České návraty: Berdych postoupil, Štěpánek prohrál

5. 8. 2010, 07:18
Aktuality 17
Rozdílně vyšel českým tenistům návrat na kurty. Tomáš Berdych dokázal měsíc po finále Wimbledonu ve Washingtonu postoupit, když jako nejvýše nasazený porazil ve třech setech Rusa Tursunova. Naopak Radek Štěpánek svůj první zápas na okruhu ATP po pětiměsíční pauze prohrál: Marku Chiudinellimu podlehl hladce 1-6 a 3-6.
Tomáš Berdych

"Důležité je, že jsem postoupil," oddechl si Tomáš Berdych, který ve finále Wimbledonu prohrál se Španělem Rafaelem Nadalem. "Tursunov výborně podávával, ale já měl dostatek síly a energie, abych byl schopen vyhrát třetí set. Jsem rád, že mám výhru v kapse," řekl.

Čtyřiadvacetiletý Berdych, osmý hráč světa, od úspěchu ve Wimbledonu nehrál kvůli nataženým břišním svalům.

V duelu s Dmitrijem Tursunovem musel český hráč v prvních dvou setech bojovat. Až ve třetím soupeře jasně přehrál, za sedmnáct minut vedl už 5-0. "To byl důležitý moment. Snažil jsem se hodně koncentrovat na začátek, protože v předchozích setech jsem je měl špatné. Snažil jsem ho dostat pod tlak," řekl český tenista. Zápas nakonec trval dvě hodiny a sedmnáct minut, přičemž Berdychovi moc nešlo první podání, i když nastřílel dvanáct es.

Jeho dalším soupeřem bude Andrej Golubjov z Kazachstánu, který nedávno vyhrál turnaj v Hamburku, kde mimo jiné porazil světovou šestku Nikolaje Davyděnka a nyní mu patří 37. místo světa.

Jednatřicetiletý Radek Štěpánek hrál na turnaji elitní série naposledy v březnu v Indian Wells. Během pauzy ještě absolvoval challengery na Floridě a v Prostějově, pokaždé ho však zastavily zdravotní problémy - nejprve únavový syndrom a pak poraněné koleno. Vynechal proto Roland Garros a Wimbledon i čtvrtfinále Davis Cupu v Chile.

Po červencové svatbě s bývalou teniskou Nicole Vaidišovou se karvinský rodák vrátil na okruhu ATP jako ženatý muž. S Markem Chiudinellim však prohrál hladce za hodinu a deset minut. Třikrát si ztratil servis a sám nevyužil ani jeden ze dvou brejkbolů.

"Určitě nebudu panikařit, kdyby to hned ze začátku nevyšlo," řekl Štěpánek deníku Sport před zápasem. "Když budu dělat věci jako vždy a budu tvrdě pracovat, tak se vrátím na místa, kam patřím, ale samozřejmě vím, že to nemusí jít hned a nějaký čas to může vzít, než se dostanu do správného rytmu a všechno se mi vrátí," dodal bývalý osmý hráč světa, kterému aktuálně patří 29. pozice žebříčku.

Nalbandian znovu zvítězil
Do boje o osmifinále zasáhl včera ve Washingtonu jediný domácí hráč. Vítěz z Los Angeles Sam Querrey ale nenapodobil své krajany Roddicka a Isnera a vypadl už po svém prvním zápase. Postaral se o to srbský tenista Janko Tipsarevič, který využil dvou zaváhání svého soupeře při servisu.

Poprvé zradilo Querreyho podání za začátku tie-breaku úvodního setu, kdy zariskoval při druhém servisu a místo esa zahrál dvojchybu. Podruhé pak ve druhé sadě, když odvracel brejkbol za stavu 3-4. Sám za celý zápas vyhrál při Tipsarevičově podání šest výměn a na zvrat už se nezmohl.

"Celý zápas jsem dělal hodně chyb," řekl po utkání Querrey. "Nutil mě do výměn a byl jsem unavený, tak jsem je zkoušel zakončovat trochu dřív," dodal.

Argentinský tenista David Nalbandian si včera připsal další vítězství na svém prvním turnaji, na kterém se objevil po více než tříměsíční pauze. Jeho rostoucí formu tentokrát odnesl sedmý nasazený Švýcar Stanislas Wawrinka, který Nalbandianovi podlehl hladce 1-6 3-6.

"Cítil jsem se dobře, moc dobře," pochvaloval si Nalbandian, který za celý zápas nemusel odvracet jediný brejkbol. "Dnes to vypadalo, jako bych měl odehrálo spoustu turnajů a věřil si. Proto se cítím dobře, protože toho nepotřebuju moc odehrát, abych hrál na slušné úrovni."

Kvůli vedru, které v těchto dnech v americké metropoli panuje, nedohrál svůj zápas desátý nasazený Ernests Gulbis. V teplotách přes 30 stupňů Celsia uhrál lotyšský tenista proti Ukrajinci Iljovi Marčenkovi jediný game a za stavu 1-6 0-1 utkání vzdal. Svůj duel 2. kola nedokončil ani Australan Lleyton Hewitt, jehož zápas s Kolumbijcem Alejandrem Fallou předčasně ukončilo zraněné pravé lýtko.

Výsledky
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (1-ČR) - Tursunov (Rus.) 7:6 (7:2), 4:6, 6:1, Chiudinelli (Švýc.) - Štěpánek (10-ČR) 6:1, 6:3, Tipsarevič (Srb.) - Querrey (6-USA) 7:6 (7:3), 6:3, Nalbandian (Arg.) - Wawrinka (7-Švýc.) 6:1, 6:3, Baghdatis (8-Kypr) - Zeballos (Arg.) 7:6 (7:3), 7:6 (7:5), Marčenko (Ukraine) - Gulbis (9-Lot.) 6:1, 1:0 skreč, Falla (Kol.) - Hewitt (11-Austr.) 7:5, 3:2 skreč, Golubjov (16-Kaz.) - Vliegen (Belg.) 6:2, 7:6 (9:7).
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dnes Tomáš vydřel postup ve 3 setech, ale právě takové zápasy dodávají jistotu. Klíčem je vyhrávat ty rozhodující výměny. Isner byl odklizen, tak teď alou do finale přes Verdasca. Jinak Roddick a Cilic zatím překvapují.
Reagovat
smazaný uživatel
proč nehrají? ve washingtonu prší nebo co?
Reagovat
smazaný uživatel
prší, prší.
Reagovat
smazaný uživatel
To je zajimave, ze temer vsechny prispevky jsou o neuspechu Radka, a jak ho uz tenisove pohrbivate. Ale, ze vyhral Tom a tom ani sluvko.To je asi samozrejme. Ale mel to hodne tezke a musel se snazit. V prvnim setu prohral hned prvni podani a odvracel az za stavu 4:5-a to uspesne. Zacatek druheho setu mu take nevysel a to nezvladl. Nastesti ve tretim uz byl suverenni. Radek se urcite zase do formy dostane, pokud zdravi vydrzi, Chut hrat urcite jeste ma velikou a kdyz zapoji svuj povestny zapal pro hru a srdicko, tak verim, ze to pujde.Potrebuje se proste rozehrat ve vice zapasech.
Reagovat
smazaný uživatel
''No osobne si myslim, ze uz se Stepec nedostane do te formy co byl, hraje tam roli jeho vek, chut pro hru, psychika, nedavna svatba, atd..mozna jeste vzepne sily v DC, ale na moc dlouho to nevidim no.
Jinak moje tenisove stranky http://cradletenis.webnode.cz/''

V první větě, resp. ve druhé větě vedlejší, což je věta vedl. přívlastková, jsi měl napsat ''do formy, ve které byl''.

Před vztažné, někdy tázací zájmeno, jsi měl dát čárku, poněvadž to rozděluje větu vedl. předmětnou od věty vedl. přívlastkové.
Reagovat
smazaný uživatel
A komu to cpeš?
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra Mappede, běž už s tím někam. Proč drtivá většina diskutujících může psát k tématu a ty tady musíš každého pořád otravovat..Nikdo na tebe není zvědavý...
No holt někteří lidé se musí uspokojovat anonymními kecami na internetu a v reálném životě dokáží kulové...Omlouvám se všem diskutujícím za tento spam, ale tohle mě prostě nenechá chladným...
Reagovat
smazaný uživatel
Od Radka jsem tedy očekával mnohem lepší výkon, ale musíme vzít v úvahu, že hodně dlouho nehrál, ženil se s Nicole Vaidišovou, a proto asi neměl moc času na trénink. Jsem si však jist, že na příštích turnajích bude hrát lépe a určitě neprohraje s hráčem jako Chiudinelli.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak prohrát s Chiudinellim není žádná ostuda. Asi tak 8 let jsem čekal, kdy se konečně prosadí do top 30. a ono mu to nevyšlo. Přirovnal bych ho k Ivo Minářovi, který svůj potenciál taky nikdo naplno nepředvedl.
Reagovat
weak
Chiudinelli je vynikajici hrac - na rozjezd to byl pro nerozehraneho Stepce hodne tezky souper...
Reagovat
MirecSVK
ze chiudinelli je vynikajuci hrac ? prepac,ale nic vynikajuce na nom nieje ... ma 29, vacsinu kariery sa pohyboval po nizsich turnajoch ...slovko vynikajuci sa teda prilis podla mna nehodi pre takeho hraca
Reagovat
weak
...ne u každého hráče se dá jeho tenisová kvalita a talent podložit čísly... Chiudinelli, jako spousta jiných, nikdy svůj potenciál na sto procent neprodal, ale takových hráčů je spousty... Já jsem viděl Marca hrál několik zápasů, kde svým tenisem sahal na extratřídu, ale nikdy nebyl schopen hrát svůj nejlepší tenis konstantně, což je vždycky problém psychiky a proto nikdy "neprorazil"... Ikdyž myslím, že dostat se v jakémkoliv oboru na světě mezi 60 nejlepších, není vůbec špatné...
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas s weakem!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že už se do toho Štěpánek nedostane...Už je mu přes 30, samé zranění, manželka...No nevim, nevim:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mam trosku obavy, ale zasejc se kolikrat dokaze zakousnout a silou vule to urvat. Tak doufejme ze se od nej jeste neceho dockame. Alespon v DC, kdyz uz ne na turnajich:)
Reagovat
cradlerws
No osobne si myslim, ze uz se Stepec nedostane do te formy co byl, hraje tam roli jeho vek, chut pro hru, psychika, nedavna svatba, atd..mozna jeste vzepne sily v DC, ale na moc dlouho to nevidim no.
Jinak moje tenisove stranky http://cradletenis.webnode.cz/
Reagovat
smazaný uživatel
to cradlerws: Máte moc pěkné tenisové stránky, těším se Vaše fotky z Prague open 2010..sehnat pár sponzorů, tak to můžete pěkně rozjet;-)
Tak hodně štěstí nejen při tvorbě webových stránek, ale také při vašem vsázení :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist