Češkám se na domácím šampionátu daří

11. 12. 2008, 22:40
Aktuality 0
HALOVÉ MČR ŽEN - Pět českých tenistek postoupilo do čtvrtfinále mezinárodního halového mistrovství České republiky. Mezi nejlepších osm hráček turnaje v Přerově prošla Sandra Záhlavová, Zuzana Ondrášková, Tereza Hladíková, Andrea Hlaváčková a Michaela Paštiková.
Andrea Hlaváčková

České tenistky, které se dostaly do druhého kola halového mistrovství České republiky, dnes měly stoprocentní úspěšnost. Do turnaje zasáhlo celkem třináct Češek, osm jich však dohrálo v úvodním kole. Nakonec hned pět domácích hráček bude usilovat o postup do sobotního semifinále.

Napínavý duel odehrála Zuzana Ondrášková se Sandrou Martinovičovou z Bosny. Ve druhém setu odvracela přerovská hráčka mečbol, ale nakonec utkání otočila ve svůj prospěch. „Po úvodní sprše jsem se vzpamatovala a na konci druhého setu jsem začala věřit, že utkání můžu dotáhnout do úspěšného konce," řekla po utkání Ondrášková, které zápas navíc komplikovalo zranění. "Od včerejška mám obavy o břišní sval, což znamená, že nemůžu stoprocentně podávat. Věřím, že se to přes noc uklidní a bude to lepší,“ dodala.

Svou krajanku a turnajovou jedničku Renatu Voráčovou dnes pomstila Michaela Paštiková, když vyřadila Rusku Savinyčovou. Česká tenistka soupeřce na uvítanou darovala "kanára", druhý set však ztratila. Rozhodující dějství už bylo znovu v režii osmadvacetileté rodačky z Prahy. Zítra ji čeká další Ruska Orlovová, v semifinále může teoreticky narazit na Ondráškovou.

Stejně jako ve včerejším úvodním kole neztratilo jediný set ani dnes nasazené trio Sandra Záhlavová, Tereza Hladíková a Andrea Hlaváčková.

Soutěž ve čtyřhře už zná všechny semifinálové dvojice. Mezi nejlepší čtyři postoupily i dva nejvýše nasazené páry - Gabriela Chmelínová s Michaelou Paštikovou a Tereza Hladíková s Renatou Voráčovou.

Turnaj s názvem Zubr Cup se hraje s dotací 25 tisíc dolarů. Loňský triumf neobhajuje dnes již 44. hráčka světa Petra Kvitová.

Halové mistrovství ČR (Přerov) - čtvrteční výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
Záhlavová (2-ČR) - Feuersteinová (Fr.) 6:2, 7:6 (8:6)
Ondrášková (3-ČR) - Martinovičová (Bosna) 2:6, 6:3, 7:5
Hladíková (4-ČR) - Verešová (SR) 7:5, 6:2
Hlaváčková (5-ČR) - Pochabová (SR) 6:1, 6:4
Orlovová (Rus.) - Korzeniaková (8-Pol.) 6:0, 6:2
Paštiková (ČR) - Savinyčová (Rus.) 6:0, 4:6, 6:1
Florisová (It.) - Ozgaová (Něm.) 6:2, 6:3
Savičová (Chorv.) - Mirčičová (Srb.) 6:2, 6:3

Čtvrtfinálové dvojice:
Paštiková (ČR) - Orlovová (Rus.)
Ondrášková (3-ČR) - Savičová (Chorv.)
Hladíková (4-ČR) - Florisová (It.)
Hlaváčková (5-ČR) - Záhlavová (2-ČR)

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Chmelínová/Paštiková (1-ČR) - Birnerová/Sedenková (ČR) 6:4, 6:3
Hladíková/Voráčová (2-ČR) - Malíková/Vančurová (ČR) 6:7 (5:7), 6:3, 10:2
Lykinová/Vaňková (Rus./ČR) - Florisová/Sabinová (4-It.) 6:2, 6:0
Gerlová/Kriegsmannová (ČR) - Klemenschitsová/Martinovičová (Rak./Bosna) 6:2, 6:3

Semifinálové dvojice:
Chmelínová/Paštiková - Lykinová/Vaňková
Gerlová/Kriegsmannová - Hladíková/Voráčová

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist