Česká hvězdička a slavný kouč. 17letá Fruhvirtová trénuje v Indian Wells pod taktovkou Groenevelda

8. 3. 2023, 14:05
Aktuality 18
Linda Fruhvirtová učinila v posledních měsících další progres a zřejmě chce své výsledky i výkony posunout ještě na vyšší úroveň. Starší z talentovaných sester totiž na probíhajícím prestižním podniku v kalifornském Indian Wells trénuje nejen pod vedením jednoho z rodičů, ale také slavného kouče Svena Groenevelda.
Profily hráčů
© j48tennis.net

Fruhvirtová v září v Indii senzačně slavila svůj první triumf na turnajích WTA, v lednu ji dělil jediný set od postupu do čtvrtfinále Australian Open a v žebříčku má na dosah debut v Top 50. Přitom do loňské sezony vstupovala až z 279. místa.

Pražská rodačka sice občas i s o dva roky mladší sestrou Brendou trénuje v akademii Patricka Mouratogloua ve Francii, nicméně od malička má stálé vedení jen od svých rodičů. A to by se možná mohlo v budoucnu změnit. Na probíhající akci v kalifornské poušti si totiž nechávala radit od Svena Groenevelda.

Nyní 57letý Nizozemec nebyl jako profesionální tenista nijak úspěšný, v singlu ani deblu to nedotáhl do Top 800. Jeho trenérské resumé však zahrnuje spolupráce s hvězdami jako Monika Selešová, Arantxa Sánchezová, Mary Pierceová, Ana Ivanovičová, Maria Šarapovová, Caroline Wozniacká nebo Bianca Andreescuová. Bohaté zkušenosti má i s mužským tenisem, nějakou dobu vedl Michaela Sticha, Grega Rusedského, Nicolase Kiefera, Tommyho Haase a Maria Ančiče.

Detaily spolupráce zatím neznáme, momentálně se nejspíše bude jednat o testovací období. Uvidíme, zda si jedna z nejtalentovanějších teenagerek na okruhu a slavný kouč sednou a případně se na něčem domluví.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
Tennisfan77
Spíše zkouší, v Thajsku byl v jejím boxu taky úplně jiný člověk.
Reagovat
lvicek
Stejne je to docela zajimave, ze neco, co sam "poradne neumite" (nebyl ani v Top800) muzete uspesne ucit jine. To bych rekla, ze v mnoha oborech neplati ;).
Reagovat
George_Renel
Kdo umí, ten umí a kdo neumí, ten učí.smile
Reagovat
cap
čepičkář svojho času zaúčal aj šarapicu
Reagovat
lvicek
Nevim, no, v mem oboru toho clovek musi umet docela dost, aby mohl ucit :).
Reagovat
EllNino
samozřejmě :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ještě že to nenapsala blondiesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A co Saša z Bažin? Nejlepší hráč, kterého porazil, byla asi Serena, jinak brnkal druhou bundesligu. Takových bude určitě víc, co se zdaleka nepřiblížili top100, maximálně v deblu. Tohle se nezioborově a zvláště se sportem nedá srovnávat.
Reagovat
lvicek
Jj, vsak ja nerikam, ze to neni mozne, jen podotykam, ze mi to prijde jako zajimavy fakt :). Pak je na miste otazka, jaka schopnost vlastne dela z cloveka dobreho trenera.
Reagovat
Krisboy
Ve fotbale je to stejné, často (ne vždy!) se nejlepší trenéři stávají z podprůměrných hráčů.
Reagovat
Vlk-v-trave
Rozdíl bude vždy dělat schopnost vést lidi... ta schopnost je v této práci asi důležitější než jestli jen umíš zahrát dobře úder...
...pokud chce hráč-ka, vylepšovat údery, tak či jinak se rádí s jinými hráči, top hráči mají svého poradce...
Becker byl skvělý hráč, ale jako trenér dost mimo...
Reagovat
Marduch
Proč byl jako trenér mimo? Já u toho nebyl.
Reagovat
Haitik
To by byla pecka, Sven je skvělý trenér a myslím, že Lindě by určitě pomohl :-)
Reagovat
makro99
jestli je k tomu Svenovi v rámci kontraktu i ta sparingpartnerka tak taky dobrý...:)
Reagovat
hanz
Hlavně, aby jí Sveník naučil servis a útočnou hru.
Reagovat
Alien
Cože?
Reagovat
dadaft
to se podívejme ...
Reagovat
makro99
hmm, pěkné video...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist