sama třikrát přišla o servis a s aktuálně 122. hráčkou světa prohrála i podruhé.


Neuspěla ani Smitková
Ve druhém kvalifikačním kole skončila také Tereza Smitková. Ta už jednou kvalifikačním sítem prošla, bylo to v roce 2014 ve Wimbledonu, kdy shodou okolností dosáhla svého nejlepšího výsledku na grandslamu - osmifinále, a na rozdíl od Martincové si na French Open zahrála hlavní soutěž, v roce 2015 došla do druhého kola.

Smitková dnes čelila třinácté nasazené Heather Watsonové, se kterou měla před dnešním soubojem vyrovnanou bilanci a naposledy ji těsně porazila na začátku května v pražské Stromovce.

Dnes jí Britka porážku oplatila. Dnešní duel rozhodlo hlavně využívání šancí. V této statistice byla mnohem úspěšnější Watsonová, a to zejména v prvním setu, o jehož osudu rozhodla jediným brejkem ze třetího gamu.

Smitková se však nenechala rozhodit a suverénně ovládla úvodní tři hry druhé sady. Od stavu 4-1 ovšem začala zbytečně chybovat a pustila svou britskou soupeřku zpět do hry, a poté dokonce do vedení.

Přestože dokázala utkání brejkem na poslední chvíli, kdy Watsonová podávala na vítězství, zdramatizovat, ve zkrácené hře se k poslání zápasu do třetího setu ani trochu nepřiblížila a stejně jako loni pro ni antukový grandslam skončil ve druhém kole kvalifikace.


Vondroušová opět ztratila jeden game
Markéta Vondroušová má v posledních dvou týdnech formu jako hrom. Sedmnáctiletá Češka si minulý týden na prestižním turnaji ITF 100k v Trnavě beze ztráty setu došla pro čtvrtý letošní titul a premiérový posun do první stovky žebříčku.

Letošní fantastické výkony a výsledky předvádí také na svém premiérovém grandslamu mezi ženami. Na letošním French Open ztratila ve dvou zápasech pouhé dva gamy, když v prvním kole smetla Nadiu Podoroskou a dnes Barbaru Haasovou, jíž porazila již podruhé.

Ani ve druhém utkání na pařížské antuce neztratila rodačka ze Sokolova servis, oba brejkboly odvrátila a sama šest z deseti nabídnutých příležitostí využila.

V závěrečné fázi kvalifikace bude sedmnáctiletá Češka čelit Anně Blinkovové. Nasazená čtrnáctka po třech hodinách boje udolala krajanku Alexandru Panovovou. Pokud Vondroušová Rusku podruhé porazí, připíše si již 50. výhru v rámci letošní sezony.


Uspěla také Hradecká
Do závěrečné fáze kvalifikačních bojů postoupila také Lucie Hradecká, která hraje svou pátou kvalifikaci na pařížském grandslamu. V minulosti uspěla jen jednou, a to loni, kdy posléze v prvním kole hlavní soutěže nestačila na krajanku Barboru Strýcovou.

Své první letošní vystoupení na pařížské antuce zvládla fantasticky. Trápící se Ninu Stojanovičovou porazila za 58 minut. V dnešním duelu s Kristie Ahnovou měla daleko více práce.

Hradecká se dnes trápila zejména na servisu. Trefila pouze 41% prvních podání a celkem čtyřikrát svůj servis ztratila. V prvním setu musela dvakrát likvidovat manko brejku. Úvodní dějství nakonec po necelé hodině urvala poměrem 7-3 v tie-breaku.

Ve druhé sadě rovněž prohrávala o brejk. Nicméně tentokrát zvládla čtyřmi gamy v řadě nepříznivý vývoj otočit. První možnost zápas ukončit na podání nevyužila, podruhé již nezaváhala.

V boji o pozici v hlavní soutěži vyzve Alison Van Uytvanckovou, s níž poslední dvě vzájemná měření sil prohrála. Na antuce se obě hráčky střetnou poprvé.

Dvaatřicetiletá Češka se prezentovala zlepšenou formou už v pražské Stromovce, kde postoupila z kvalifikace až do osmifinále. Minulý týden v Trnavě nedohrála zápas druhého kola kvalifikace kvůli zdravotním problémům. Ty zřejmě stihla v pořádku doléčit, jelikož v Paříži zatím neztratila set a dnes zvládla delší utkání.

Hradecká si hlavní soutěž na turnajích velké čtyřky zahrála naposledy právě loni v Paříži. V kvalifikacích Wimbledonu a US Open loni neuspěla a kvalifikačním sítem neprošla ani letos na Australian Open.

Šátral měl start v Paříži na dosah

Jana Šátrala celkem pětkrát dělily pouhé dva míčky od premiérové účasti na Roland Garros, český tenista však poslední krůček v závěrečném kole kvalifikace neudělal. Ukrajinci Sergeji Stachovskému podlehl 6-3 2-6 6-7.

Šátral v rozhodujícím setu vedl 5-3 a podával na vítězství, jenže servis čistou hrou ztratil. Vzápětí vedl při podání Ukrajince 30-0, ale k mečbolu se nedostal. Blízko k úspěchu byl i v tie-breaku, v němž neudržel vedení 5-4.

Šestadvacetiletý český tenista tak nevybojoval svůj druhý start na grandslamovém turnaji. Svou premiéru si odbyl loni na US Open, kde se dostal do druhého kola.

Šátral letos vyhrál pouze šest zápasů, přesto byl blízko startu na Australian Open i French Open. V Melbourne ani v Paříži však vedení v rozhodujícím utkání kvalifikace neudržel.

• FRENCH OPEN ŽENY •
Francie, antuka, 36,000.000 eur
čtvrteční výsledky (25. 5. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo kvalifikace •
Kruničová (16-Srb.) - Martincová (ČR) 6-4 6-3
Watsonová (13-Brit.) - Smitková (ČR) 6-4 7-6(3)
Vondroušová (2-ČR) - Haasová (Rak.) 6-0 6-1
Hradecká (ČR) - Ahnová (USA) 7-6(3) 7-5
Erraniová (1-It.) - Kudermetovová (Rus.) 6-1 6-2
Haddadová Maiová (3-Braz.) - Fettová (Chorv.) 6-0 6-2
Hogenkampová (4-Niz.) - Ponchetová (Fr.) 7-5 6-2
A. Bogdanová (5-Rum.) - Eraydinová (Tur.) 6-4 6-3
Lemoineová (Niz.) - Kai-Chen Chang (6-Tchaj-wan) 6-2 2-6 6-3
Zaněvská (8-Belg.) - Dayová (USA) 6-2 1-6 6-4
van Uytvancková (9-Belg.) - Keninová (USA) 6-3 6-2
Jabeurová (10-Tun.) - Kamenská (Rus.) 7-6(2) 6-1
Matteková-Sandsová (12-USA) - V. Kužmová (SR) 7-6(6) 6-4
Blinkovová (14-Rus.) - Panovová (Rus.) 7-5 5-7 7-6(3)
Su Jeong Jang (18-Kor.) - Kostovová (Bulh.) 2-6 6-4 7-5
Katová (Jap.) - Šrámková (19-SR) 6-1 6-2
Gibbsová (20-USA) - Kuwataová (Jap.) 6-4 6-1
Martičová (Chorv.) - Korpatschová (22-Něm.) 6-0 6-4
Abandaová (Kan.) - Gonzálezová (Par.) 4-6 6-3 6-2
Kozlovová (Ukr.) - Soyluová (Tur.) 7-6(4) 2-6 6-3
Razzanová (Fr.) - Albieová (Fr.) 6-3 6-4
Teichmannová (Švýc.) - Grammatikopoulouová (Řec.) 6-0 6-2
Rusová (Niz.) - Lottnerová (Něm.) 6-4 7-5
Dijasová (Kaz.) - Hercogová (Slovin.) 6-0 6-3
• Dvouhra - 3. kolo kvalifikace •
Stachovskij (21-Ukr.) - Šátral (ČR) 3-6 6-2 7-6(5)
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

99
Přidat komentář
smazaný uživatel
BERDYCH je válec a zítra raonic to bude zase krmení hada....ale co takový pouťák tam měl hrát Masters a ne obyčejnou 250tku Simon včera asi chlastal
Reagovat
aligo
Nene snupal trávu a zapijel to koksem :))
Reagovat
VlS
Tak to není divu. Zkus něco zapít práškem, to je z toho jednomu blbě dalšího půl roku.
Reagovat
turista
Ano je válec.
Reagovat
historik
Tak tohle měl Šátral vyhrát! 5:3 a servis pak 5:4 a 30:0, potom 2:1 v tiebreaku a servis a úplně 2 žákovské chyby
Reagovat
Krisboy
Přesně tak. za stavu 4:3 ve třetím Serjožu drtí forhendama, že ten tam lítá z rohu do rohu jak hadr, a když má dopodávat, netrefí tím samým forhendem kurt :(
Reagovat
Dobry-den
Kolapsů není nikdy dost.
Reagovat
Krisboy
Pěkně podělal skoro vyhranej zápas :(((
Reagovat
darek.vrana
Markéta se snad chystá vyhrát Paříž či co.
Reagovat
Fandina
Jj chystá :-))
Reagovat
Frick
To už jí ale fakt na tý Štváně hrát neuvidíme. :-D

BTW: Nebyla Petra možná jedinou hráčkou, co, dejme tomu, do 6 měsíců od titulu z Masters, hrála ITF turnaj?
Reagovat
jirkomar
Asi už tak 13 let, bych řekl.
Reagovat
gusticek
Nasazené hráčky už se třesou která z nich chytí markétu do osminky.
Reagovat
Krisboy
Mají proč. Markéta to tam vyfacká.
Reagovat
gusticek
Aby ji nechytila třeba Karolina hned v prvním kole
Reagovat
Krisboy
Tak to by byl průser. To by se Karolíně její velikej nesmělej cíl - překonat druhé kolo - rychle rozplynul.
Reagovat
George_Renel
Ještě v té hlavní soutěži není....
Reagovat
bIbec
vážně začínám mít obavy, že to Markéta zítra prosere, když si to tady tak čtu =)

Není to kapela ani Serena. Stát se může ledacos.
Reagovat
sprchon
Přesně tak. Dřív nebo později tahle pohádka skončí. Ale nechci sejčkovat a brát někomu iluze. Jen že někteří budou zklamaní, někteří budou dokonce nadávat... :)
Reagovat
VlS
Hlavně na ní vsaď všechny úspory a když to neklapne, tak jí proklínej do 7. kolena. Bože lidi, vy sledujete holčičí tenis 3 dny?
Reagovat
Krisboy
Pojď Šátry, pojď! Serjoža je machr jenom na trávě, na hlíně ho dáš!!! Servis-volej v Paříži? K smíchu!
Reagovat
dadaft
třetí set byl o něco míň kvalitní než prvé dva a že Ash prohrála ---- to bych viděl jako jediné dva zápory tohoto zápasu

jinak skvělý antukový tenis, spousta winnerů, mnoho neuvěřitelných výměn,,,,,,,,,,,,,, prostě špica.

bravo!
Reagovat
horska.kraslice
+1
Reagovat
EllNino
Markétu čeká Annička Blinkova, teda pokud po tý bitvě se Sašou Panovou na ten kurtu zítra vůbec doleze ... :)
Reagovat
tommr
dobře se Rusky mezi sebou pobily ... :)
Reagovat
historik
Bára paráda, super, jak zvládla ten konec, kdy už to chvílemi vypadalo blbě. Měla by se posunut asi na 170. místo:-) Musím říct, že její hra se mi líbí, Fh je výborný, ale dokáže hrát i dobré kraťasy a slajzy. Kdyby hrála víc konzistentně, musela by být někde jinde.
Reagovat
tommr
jj když jí to jde tak se na její hru dívá dobře. Jen by to neměla vždycky rvát silou ... :)
Reagovat
EllNino
Skončily dvě skvělé tenisové bitvy, klidně bych je sledoval po sobě a ne souběžne v televizi a na počítači :D ... Gratulace Dashe a Báře, ale postoupit si zasloužily i Ash a Carina, skvělé zápasy :)

A teď Týna a Caroline :)
Reagovat
EllNino
Teď Báru skvěle zařízli na kurtu, tohle nesnáším, hlásit těsné auty do skvěle rozehraných výměn ...
Reagovat
EllNino
blbečci, smysl pro hru nula ...
Reagovat
EllNino
skvělé ovlivnění zápasu, bravo ...
Reagovat
tommr
úlitba domácí hráčce, ale Báru to naštěstí nepoložilo ... :)
Reagovat
EllNino
no... jde se do TB :D
Reagovat
Hector21
luxusní Fh teď...ovšem ty šaty, jako by si někde v parku sedla na natřenou lavičku...co to je...
Reagovat
Hector21
s přehledem, gratulace
Reagovat
vendulkabendulka
Petra na kurtu!
https://twitter.com/rolandgarros/status/867726261023633409
Reagovat
Nancy_z
Jj, je to paráda!
Reagovat
EllNino
dala kanára Poloně ...

Postupuje Arantxa Rus, ta si tu zahrála dosud jediné 4. kolo na GS a připsala skalp Kim Clijsters
Reagovat
historik
Lucka Hradecká nakonec postupuje, ale v posledním kole to vypadá na Van Uytvanck a to se bude muset hodně zlepšit, zvlášť na servisu to dneska bylo špatný, tradičně dost dvojchyb a 1. servis do kurtu jen 41%
Reagovat
dadaft
opravdu fantastický zápas, kde je k vidění všechno -- od celodvorcových výměn plných technických lahůdek, po nekompromisní koule od BL.

za takové čtvrtfinále by se nemusel stydět Roland Garros.
Reagovat
dadaft
ve druhém setu v součtu 58 winnerů (a o hodně méně UE)
na antuce!

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ale Ash má na startu 3 setu problémy...
Reagovat
dadaft
re-break :))
Reagovat
EllNino
No ! Ještě že tak, to musela bejt hrozná dřina podle vývoje skóre, v obou setek byla Lucka brejk dole, ale oba vyhrála, ještě že ve dvou setech, tohle je moc cenné ...

Bohužel v dalším kole asi Van Uytvanck, a to se hodně bojím, že Lucka nezvládne ...
Reagovat
Hector21
může jít jako LL, když to nedá...
Reagovat
EllNino
nemůže, ta se losuje ze čtyř nejvýše postavených, které prohrály v kvaldě 3. kolo ... a Lucka není v kvaldě ani nasazená
Reagovat
Hector21
hmm, tak nic, ta sedmnáctka nasazení byla u Stojanovič...:(
Reagovat
tommr
Lucka příjemně překvapila - v její postup jsem moc nedoufal ... :)
S Van Uytvanckovou to bude určitě ještě větší dřina než s Ahnovou. Lucka by se před zápasem měla poradit s Markétou, která Van Uytvanckovou minulý týden porazila v Trnavě ... :)
Reagovat
vendulkabendulka
Bára se ve druhém setu zdravě nasr..rozzlobila. Tak ještě třetí, pojď!
Reagovat
Hector21
asi si chce konečně užít vítězství bez skreče...
Reagovat
EllNino
to nevím, vzhledem k zdravotnímu stavu Witthoeft
Reagovat
Hector21
musí jí vybouchat rychle...
Reagovat
lukassb
Markéta neskutečná, jen tak dál! Snad už i s lepším rankingem přijde menší zápasová zátěž. To co má odehráno letos nemá většina hráček za celou sezónu.
Reagovat
historik
Jinak co myslíte, že je ještě Markétina rezerva? Asi servis by se dal ještě vylepšit?
Reagovat
EllNino
rezerv má Markéta hodně, servis je asi největší slabina, ale je mladá a po tý operaci odstranila spodní oblouk, takže pracuje na lepší smyčce ... a občas trochu moc pinká na střed, ale to je ještě syndrom z juniorek, já myslím, že je na začátku dlouhé cesty :) ...
Reagovat
tommr
já věřím, že vylepšit může ještě všechno, ale ten servis je asi opravdu na prvním místě ... :)
Reagovat
George_Renel
A taky se naučit trošku přitlačit. Ale to snad za rok za dva s fyzickou dospělostí přijde.
Reagovat
tommr
jj sílu určitě ještě nabere, ale musí si dát pozor, aby při tom zároveň nic neztratila na rychlosti a pohyblivosti ... :)
Reagovat
VlS
jede. Dalši. zápas 6:0;6:1. Tak hurá do třetího kola a pak do prvního MD.
Reagovat
tommr
Markéta opět povolila soupeřce jen jednu hru ... :)
Letošní zápasovou bilanci si Markéta tímto vylepšila už na 49:6. Věřím, že jubilejní padesátou výhru přidá ve třetím kole at už bude hrát proti Blinkovový nebo Panovový ... :)
Reagovat
d@ve
Takhle asi nebude Markéta na okruhu moc oblíbená.Postrach všech kurtů.. :D
Reagovat
tommr
pro každou tenistku je mnohem lepší když se jí soupeřky bojí než když je všeobecně oblíbená a na kurtu nemá žádnej respekt ... :)
Reagovat
Frick
https://abload.de/img/vondrouoviyq5g.jpg
Reagovat
EllNino
Tak i dneska to dala pod hodinu ... je to až neuvěřitelné, jak zametá se soupeřkami :) ...

Další kolo Ruska, zatim to vypadá na Aničku Blikovou, která v prví setu zlomila Panovu nakonec v koncovce a vyhrála první set 7:5 ... to snad už k vidění bude

Jinak gratulace k potupu do finále kvaldy i Petře Martic, ta se taky po zranění vrátila skvěle :) tak snad si taky místo v hlavní soutěži vybojuje

Hráďa zatim svádí tuhou bitvu s Ahn, tak nějak jsem to čekal, typově podobná hráčka jako Grace Min například, tak snad to taky nebude tak dlouhé, ikdyž letos se zavedl TB ve 3. setu :D
Reagovat
EllNino
tak první set Lucky hradecké trval stejně dlouho jako Markéty zápas :D
Reagovat
Bloody13
Markéta má zatim tu kvalifikaci těžce na pohodu :)
Reagovat
historik
tak Markéta soupeřce opět povolila jen jediný gem :-)
Reagovat
vendulkabendulka
Takže Markéte ve dvou kolech dovolila soupeřkám dva gamy..
V příštích osmi kolech osm gamů?
Reagovat
EllNino
Bára by mohla mít taky forehand jako Světlana nebo Sam, až ho vypiluje ...
Reagovat
EllNino
no zatím hraje fantasticky z obou stran, je až divné, že je ve třetí stovce, má silné oba údery a nedělá moc chyb ...
Reagovat
EllNino
hlavně umí použít i slice a kraťas, fakt celkem variabilní, snad se zvedne nahoru, sympatická mi uplě není, ale tenis hraje výborně
Reagovat
EllNino
tak jsem ji trochu přechválil, možná proto je tam, kde je, ztráta servisu ze 40:0
Reagovat
tommr
Bára hrála velmi dobře už proti Siegesmundový a nejspíš by vyhrála i kdyby se soupeřka nezranila ...
Reagovat
sprchon
A dvakrát se šlo přes shodu a nabídla Barbaře dokonce 2 BP. Já to tušil, že dneska to nebude tak jednoduchý... ;)
Reagovat
vendulkabendulka
Ano, není to jednoduchý. Soupeřka už má game, to se nemělo stát :D
Reagovat
sprchon
Maky zase ukázala, že je lidumil, dva kanáři by byli moc krutý. :D
Reagovat
tommr
jj Markéta má smysl pro fair-play a soupeřce tu jednu hru pustila. Dva kanáry by si Haasová nezasloužila ... :)
Reagovat
tommr
Markéta zase nadělovala kanára i když soupeřka měla dva brejkboly ... :)
Reagovat
Hector21
upřímnou soustrast hráčkám, které dostanou Maky do pavouka...
Reagovat
EllNino
až se tomu nechce věřit, snad nepoleví kočka :)))
Reagovat
Hector21
fakt mazec...začínám mít podezření, jestli jsou vůbec její soupeřky na kurtu...
Reagovat
blixa
Místo soupeřek nastupují intelektuální dublérky ;-)
Reagovat
Hector21
zase s prstem v nose a rukou za zády...twl ;)
Reagovat
historik
Markéta válec rozdává dalšího kanára:-)
Reagovat
historik
Markéta začala dobře:-)
Reagovat
tommr
škoda jen, že to není nikde k vidění ...
Reagovat
historik
jj, nevím, proč je z kvalifikace k vidění tak málo, ale Lucka Hradecká by měla být za chvíli k vidění. Snad to dopadne líp, než v případě terky smitkový.
Reagovat
tommr
tak místo Lucky dávají bohužel zápas BMS ... :(
Reagovat
EllNino
to mi ani nevadí, protože Lucka to asi koní :) a Beth beru tak trochu jako naši :)
Reagovat
Andrew89
jojo škoda . Snad jí smete rychle:)
OT Petra už trénuje na RG..koukal jsem na instagram RG :)
Reagovat
EllNino
a už kecala s Luckou :D

https://scontent.fprg1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/18671012_1471031369585202_8995117427818991711_n.jpg?oh=a23acfc0861de283f81f68f30799407f&oe=59AD2F4C
Reagovat
Andrew89
anoooo.... sakra, já se tak těšim jestli bude hrát...a je mi jedno jestli prohraje nebo vyhraje...ale proste bude zpět.:)
Reagovat
tommr
jj bez Petry to není úplně ono ... :)
Reagovat
sprchon
https://pbs.twimg.com/media/DAquS76XgAEJyeP.jpg:large
Reagovat
tommr
obě Terezy podle očekávání na favorizovaný soupeřky nestačily a myslím si, že ani Lucka Hradecká nepostoupí ... :(
Jako jedinou naší naději dneska vidím Markétu, ale ani ona to nebude mít úplně jednoduchý. Haasovou jsem viděl loni na Štvanici a je to docela šikovná dívčina. Věřím ale, že si s ní Markéta poradí ... :)
Reagovat
Pavol
Určite si s ňou poradí len kurzy sú veľmi nízke.
Reagovat
tommr
jj kurz 1,05 je trochu přehnanej, protože tak slabá zase Haasová není. Ukazuje to ale jakej si už stihla Markéta vybudovat respekt ... :)
Reagovat
George_Renel
Pokud dnes Markéta postoupí, bude mít jako 2. nasazená již slušnou naději na hlavní soutěž i v případě porážky v posledním kole. Nevěřím totiž, že se na poslední chvíli někdo neodhlásí či nezraní. Je to přece jen 100 lidí.
Reagovat
tommr
no snad si Markéta ten postup vybojuje sama a nebude muset spoléhat na cizí pomoc. Asi by nebylo moc příjemný kdyby se do MD dostala na úkor odstoupivší Petry ...
Reagovat
EllNino
ale to se pak losuje, takže ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist