Češi znovu nebudou chybět na Hopman Cupu. Hrát budou Šafářová s Veselým

22. 9. 2015, 17:08
Aktuality 67
Český tenis bude mít třetím rokem v řadě své zástupce na Hopmanově poháru. Tradiční soutěž smíšených párů v australském Petrhu budou v lednu hrát Jiří Veselý a Lucie Šafářová, kteří budou ve skupině soupeřit s Američany, Ukrajinci a jednou ze dvou australských dvojic.
Lucie Šafářová na letošním Hopman Cupu

Šafářová si zahraje Hopmanův pohár počtvrté. Letos hrála s Adamem Pavláskem, který zaskočil za zraněného Radka Štěpánka, a v boji o postup do finále prohráli ve skupině s Američany. V letech 2007 a 2008 hrála s Tomášem Berdychem.

"Jsme rádi, že se nám znovu podařilo zajistit českou účast na této prestižní akci," řekl manažer Miroslav Černošek, který Šafářovou i Veselého zastupuje.

Hopman Cup budou hrát i Britové Andy Murray a Heather Watsonová, kteří jsou ve skupině s další australskou dvojicí, Francouzi a Němci, což znamená, že letošní vítězové Poláci se příštího ročníku nezúčastní. Jeden ze dvou australských týmů vytvoří loučící se bývalý první hráč světa Lleyton Hewitt a Casey Dellacquaová.

Hopmanův pohár se hraje od roku 1989. Z českých hráčů se z výhry radovali Petra Kvitová s Tomášem Berdychem v roce 2012. Před nimi triumfovali Petr Korda s Janou Novotnou v roce 1994 a ještě o pět let dříve se při premiérovém ročníku stali vítězi ještě pod hlavičkou Československa Miloslav Mečíř a Helena Suková.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

67
Přidat komentář
Fandina
Super a doufám, že Hopman Cup vyhrají. Přece jenom, Jirka má už ATP titul a zkušenosti a když je potřeba, umí zabrat. Tak držím palce. Bylo by to super, kdyby vyhráli. Šafi Veselko pojďte.
Reagovat
Frick
Barbora Špotáková musí přestat počítat s tím, že by v Riu byla nejúspěšnější členkou olympijské výpravy sportovců. Její dvě zlata nemohou stačit na tři zlata, stříbro a bronz jiné sportovkyně!
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo je tou zázračnou sportovkyní? :))
Reagovat
smazaný uživatel
Sáblíková
Reagovat
smazaný uživatel
Jako v cyklistice? :))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo takhle, jako ne že to tam vyhraje, ale že to již má na kontě. Jsem se divil :)
Reagovat
Frick
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/12039683_1066294116737882_1629326795523060271_n.jpg?oh=95d67fcf268afcb665e86ae2a3b4a97d&oe=56931C4D
Reagovat
Jan
S Veselým tam velkou díru do světa neudělají.
Reagovat
smazaný uživatel
Veselka by se měl soustředit na změnu hry, protože když takový "medvěd" hraje pinkanou alá patnáctiletá juniorka v 1. kole GS, tak je to k zamyšlení. Taky vyladit psychiku, jeho psychika připomíná horskou dráhu. Někdy je schopen vydržet do vítězného konce boj nervů s Karlovičem a pak je schopen prohrát proti horšímu hráči z výrazného vedení. Myslím, že má dost práce sám se sebou a Hopman neberu jako nijak závratně prestižní událost.
Reagovat
blixa
Nechci kecat do ATP tenisu, ale k čemu mu ta muskulatura je, když ji vlastně vůbec nevyužívá ?
Reagovat
smazaný uživatel
No právě :) o to jde aby ji začal využívat, aby zkrátka začal konečně přemýšlet
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych ho neodepisoval. Na Hopmanu nebude cítit ten tlak jako v DC. Nebýt slabé psychiky, tak je dávno v top 30, třeba to jednou prodá.
Reagovat
smazaný uživatel
Upřímně..k čemu je mu Hopman? :)
Reagovat
VlS
Ten míček s briliantama je super
Reagovat
smazaný uživatel
Jedině tak no, já pořád myslím spíš sportovně a zapomínám na odměny :D
Reagovat
EllNino
Příští rok bude vysílat Hopmanův pohár, Brisbane, Sydney a tradičně AO ...že by se zase navrátily běžné WTA turnaje a nejen GS ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to možné, ale jedna vlaštovka jaro nedělá ;-)
Reagovat
COMEON
yeeees :)
Reagovat
smazaný uživatel
První kolo s Rumunskem se bude hrát v hale (to není žádné překvapení) na tvrdém (to už celkem překvapení je) povrchu.

https://www.facebook.com/FedCup/photos/a.201417786567112.51477.148176061891285/969141353128081/?type=1&theater
Reagovat
EllNino
....no to teda :)
Reagovat
smazaný uživatel
Teď ještě otázka, jak rychlý ten hard bude. Tipuju spíš nějaký lepidlo. Což je možná horší jak ta antuka..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Simoně je to asi docela jedno kde bude hrát. Pokud bude hrát Niculescu tak té taky, dokonce víc úspěchů má na tvrdém. Nejtěžší by to mohlo být pro Begu, ale třeba nedávno v Moskvě v hale zazářila a porazila tam Lucku. Holt kalendář nejspíš hrál velkou roli ve výběru povrchu. :) Pro Rumunky to nebude dramatická změna a pro naše hráčky to nebude dramatické zvýhodnění.
Reagovat
smazaný uživatel
S tím celkem souhlasím, byť si myslím, že to zas tak docela jedno není, na čem se bude hrát. Ale spíš jsem to uvedl proto, že se tu automaticky počítalo s tím, že se bude hrát na antuce.
Reagovat
slacker
tak Rumuni nejsou kdovijak vyspeli narod a antuku umi udelat jen na venkovnim hristi. Pocasi jako ve spanelsku jim prvni kolo venku hrat nedovoli
Reagovat
smazaný uživatel
Indoor clay kurty v Rumunsku jsou, takže udělat to určitě umí. Pokud bude někde problém, tak v těch financích.
Reagovat
slacker
Tak kdyz uz je maji tak dalsi finance nepotrebuji
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tam by se nejspíš taková událost konat nemohla. :) Chce to nejen kurt ale i dostatek místa pro fans, slušné zázemí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak úplně jedno to není, ale žádný dramatický vliv to mít taky nebude. Jasné, když se řekne Rumunsko, tak se většině asi vybaví antuka z voleje. Ale když se nad tím člověk víc zamyslí, tak to není žádná pohroma pro Rumunky a tedy my tím žádnou velkou výhodu nezískáváme. Hrát se to v pozdější fázi, tak by tu antuku asi zvolili.
Reagovat
smazaný uživatel
Já ani neříkám, že tím získáme nějakou zásadní výhodu, ba naopak - já už od začátku tvrdil, že budou-li se řídit pravidlem "povrch, který nejméně sedí soupeři", tak nás nepozvou na antuku, ale na ultrapomalý hard. A tím, že už od začátku bylo jasné, že v únoru v Rumunsku venku asi těžko se tahle varianta dost nabízela.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak s tím, že se bude hrát na antuce venku asi počítal málokdo, možná nějaký beach boy na Havaji, který si myslí, že je tam i v únoru stejně pohodové počasíčko. :D Jestli někdo počítal s antukou, tak jedině v indoor podmínkách. Ono je těžko určit konkrétně mezi těmito dvěmi zeměmi slabý/slabší povrch, ale ten pomalý beton asi může nejvíc uškodit, drtivá většina Petřiných titulů pochází z rychlejších betonů, v hale třeba hořela v Kodani nebo v Moskvě, zatímco dominovala v Linzi nebo v Paříži. Napadá mě snad jen Hobart jako příklad vyloženě pomalejšího povrchu, kde Petra vyhrála v minulosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Venku na antuce ne, ale v hale se na ní hrát dá, to jsem měl na mysli. Uvidíme, co z toho vzejde a kdo nakonec bude hrát, ale doufám, že to holky zvládnou. Jednu výhodu pomalý hard oproti antuce má - pořád je to hard a přivyknout na něj bude přeci jenom o něco snazší než přivyknout na antuku.
Reagovat
smazaný uživatel
:D Však jasně, že se v hale na ní hrát dá, vždyť to píšu. Dokonce i v Rumunsku se na ní hraje v indoor podmínkách.
Po Australian Open stoprocentně viz. argument s kalendářem. :)
Reagovat
rusedski
Poté, co v tomto zápase
http://www.daviscup.com/en/draws-results/tie/details.aspx?tieId=100019517
Rumuni zdánlivě nepochopitelně zvolili hard (antukáři Ungur+Hanescu vs. hardaři Haase+Sijsling) a vysvětlovali to tím, že prostě nejsou peníze na to, aby v hale udělali antukový kurt, tak to není nic překvapivého...
Reagovat
slacker
Nemaji Sazka Arenu, jen Causeskuv palac
Reagovat
tommr
to si chce příští rok opravdu zopakovat nevydařenej začátek letošní sezóny se vším všudy? Vždyt letos po HC nevyhrála v Austrálii ani jeden zápas ... :(
Reagovat
slacker
Podle tve iracionaity asi chodis kazdy tyden ke kartarce a praktikujes woodoo. Doufam ze ti dojdou slepici hnaty
Reagovat
EllNino
co se stalo letos se nutně nemusí stát příští rok ne ? :) letos navíc prohrála jak se Sam, tak s Jarkou dost těsně, nebyly to žádný výprasky ...a Hopman Cup je pěkná záležitost :)
Reagovat
tommr
HC je pro hráčku s ambicema jako je Lucka jen zbytečný plýtvání silami. Aby pak Lucce nechyběly na konci sezóny. Letošní zranění a nemoc ze který se právě zotavuje by jí měly být dostatečným varováním ...
Reagovat
EllNino
ale prd varováním, zahraje si stejně zápasů jako kdyby na turnaji došla do finále a ten debl je takový lepší trénink :) já jsem moc rád, že to hraje, týmové soutěže jsou zkrátka lepší :)
Reagovat
tommr
já mám FC/DC taky rád, ale HC je jen taková lepší exhibice a v něm dosažený výsledky neznamenají naprosto nic ...
Reagovat
EllNino
jak pro koho :) mně se to líbí v Perthu, má to tam hezkou atmosféru a navíc je to příjemný odreagování :) a já nevím, proč by to nemělo nic znamenat, má to už celkem delší tradici a hrajou tam vždycky alespoň nějaké hvězdy ...
Reagovat
tommr
to už tak bývá, že na exhibicích hrajou hvězdy. V zimě jich budou hrát v Indii mraky - i těch co ted umírají vyčerpáním ... :)
Reagovat
EllNino
Nevím, proč tomu říkáš exhibice, mně se to zdá jako docela regulérní turnaj, Serena s Luckou to letos živě předvedly, rvaly se tam jako šelmy ...a to, že se nejedná jen o nějakou exhibici, odkazuje ta hádka v mixu mezi Polskem a USA při smíšené čtyřhře :) ...
Reagovat
smazaný uživatel
V něm dosažené výsledky se započítávají do oficiálních statistik ITF. Že to WTA a ATP bojkotujou, jako ostatně skoro všechno, co ITF dělá, včetně samotné ITF, to není až tak důležité.
Reagovat
slacker
a tvoje nemoci te varovali pred cim?
Reagovat
tommr
neotravuj ty demente ... :(
Reagovat
slacker
Okamzite se mi omluv
Reagovat
smazaný uživatel
A co pro hráčku s ambicemi Sereny? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
A co pro hráčku s ambicemi Sereny? ;-)
Reagovat
Lunej..
Škoda, že s ní zase nebude hrát Adam, vloni tam zazáříl.
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba se tentokrát pochlapí Jirka :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jn, hodily by se mu zkušenosti a umí se "předvést", když hraje za Česko, to se mi na něm líbí. :)
Reagovat
Lunej..
teď mluvíš o Adamovi nebo o Jirkovi? :)
Reagovat
slacker
Tu otazk u nemuzes myslet vazne nebo ani jednoho prilis nesledujes
Reagovat
Lunej..
Co mi sem zase lezeš? :) Vím, že myslí Adama, ale zeptat se můžu ne? Taky mě hodláš pronásledovat jako tommra? :)
Reagovat
slacker
to zalezi kolikrat me jeste nazves dementem nebo uchylem :-D
Reagovat
Lunej..
Jak ještě? Nikdy jsem ti tak neřekla, i když nikdy neříkej nikdy :D
Reagovat
smazaný uživatel
O Adamovi, Jirka mě už moc nebere. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě že si nenechá radit od tebe, to by patrně nikdy nic nevyhrála..
Reagovat
smazaný uživatel
Tímto jsme se zařadily mezi horké favority .
Lucka pro český národ dělá co může a Jirka nějaký ten zápas taky vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Kiki a Tsonga? :)
Reagovat
smazaný uživatel
spíš Alize :)
Reagovat
slacker
a jeje. s veselym sestoupime ze svetove skupiny
Reagovat
smazaný uživatel
Měli hrát Jarda Pospíšil s Jirkou Veselým. Jarda už totiž s definitivní platností dnešním zápasem s Dušanem Nadalem Lojdou v Trnavě splnil kritéria pro zařazení na WTA okruh. :))
Reagovat
EllNino
fakt ? :D
Reagovat
EllNino
Skvělý ! :) 2 leváci, na to se hrozně těším, mám radost :) čekal jsem teda spíš Káju a Jirku, ale Lucka je mnohem lepší :)
Reagovat
blixa
Kája nebude mít na pouťáky čas, bude se zase kousat do TOP10 ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist