Češi v Ostravě dohráli. Veselý i Macháč skončili ve čtvrtfinále

3. 5. 2019, 15:53
Aktuality 3
ATP CHALLENGER OSTRAVA - Challenger ATP v Ostravě nebude mít domácí zastoupení v semifinále dvouhry. Bývalý vítěz a nasazená dvojka letošního ročníku Jiří Veselý překvapivě nestačil na 298. hráče světa Jannika Sinnera, Tomáš Macháč na svém vůbec prvním challengeru skončil ve čtvrtfinále na raketě Stevena Dieze.
Profily hráčů
Jiří Veselý

Jiří Veselý, který nedávno na postu české jedničky vystřídal Tomáše Berdycha a vrátil se do elitní stovky žebříčku ATP, zahájil antukové jaro na challengerech, kde jednou vypadl hned po prvním zápase a jednou došel do čtvrtfinále. Na antukové akci ATP v Marrákeši přidal další čtvrtfinále a prvního letošního semifinále na antuce se nedočkal ani v Ostravě.

Bývalý vítěz a nasazená dvojka letošního ročníku bez ztráty setu porazil Jelleho Selse i Ivana Gachova, ale dnes překvapivě nestačil 4-6 6-7(4) na až 298. hráče světa Jannika Sinnera.

Zatímco úvodní dějství rozhodl jediný brejk, ve druhém setu vedl Veselý 3-0 a 5-2. Náskok ale ani jednou v zisk sady nepřetavil a set prohrál v tie-breaku.

Tomáš Macháč ukazoval svůj talent již na okruhu ITF, kde získal celkem čtyři tituly. Loni ovládl tři domácí turnaje a letos triumfoval v bahrajnské Manámě. I proto zřejmě dostal šanci od pořadatelů challengeru v Ostravě a díky divoké kartě si zahrál svůj vůbec první challenger.

A na něm osmnáctiletý český talent velmi příjemně překvapil. Rodák z Berouna nejprve bez ztráty setu porazil krajana Jonáše Forejtka a nasazeného Itala Stefana Napolitana a v osmifinále po obratu vyřadil obhájce titulu a nasazenou osmičku Arthura de Greefa. Na životní skalp ale navázat nedokázal, když ve čtvrtfinále prohrál 4-6 1-6 se Stevenem Diezem.

Macháč měl šance pouze v úvodní sadě, ale na úspěšný rebrejk v úvodu zápasu zareagoval dalším ztraceným servisem. Poté měl v desáté hře možnost skóre srovnat, brejkbol však nevyužil a v dalším průběhu utkání měl Kanaďan jasně navrch.

• ATP CHALLENGER OSTRAVA •
Česko, antuka, 46.600 eur
páteční výsledky (3. 5. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Sinner (It.) - Veselý (2-ČR) 6-4 7-6(4)
Diez (Kan.) - Macháč (ČR) 6-4 6-1
Majchrzak (4-Pol.) - Novak (5-Rak.) 6-4 6-0
Harris (1-JAR) - Travaglia (6-It.) 6-1 7-5
• Čtyřhra - semifinále •
de Bakker/T. Griekspoor (Niz.) - Gengel/Šátral (ČR) 6-4 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
lavamancer
no... vzhledem k mizernému počasí a absenci domácích hráčů v závěrečných kolech turnaje, odhaduji, že se bude hrát v komorní atmosféře.
inu, v současné mizérii mužského domácího tenisu je i pořádání challengeru dost riziko.
Reagovat
makro99
A co nějaký obrázek z toho druhého českého čtvrtfinále? ;)
Reagovat
Torn
Ideálně místo pana Veselého. :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist