Češkám se dnes ve Wimbledonu nedařilo. Končí Koukalová, Cetkovská i Plíšková

26. 6. 2014, 15:46
Aktuality 24
Zatímco včera všechny čtyři české hráčky ve druhém kole uspěly, dnes se českým tenistkám ve Wimbledonu nedařilo. S turnajem se ve druhém kole rozloučila jednatřicátá nasazená Klára Koukalová, jež nestačila na Madison Keysovou. Na postup proti favoritkám pak nedosáhly Petra Cetkovská ani Karolína Plíšková.
Petra Cetkovská

Petra Cetkovská odstartovala svůj druhý zápas ve Wimbledonu podobně dobře jako ten úvodní a v duelu s Alizé Cornetovou se rychle dostala do vedení. To si držela až do stavu 4-3, kdy sama přišla o podání, a obrat v setu dokonala Francouzka dalším brejkem v desáté hře.

Českou tenistku nepovedený závěr setu nesrazil a v tom dalším znovu jako první sebrala soupeřce servis. Od stavu 4-1 Cetkovská přišla třikrát v řadě o podání a znovu nechala soupeřku srovnat, za stavu 5-5 ale získala náskok znovu a tentokrát už dokázala set dopodávat.

Do třetice mohla jít česká tenistka jako první do vedení i v rozhodujícím setu, jenže Cornetová tentokrát brejkboly odvrátila a o pár minut později se na příjmu sama dočkala. Víc už Francouzka nepotřebovala - zbylá podání si pohlídala a po téměř dvou a půl hodinách proměnila svůj třetí mečbol.

Na favoritku nestačila v utkání druhého kola ani druhá z českých hráček Karolína Plíšková, jež o postup bojovala s loňskou wimbledonskou finalistkou Sabine Lisickou. Plíšková na dobře hrající Němku v utkání nestačila - čtyřikrát si prohrála podání a získala pouhých 37% po druhém servisu. Lisická sice dvakrát na podání rovněž zaváhala, prezentovala se však aktivní hrou - nastřílela 29 vítězných úderů a napáchala stejně jako Plíšková 18 nevynucených chyb (Plíšková zahrála jen 17 vítězných míčů). Němka zvítězila za hodinu a 21 minut hry 6-3 7-5 a v dalším kole ji čeká Ana Ivanovičová.

Do třetího kola dnes nepostoupila ani jednatřicátá nasazená Klára Koukalová, která hrála s Madison Keysovou. Koukalová sice před Wimbledon uhrála na trávě dobré výsledky - zahrála si čtvrtfinále turnaje v Birminghamu a o týden později hrála semifinále v Eastbourne, proti Keysové však byla v těžké pozici. Mladá Američanka minulý týden vyhrála travnatý turnaj v Eastbourne a dobrou formu si přivezla i do Londýna.

Koukalová si v první sadě držela stejně jako její soupeřka podání, zlom však přišel za stavu 5-6, kdy Češka podávala. Keysová si ale v této hře vytvořila dva setboly - první Koukalová ještě odvrátila, druhý už však Američanka proměnila a ujala se vedení 1-0 na sety. Ve druhém dějství si každá z hráček dvakrát prohrála servis. Koukalová sice mohla za stavu 5-4 dopodávat, to se jí ale nepovedlo a o vítězce musela rozhodnout až zkrácená hra, v níž byla úspěšnější česká tenistka.

V závěrečném setu ale Keysová přitvrdila, hrála agresivně, dobře se hýbala a nedělala tolik chyb, Koukalovou potápělo zejména procento získaných bodů po druhém podání, které bylo hodně nízké - pouhých 39%. Američanka si tak za hodinu a 56 minut hry vypracovala za stavu 5-2 mečbol, který proměnila a po roce znovu postoupila do třetího kola slavného turnaje v All England Clubu.

Výsledky - Wimbledon - ženy (tráva, dotace 25 milionů liber):
Dvouhra - 2. kolo:
Cornetová (Fr.) - Cetkovská (ČR) 6:4, 5:7, 6:3
Lisická (19-Něm.) - Karolína Plíšková (ČR) 6:3, 7:5
Keysová (USA) - Koukalová (31-ČR) 7:5, 6:7 (3:7), 6:2
Čtyřhra - 1. kolo
Pavljučenkovová, Šafářová (Rus./ČR) - Barthelová, Husárová (Něm./SR) 6:2, 6:2
Hrdinová, Jovanovská (ČR/Srb.) - Klepačová, Torróová (Slovin./Šp.) 7:6 (7:3), 6:2

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
Stihl jsem se podívat jen na Karolínu Plíškovou a chtěl jsem o ní napsat něco hezkého, ale moc mě toho nenapadá. Teda krom faktu, že se na ní dobře dívá...
Možná kdyby dobíhala míče, které doběhnout mohla a kdyby měla rychlejší podání. Změna trenéra by jí asi taky prospěla.
Reagovat
Frick
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t1.0-9/10426858_10152307728923962_2667938238462543644_n.jpg

Asi nejhezčí matka tenitsky z TOP 100 :D
Reagovat
Frick
To ho svého dřevorubce by s ní neměla nechávat samotnýho. :-))) A to je r. 1962. Ne tedy, že by jí bylo 44 a Domču měla v 18-ti...
Reagovat
Frick
na FB prohrává s Cibuľou 7 665 : 468 463

A co na tom ku.r.va záleží.... :-)))
Reagovat
Fandina
Dneska mám smutek z holek, ale zase Šafi, Andrejka a Eva Hrdinová s partnerkami postoupily v deblu, tak alespoň něco.
Reagovat
Frick
Opět kopie původních postů:

----------------------------------------------------

Bára - Je lehkou outsiderkou (kurz 2,25), ale myslim si, že šanci určitě má. Vesnina nehraje nic moc, porazilo jí letos již několik hráček podobných kvalit, jako je Bára. Jejich jediné vz. střetnuí se odehrálo před 4 lety, právě na trávě AEC. A Báro ho vyhrála 2:0. Tak by mohlo být repete? Problémem může být to Bářino zranění. Ale jak moc jí to omezuje, ví asi jen ona sama. Z tohoto pohledu tedy zřejmě dobře, že se v pondělí na kurtu moc nezdržela.

Petra K. - Je pochopitelně jasnou favoritkou (kurz kolem 1,20), ale myslím, že to asi bude trochu těžší než proti Andrejce. Nicméně dát by to samozřejmě měla. I když Petry se bohužel musí počítat se vším.

Lucka - No, to dva měsíce staré Oeiras tam straší, jinak bych snad Lucce věřil o něco více. Je sice jasnou favoritkou (kurz 1,25), ale u Lucky na trávě nikdo neví. Může to být další drama se šťastným koncem jako s Julčou. No ale snad to třeba bude trochu lehčí šichta. Avšak může se stát vše. Porážka by ovšem byla dosti bolestivá. I z toho důvodu, že by se tu rýsovalo zajímavé 3. kolo mezi Luckou a Domkou.

Terka - Je jasná outsiderka (kurz 5,00), ale nemá co ztratit, což by jí mohlo pomoci. Mohla by tu být také jistá šance v tom, že od 3.6. to bude pro Coco již 14. singlové utkání, takže by se mohla projevit už trochu únava? Reálně to vidím tak, že Terka nezklame, nicméně stačit to nebude ani na zisk setu. Tipuju něco jako 3:6 4:6... Ale třeba se budu hodně mýlit.

Petra C. - Kurzově velmi mírná outsiderka (kurz 2,00 u Tipáče), no šance tam, stejně jako u Báry, je. Od triumfu v Katowicích se Alize spíše hledá, na RG porážka od Metráčka, nyní ve Wimblu celkem vydřená výhra nad mladou Schmiedlovou. Jenže i Petra v 1. kole rozhodně nepřesvědčila, věřme tomu, že s úrovní soupeřky bude i stoupat její výkon. Mohl by jí pomoci i ten fakt, že Alize není moc trávařka.
Reagovat
Frick
Klára - Další podobný kurz jako u Báry a Petry C. (cca 2,25). No, bude to hodně moc těžké. Sec jenom, vyhrála celé Eastbourne. Bohužel, Kláře moc tady nevěřím. :-(

Karolína - Kurz je vypsán ještě o něco výše než u Báry, Petry C. nebo Kláry (cca 2,70). A bude to velmi těžká mise. Sec jenom, je to poslední finalistka Wimbledonu. Pozitivem trochu to, že Sabine nemá letos moc formu, nicméně na to, aby letos Karolinu už porazila (Madrid), to stačilo. Navíc to její prolétnutí do 2. vs. to Karolínino trápení. Obávám se, že to Karolína nedá.

Osobně bych tedy byl spokojen tak se čtyřmi postupy. Kvítko s Luckou jako základ a pak dvě ze zbylé pětice, z nichž nejvíce věřim Petře C. a Báře....

--------------------------------------------------------------
Reagovat
Frick
Bára - Splnila naděje, jenž jsem do ní vkládal. A ještě to bylo tak hladké. Uvidíme, co dále :-)

Petra K. - Tak dobré, bylo to lehčí, než jsem čekal. Zatím se tedy koukám na Petru z roku 2011? :-)

Lucka - Tak jsem to pěkně trefil. Opět drama. Opět šťastný konec a federální derby s Cibuľou....

Terka - Tak jsem se hodně mýlil. :O) Úžasné. A Klárce se dostalo krásné odměny v podobě schůdné soupeřky ve 3. kole.

Petra C. - Tak škoda, tady je trochu zklamání. Škoda toho kolapsu v závěru 1. sady, 4 hry prohrát je dost. :-(

Klára - Tak bohužel, Kláře se skutečně nevedlo, nakonec to ale bylo možná těsnější, než si všichni mysleli....

Karolína - Tak rovněž to Karolína nedala. Byť neuhrála ani set, tak určitě to nebylo žádné splachování. Jak už jsem předeslal, mohla trochu doplatit na 5,25x vyšší zápasové vytížení z ÚT+ST...

Tak jsem tedy hovořil o spokojenosti se 4 postupy, což se stalo. 3 tenistky jsem trefil, akorát Petra C. si to vyměnila s Terkou. Pochopitelně, nyní než spokojenost převažuje spíš hořká pachuť nad tím, že dnes žádná holka nepostoupila. Pochopitelně pořád škoda Kristýny v 1. kole. Proti Kaie by určitě měla šanci...

I s muži tedy máme ve 3. kole šest zástupců, to jistě není špatné číslo. Pozitivem rovněž to, že všichni mají šanci jít dále (ano, i Bára)
Reagovat
smazaný uživatel
resume dievcata 2kolo: Dominika isla na krev,zvysok je uz doma
Reagovat
Frick
To jsem věřil, že aspoň jedna Češka dnes postoupí. Nejblíže tomu asi byla Petra C., ale bohužel. Ke všemu tak byl mizerný los :-(

Karolína skutečně asi mohla doplatit na to mnohem vyšší vytíženost. Jak ale překvapila na antuce, tak bohužel na trávě to asi bylo trochu za očekáváním. Uvidíme, co předvede na amerických hardech.

Klára to bohužel měla těžký, chudák oči v slzách (asi tedy ne podrážděný), škoda, že nedotáhla 1. set do TB...
Reagovat
EllNino
Kláro Kláro ...od stavu 2:1 30:15 to byl zase kolaps :/
Reagovat
Frick
Tenhle týden se hrají i zajímavé 25-tky. :O) Martincová a Allertová jsou ve ČF, naopak končí Birnerová a i Krejčíková, jenž po vyhraném 1. setu v poměru 6:3 ztratila zápas ve dvou TB. Možná trochu únava z náročného programu....
Reagovat
Frick
Vlastně souboj hráček, z nichž každá má WTA okruhu svou "dvojnici". Samozřejmě, i Karol je to jasný a Sabina má taky někoho, kdo je jí velmi podoben. Fyzicky, občanstvim i původem. :O)
Reagovat
Frick
Čert vem postup / nepostup, hlavně, že to nebyl marathon á-la dvojčata. :-)

Ale samozřejmě, nakopnout to Lucku trochu může. :o)
Reagovat
Frick
Petra C. s Karol měly v 1. kole kliky jak od blázince, bez nichž by se pakovaly už po prvním kole, přestože byly jasný favoritky. Teď se to tedy trochu obrátilo. Asi spravedlivý. Neměly naštvat tenisovýho boha a do 2. kol prolítnout ve 2 setech do 80 minut hry.

U Karol ještě jeden podstatnej fakt - celkový čas na kurtech za ÚT+ST:
Sabina: 1 hodina
Karolína: 5 hodin 15 minut(!!!)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak uvidíme, co Klára, ale té jsem z těch tří dnes věřil nejmíň.
Reagovat
nouma
Po velmi dlouhé době sem viděl Petru na obrovské Tv v přímém přenosu a musím smeknout, neskutečně jí to seklo. Jinak škoda prohraného zápasu, Cornet měla víc štěstí jak rozumu ale to ona vedle Agnez má pravidelně. Petra se mi moc líbila po herní stránce a dnes sem napsal do ESPN aby ji svlékly :D Raději se podívám na její tělo jak na Berdychové vypálené bombarďáky :D
Reagovat
Frick
Tyhle typy jako Petra C., Sabine, Doma svlíkat nebudou. Kandidát č. 1 jsou vysoký s štíhlý :o) No, já bych byl z našich pro Lucku. Sportovní magazín - sportovní postava. :O)
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka je na to málo "komerční". Ale taky bych nebyl proti :P
Reagovat
Frick
A na Cetce je komerční co? Jak nehraje FED Cup, tak je míň v povědomí český sportovní veřejnosti jak Strécová, Hlaváčková nebo Hradecká....
Reagovat
smazaný uživatel
Já ale o Petře v souvislosti s Body Issue nic nepsal, jen jsem psal, na jakém základě jsou tam sportovci vybíraní. Když už bych teda fakt nad tím chtěl přemýšlet, tak podle mě "kandidátky" (což neznamená, že o to ty hráčky budou stát) jsou třeba Genie nebo Sloane, protože jsou za mořem hodně sledované. Zřejmě žádná česká hráčka pro ESPN po téhle stránce zajímavá není. Ale to je jen můj názor, fakt je mi tohle úplně volné.
Reagovat
Frick
Kdyby se kousla a nějakym zázrakem dala dolu tu pneu, tak by možná Petra mohla být.
Reagovat
Frick
Je zajímavý, že Dominika v tomto směru prorazila. Malá koule. Asi pomohl hezký obličej a jakž takž pevné bříško. :o)
Reagovat
freeteepek
Petra to hrála s Cornetovou jako na antuce. Zkoušela kraťasy a loby, ale bála se do toho praštit, takže to Francouzka všechno doběhla. Jakmile přestala chybovat v polovině zápasu, byla lepší.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist