Češkám se v Linci daří. Dál jdou Voráčová i Záhlavová-Strýcová

12. 10. 2010, 12:52
Aktuality 0
Českým tenistkám turnaj v rakouském Linci zatím svědčí. Po Kláře Zakopalové postoupily z úvodního kola další dvě: Renata Voráčová si po vítězství nad Francouzkou Cornetovou zahraje ve druhém kole turnaje WTA poprvé od poloviny července a černou sérii ukončila i Barbora Záhlavová-Strýcová.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Renatu Voráčovou čekala v úvodním kole turnaje v Linci Alize Cornetové, která po vydařené předloňské sezoně a špatné loňské i letos tápe. Dnes dokázala české tenistce vzdorovat pouhých 62 minut a s turnajem se rozloučila hladkou porážkou 1-6 3-6.

Voráčová, která začátkem října oslavila sedmadvacáté narozeniny, musela v Rakousku absolvovat kvalifikaci. Tu úspěšně završila pondělním vítězstvím nad Běloruskou Poučekovou a formu si přenesla i do hlavní soutěže. Nad Cornetovou rychle vedla 5-0 a jediný výpadek si vybrala v úvodu druhého setu, v kterém prohrávala 0-3. Pak získala šest her po sobě a zápas tak rychle ukončila.

I přes neúspěchy na turnajích WTA patří nyní Voráčové 74. místo v žebříčku, což je její životní maximum. V uplynulém měsíci totiž triumfovala na podnicích ITF v Bielle a Záhřebu.

Jen o pár dní méně než Voráčová čekala na vítězství na turnaji WTA její krajanka Barbora Záhlavová-Strýcová. Ta naposledy vyhrála zápas na turnaji nejvyšší třídy v červenci v Praze, kde postoupila do finále, od té doby nedokázala přejít přes první kolo. Sérii neúspěchů překonala v Linci v utkání s talentovanou Lotyškou Anastasií Sevastovovou. Záhlavová-Strýcová proti ní sice nezačala dobře, po prohraném tie-breaku ale převzala otěže zápasu a zvítězila 6-7 6-1 a 6-4.

Ani v Linci se neprobrala z herní mizérie slovenská tenistka Dominika Cibulková. Čtvrtá nasazená hráčka nestačila hned v úvodním kole na zkušenou řeckou soupeřku Elenu Daniilidouovou, která se do hlavní soutěže probojovala v kvalifikaci. V prvním setu zvládla Cibulková jen úvod, od stavu 2-2 prohrála čtyři gamy v řadě. Klíčový moment druhé sady přišel v sedmé hře, kdy znovu přišla o servis a zvrátit nepříznivý vývoj už se jí nepovedlo.

Pro Cibulkovou je dnešní porážka už čtvrtá z posledních pěti zápasů. Od US Open, kde se dostala do čtvrtfinále, porazila jen v Pekingu Belgičanku Wickmayerovou.

Výsledky - Linec (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Voráčová (ČR)
- Cornetová (Fr.) 6:1, 6:3, Záhlavová-Strýcová (ČR) - Sevastovová (Lot.) 6:7 (5:7), 6:1, 6:4, Daniilidouová (Řec.) - Cibulková (4-Slov.) 6:2, 6:4, Erraniová (9-It.) - Karatančevová (Kaz.) 6:2, 6:2, Schnyderová (Švýc.) - Dulková (Arg.) 6:2, 6:3, Görgesová (Něm.) - Hercogová (Slovin.) 6:4, 4:6, 6:4.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist