Češkám se útok na Monterrey nezdařil. Končí i Hradecká

4. 3. 2011, 08:01
Aktuality 8
WTA MONTERREY - Lucie Hradecká v Mexiku proti oblíbené soupeřce neuspěla. S devatenáctiletou Ruskou Pervakovou poprvé prohrála a do čtvrtfinále nepostoupila. Naopak se daří nejvýše nasazené Jankovičové či vítězce z Acapulka Dulkové.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká v Monterrey letos už potřetí prošla kvalifikací na turnaj WTA, předchozí semifinále z Memphisu ale nezopakuje. Ve druhém kole nestačila na Ksenii Pervakovou, se kterou přitom až dosud ve třech vzájemných zápasech neztratila jediný set.

Devatenáctiletá Ruska se však ze dvou nedávných porážek poučila a na čtvrtý pokus o šest let starší Češku porazila.

Hradecká, jež letos vyhrála turnaj ITF v Midlandu, doplácela na nevyužívání brejkbolů. V prvním setu jich zahodila sedm a nakonec v celém zápase proměnila jen dva z patnácti. I když nastřílela 12 es a soupeřka se dopustila stejnéhop počtu dvojchyb, po dvou hodinách a 41 minutách prohrála 2-6 7-6 3-6.

Před Hradeckou skončilo na mexickém turnaji šest českých hráček. V prvním kole vypadly Andrea Hlaváčková, Renata Voráčová, Iveta Benešová, Sandra Záhlavová a Zuzana Ondrášková, která prohrála s Hradeckou. Do druhého kola prošla Barbora Záhlavová-Strýcová, v něm ale nestačila na osmou nasazenou Polonu Hercogovou ze Slovinska.

Přesto jsou ještě čtyři Češky ve hře o titul ve čtyřhře. Pražská rodačka Hradecká je s Hlaváčkovou v semifinále, obhájkyně titulu Benešovou se Záhlavovou-Strýcovou čeká teprve čtvrtfinále.

Pervaková si o vyrovnání svého maxima, kterým je semifinále z loňské Portorože, zahraje s rozjetou Argentnikou Giselou Dulkovou. Ta minulý tdeýn na antuce vyhrála turnaj v Acapulku a nyní se dokázala rychle přizpůsobit změně povrchu a je již sedm zápasů neporažená. Po Benešové si poradila i s kanadskou kvalifinaktkou Aleksandrou Wozniakovou, se kterou odvrátila všech pět brejkbolů a vyhrála hladce 6-4 6-1. 

"Jsem šťastná, že jsem v Monterrey už ve čtvrtfinále. Byl to těžký zápas, ale odvedla jsem skvělou práci. Díky za podporu," píše nejlepší deblistka současnosti na svém Twitteru. Dulková nyní vyrtovnala své nejdelší vítězné šňůry. Sedm zápasů v řadě vyhrála i v letech 2007 a 2008. Tehdy její sérii pokaždé přerušila Azarenková. V roce 2008 i letos navíc před skvělými výsledky na okruhu WTA vyhrála ještě dvě utkání v Fed Cupu.

Až závěr zápasu si ve druhém kole komplikovala nasazená jednička Jelena Jankovičová. Nad Rakušankou Sybille Bammerovou vedla 6-3 a 5-2, zanedlouho však za stavu 5-4 prohrávala 0-40. Podání ale potřetíé v zápase nepustila a za hodinu a půl slavila postup. 

"Dnes večer jsem čelila těžké soupeřce. Nebylo to vůbec jednoduché a jsem ráda, že jsem postoupila," komentovala šestadvacetiletá Srbka, jež během utkání trefila míčkem jednu z divaček do hlavy. Po zápase jí věnovala podepsaný tenisák.

Nyní ji čeká odveta proti Anastasii Sevastovové, se kterou loni v Monterrey prohrála už v úvodním kole. "Před rokem jsem tu s ní prohrála, tentokrát se budu snažit hrát co nejlépe a vyhrát. Na zítřejší zápas se moc těším," řekla bývalá světová jednička Jankovičová.

Sevastovová ve druhém kole porazila Francouzku Alize Cornetovou, se kterou stejně jako před rokem otočila nepříznivé skóre.

- WTA INTERNATIONAL MONTERREY (Mexiko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (03. 03. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Pěrvaková (Rus.) - Hradecká (ČR) 6-2 6-7(4) 6-3
Jankovičová (1-Srb.) - Bammerová (Rak.) 6-3 6-4
Sevastovová (5-Lot.) - Cornetová (Fr.) 2-6 6-2 6-4
Dulková (Arg.) - Wozniaková (Kan.) 6-4 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
prohrala to hlavou jinak je totiž mnohem lepší hráčka.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo tady říkal, že Lucka přes Ksenii "určitě postoupí"? Zdá se, že se mé proroctví, že Lucka není o tolik lepší hráčka než Ksenie, aby ji neustále porážela, vyplnilo. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si doteď naivně myslel, že se komentáři tohoto rázu prezentuje pouze "slavný" Lopata43, ale jak vidím, tak není jediný :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to Matej.Jsi vůl a tvé názory to dokazuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Co prosím? Tak si najdi ten thread (na s. 2), kde tuším Miro suverénně predikuje, že Hradecká přes Ksenii "určitě postoupí dál". Já jej pouze upozornil, že Ksenie je velmi dobrá, mladá hráčka, býv. juniorská hvězda, kt. jde nahoru, a že fakt, že ji Lucka třikrát za sebou porazila, ještě neznamená, že je o tolik lepší hráčkou, aby ji porážela věčně. Tj. jen jsem upozorňoval, že to ani zdaleka není taková "tutovka", jak se Miro domníval.

Takže srovnání s Lopatou si naprosto vyprošuji, páč je totálně mimo mísu. A očekávám i omluvu. :-).
Reagovat
smazaný uživatel
tvoje hloupost je v tom, že máš pořád nutkání někomu něco dokazovat..;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tady nejde o to, že jsi to správně predikoval. Navíc já sám si na tebou zmíněnou diskuzi moc dobře pamatuji, tak mi ji nemusíš připomínat. Tady jde o princip. To je stejné, jako když ted napíšu, že Honza Hájek porazí Golubeva (čemuž pevně věřím a přeji si to) a za 4 hodiny zde budu reagovat na diskutující, který se mnou tento názor nesdílejí, jakým jsem dobrým prorokem a jak se mi to vyplnilo. Diskuze je od toho projevit názor a ne mít za každou cenu vždy poslední slovo a snažit se "vyhrát".
Že je Pervak talent není nic nového, ale v případě jakékoliv trefy se hned hlásit o pozornost mi přijde trošku dětinské.
Napsal by jsi sem příspěvěk, i v případě, že by Lucka vyhrála?
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli sis nevšiml, tak já jsem vždy velmi zdrženlivý ve svých predikcích, jak ten či onen zápas dopadne. Prostě mě jen vytočilo a pobavilo, jak suverénně někdo predikuje, že Hradecká má zápas v kapse, ačkoliv jde o tenistky srovnatelných kvalit.

A kdyby Lucka Hradecká vyhrála, napsal bych pochvalu. Vždyť jediné, co jsem předpovídal, že to nebude žádná jednoznačná záležitost a může klidně prohrát.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist