Česká nominace na United Cup: Vondroušová, Lehečka a čtyři překvapivá jména

19. 10. 2023, 23:11
Aktuality 4
Český tým by na druhém ročníku United Cupu v Austrálii měly na přelomu roku táhnout aktuální žebříčkové jedničky Jiří Lehečka a Markéta Vondroušová. Podle dnes zveřejněné nominace výběr dále tvoří Vít Kopřiva, Sára Bejlek a deblisté Petr Nouza a Miriam Kolodziejová.
Markéta Vondroušová (© Profimedia)

Organizátoři turnaje smíšených družstev dnes na webu odtajnili 16 týmů a jejich předběžné nominace, zbývající dva týmy budou oznámeny v listopadu. Mezi účastníky nechybí hvězdy typu Novaka Djokviče ze Srbska, Polky Igy Šwiatekové, Němce Alexandera Zvereva či Řeka Stefanose Tsitsipase.

Hrát se bude od 29. prosince do 7. ledna v Perthu a Sydney. Týmy budou rozděleny do šesti skupiny po třech, vítězové a nejlepší dvě družstva z druhých míst postoupí do čtvrtfinále. Na rozdíl od premiérového ročníku nebude zápas tvořit pět duelů, ale jen tři: mužská a ženská dvouhra a smíšená čtyřhra.

Složení skupin se bude losovat v pondělí 23. října. V prvním ročníku Češi vypadli ve skupině po vítězství nad Německem a porážce se Spojenými státy. Tým USA turnaj vyhrál.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
GaelM
Nominovat 6 lidí na třízápasový formát? To někteří z nich ani nemusí brát rakety, stačí sluneční brýle a plavky... smile
Reagovat
misa
Asi to moc populární akce mezi tenisty není :)
Reagovat
misa
Podle článku se změnil formát, takže se nejde divit, že při účasti Lehečky a Vondroušové se už žádným dobrým tenistům/tenistkám jet nechtělo... Koho dobrého by bavilo sedět na začátku sezony na lavičce? Akce časem asi stejně vyšumí do ztracena.
Reagovat
Jan
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist