Češi zvládli baráž Davis Cupu v Izraeli. O postupu rozhodl Lehečka

17. 9. 2022, 12:50
Aktuality 8
DAVIS CUP - Čeští tenisté zvítězili v baráži Davisova poháru v Izraeli 3-1. Rozhodující třetí bod získal Jiří Lehečka, který otočil zápas s Edanem Lešemem a po více než dvou hodinách vyhrál 4-6 6-0 7-5. Svěřenci kapitána Jaroslava Navrátila se zachránili v elitní společnosti a budou hrát kvalifikaci o účast na finálovém turnaji v příštím roce.
Jiří Lehečka

Dvacetiletý Jiří Lehečka, který plnil roli české jedničky, vyhrál na tvrdém povrchu v Tel Avivu i druhou dvouhru. V pátek porazil Daniela Cukiermana 6-0 6-4. Rodák z Mladé Boleslavi nechal zapomenout na předchozí neúspěch z dnešní čtyřhry, v níž nestačil s Tomášem Macháčem na Cukiermana a Jonathana Erlicha 4-6 3-6. Třiašedesátý hráč světa Lehečka si připsal druhé vítězství v Davis Cupu.

Pětadvacetiletý Edan Lešem, který byl při absenci zřejmě zraněného Jišaje Oliela nejvýše nasazeným Izraelcem, prohrál v baráži i druhé utkání. V pátek podlehl Macháčovi. Izrael čeká pád do nižšího patra soutěže.

Favorizovaný Lehečka nezačal proti 444. hráči světa dobře. V páté hře přišel o servis a první set ztratil. Nezdar ho však nezlomil a česká jednička převzala později nad utkáním iniciativu. Díky stoprocentnímu servisu a třem brejkům nadělil Lehečka ve druhé sadě Lešemovi "kanára".

V rozhodujícím třetím setu drželi oba hráči dlouho servis. Během napínavé koncovky ustál Lehečka tlak a ujal se vedení 6-5. Později za stavu 30-30 doplatil Lešem na chybu čárové rozhodčí, jež při jeho prvním servisu, který Lehečka vrátil do autu, zahlásila špatné podání. Výměna se opakovala a český tenista si vypracoval mečbol, který zakončil povedeným úderem po čáře. Po chvilce čekání mohl slavit.

• BARÁŽ DAVIS CUPU •
Tel Aviv, Izrael, tv. povrch / hala
páteční a sobotní výsledky (16. - 17. 9. 2022)
Česko - Izrael | 3-1
Pátek
Lehečka - Cukierman 6-0 6-4
Macháč - Lešem 6-4 7-5
Sobota
Lehečka/Macháč - Cukierman/Erlich 4-6 3-6
Lehečka - Lešem 4-6 6-0 7-5
Macháč - Cukierman / zrušeno
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
turista
Dobře to dopadlo. Naši kluci vyhráli a získali zase nějaké potřebné zkušenosti.
Reagovat
EllNino
Pro Jirku i dobré, že si zahrál zápasy na tvrdém povrchu, které teď zoufale potřebuje ...

Tomáše do debla prosím už ne, tam je potřeba lepší servis
Reagovat
Krisboy
Uf...tak to dobře dopadlo, ale hra a výkon teda nic moc, na to, že ty Izraelce vůbec neznám. Stačil by jenom trochu lepší soupeř a konec. Bída smile
Ale zvykejme si, duo Berdych/Štěpánek je prostě nenahraditelné.
Reagovat
com
Kdyby hral Jirik, tak by to bylo 3:0 smilesmile
Reagovat
hanz
Ale pro Izraelce.smile
Reagovat
George_Renel
Nakonec to Navrátil asi prokoučoval.
Reagovat
EllNino
ano, zbytečně unavil Jirku a Tomáše, a navíc hrají s prohrou v zádech
Reagovat
EllNino
Už včera byl přenos jako z roku 1980 a dneska je signál nevysílatelný :/

A do toho nejde ani livescore
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist