České tenistky popáté vyhrály anketu Kolektiv roku

22. 12. 2018, 19:44
Aktuality 55
České tenistky letos pošesté za posledních osm let vyhrály Fed Cup a popáté během stejného období byly za svůj úspěch vybrány Kolektivem roku. Pro cenu si během včerejšího slavnostního vyhlášení ankety Sportovec roku přišly Barbora Strýcová a trio Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková a Petra Kvitová, které se umístily v Top 10 mezi jednotlivci.
Český fedcupový tým
V jubilejním 60. ročníku novinářské ankety byla Sportovkyní roku 2018 byla korunována dvojnásobná olympijská šampionka Ester Ledecká, která v únoru získala v jihokorejském Pchjongčchangu zlatou medaili ve snowboardingu i v alpském lyžování.

Tenistky se letos na stupně vítězů nedostaly, nicméně mezi desítkou nejlepších se objevily hned tři. Deváté místo obsadily Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, které letos vyhrály dva grandslamy a sezonu zakončily jako nejlepší dvojice světa. Desátá se umístila vítězka z let 2011 a 2014 a aktuálně sedmá tenistka světa Petra Kvitová.

Po roční pauze se ale tenistky vrátily na vrchol v kategorii Kolektiv roku. Český fedcupový tým totiž letos už pošesté od roku 2011 ovládl Fed Cup a pouze jednou - v roce 2012 byl vybrán český daviscupový tým - mu to nestačilo k vítězství v domácí anketě novinářů.

Tenisový potlesk patřil také Janě Novotné, která získala cenu Emila Zátopka pro sportovní legendu. Bývalá tenistka, která minulý rok zemřela, byla uvedena do síně slávy českého sportu přesně dvacet let po svém vítězství ve Wimbledonu.
• SPORTOVEC ROKU 2018 •
V 60. ročníku ankety hlasovalo 244 sportovních novinářů
Jednotlivci:
1. Ester Ledecká (snowboarding, alp.lyžování) 2 034
2. Martina Sáblíková (rychlobruslení) 1 275
3. Michal Krčmář (biatlon) 1 254
4. David Pastrňák (hokej) 1 090
5. Veronika Vítková (biatlon) 1 023
6. Martin Šonka (letecká akrobacie) 999
7. Karolína Erbanová (rychlobruslení) 965
8. Eva Samková (snowboarding) 957
9. Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková (tenis) 939
10. Petra Kvitová (tenis) 840
11. Ondra (horolezectví) 297, 12. Krpálek (judo) 267, 13. Dostál (kanoistika) 256, 14. Satoranský (basketbal) 242, 15. Ogrodníková (atletika) 205, 16. Kopecký (motorismus)  202, 17. Hermannová, Nausch Sluková (plážový volejbal) 176, 18. Kar. Plíšková (tenis) 174, 19. Fuksa (kanoistika)  163, 20. Synek (veslování) 155, 21. Eva Vrabcová-Nývltová (atletika) 140, 22. Maslák (atletika) 117, 23. Kempný (hokej) 108, 24. Vaclík (fotbal) 99, 25. Prskavec (kanoistika) 99, 26. Čech (fotbal) 78, 27. Bytyqi (box) 75, 28. M. Satková (kanoistika) 71, 29. Drahotová (atletika) 66, 30. Veselý (basketbal) 46.
Kolektivy:
1. tenistky ČR 532
2. basketbalisté ČR 406
3. hokejisté HC Kometa Brno 262
4. Házenkáři ČR 95, 5. Fotbalisté Viktoria Plzeň 72, 6. Házenkářky ČR 55, 7. Hlídka vodních slalomářů ČR 3xK1 (Prskavec, Přindiš, Tunka)  39, 8. Fotbalisté Slavia Praha 29, 9. Hlídka vodních slalomářek ČR 3xC1 (Fišerová, Havlíčková, G. Satková) 18, 10. Skeetaři ČR (Nýdrle, Slavíček, Tomeček) 16.
Sportovní legenda (Cena Emila Zátopka):
Jana Novotná (tenis)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

55
Přidat komentář
skott
Pěkné gesto od pořadatelů v Shenzenu, krom domácích hráček dali volnou kartu i Věrce. Ta si zahraje i čtyřhru po boku Bacsinszky.
V Aucklandu, kde tradičně dávají šanci mladým nadějím, mě potěšila wildcard pro Amandu Anisimovou. V kvalifikaci se pak poprvé v kariéře na WTA představí domácí Valentina Ivanov, která v 17 letech vyhrála národní šampionát.
Reagovat
EllNino
Snad Bepa odstartuje sezónu dobře a uhraje nějaké bodíky :)

Valentinu jsem zaregistroval jen někde na fotce, nikdy jsem ji neviděl hrát, ale Nový Zéland by mohl po Marině Erakovic mít konečně nějakou konkurenceschopnou hráčku :)
Reagovat
Frick
Nedráždi s Bepou, prosím.
Reagovat
Frick
https://www.tennisforum.com/12-general-messages/942297-tennis-players-bikinis-vol-2-a-197.html#post80987357

Škoda, že už jsem Mr.25 nechodí :*-(
Reagovat
EllNino
jdou někomu z vás ty ukrajinské streamy? ... myslím ta stránka videostream.dn.ua ...
Reagovat
skott
Nefunguje. naposledy si pamatuju, že jsem tam na něco koukal před pár týdny, takže jsem ani nepostřehl, jak dlouho to nejde.
Reagovat
EllNino
Snad to zprovozní do zacatku roku, bylo to sikovny
Reagovat
skott
na přepínání mezi několika zápasy zároveň rozhodně nejlepší
Reagovat
Kozoroh
https://www.ubitennis.net/2018/12/novak-djokovic-serena-williams-honoured-athlete-year-awards/
Reagovat
EllNino
https://www.brisbaneinternational.com.au/wp-content/uploads/2018/12/WTAII_RS_SQD-1.pdf

Docela překvapivě i se třema našema holkama :) Poslední dobou byla bez české účasti ...ale budou to mít hodně těžké, kvalifikace je hodně silná, jedničkou je Aleks Krunic, jsou tu Andrea Petko, Dayana Yastremska, Olga Danilovic, Bernarda Pera, Het Watson, Nasťa Potapova nebo třeba Marta Kostyuk, Yanina Wickmayer ...

Naše holky v 1. kole:
Kája Muchová - (WC) Lizette Cabrera
Maruška Bouzková - Conny Perrin
(SR) Lucka Hradecká - Olga Danilovic ...

V dalších kolech ale čekají nasazené hráčky , ale třeba nějaká z nich překvapí ... upřímně jsem čekal, že vyraí až do Melbourne :)
Reagovat
PetaM
Ale no tak, v dalších kolech MŮŽOU čekat nasazené hráčky :D První zápas po dlouhé pauze nemusí vyhrát ani jedna nasazená! :D
Reagovat
EllNino
tak ty nenasazené, se kterými mohou hrát, jsou možná ještě nebezpečnější, než Yastremska, Petko a Watson :D ...Lepchenko, Zhuk, Kostyuk :)
Reagovat
EllNino
Ale pokud je Kája Muchová zdravá, nemusí se bát žádné hráčky, má hru na to do hlavní soutěže postoupit ... což se o Marušce moc říct nedá, i když má ten los z našich asi nejpříznivější ... a Lucka, pokud přežije Danilovic, může taky chytit formu :)
Reagovat
PetaM
Lucka by mě moc potěšila, kdyby vyhrála pár kol. Snad jí uvidím na streamu někde.
Reagovat
EllNino
to těžko :) max 3. kolo, jinak nic
Reagovat
skott
Marta se toho nebojí, čeká jí v Austrálii k obhájení spousta bodů a vybrala si hned pro začátek nejtěžší možný turnaj.
Reagovat
EllNino
Uvidime, zrovna proti Het ji věřím ... pak by si mohla zahrat s Mary :)
Reagovat
dadaft
nabušená kvalda!
některé z těch zápasů bych fakt chtěl vidět.
Reagovat
EllNino
https://www.youtube.com/watch?v=4k20xtmrAEw

Některé zápasy chodí, třeba i finále RG, ale jinak je tam většina mečbolů :)
Reagovat
Frick
Též si dává do očí luštěninu?
Reagovat
Frick
https://www.instagram.com/p/Brx9hHCFGTN/

Krejčíková ano, takže by byly dvě?
Reagovat
bIbec
Makule se odhlásila z Aucklandu. Jó, furt něco u ní. Zřejmě pořád to tříslo.
Reagovat
bIbec
zas mě Haitik předběhl.
Reagovat
blixa
Jseš prostě pomalej .. možná bys mohl krmit želvy v zoo ;-) I když kdo ví, aby nakonec hvízd, hvízd, a nebyly pryč :D
Reagovat
bIbec
to néni o tom, že bych byl pomalej. Ale Haitik je až nějak podezřele rychlej. Asi má rychlejší připojení.. nebo vedení.. nebo tak něco :-)
Reagovat
EllNino
To je děs ... nejhorší je, že ta třísla jsou hrozně namáhaná ...
Reagovat
EllNino
Fricek se zas nudi a má deprese, koukám ...
Reagovat
blixa
Dávky mají asi zpoždění ;-)
Reagovat
Frick
https://www.instagram.com/p/BryCVtqnEIZ/

Docela síla. Zajímalo by mne, zda sype. Ale by to bylo dost na palici. Propagovat veganství a zároveň brát bobule.
Reagovat
misa
Kde na takové nechutnosti chodíš?
Reagovat
Frick
Na jednu z nejpopulárnější sociálních sítí. Jestli sis nevšiml.

A BTW: https://media.sport.cz/images/top_foto1/0000001809990564/EbgluvuLW6z3mBkqMSlvaA/53b2c790a1ee82276ebc0000-180727.jpg?20140701164011
Reagovat
misa
Tohle je mnohem hezčí :)
Reagovat
Frick
Ale řekl bych, že tam bude značná genetická dispozice k neusazování tuku. Plus asi i ta veganská strava dělá své, kdo ví. Ale pochopitelně - extrém už toto je.
Reagovat
Frick
https://sport.idnes.cz/lucie-safarova-rob-steckley-rozhovor-dww-/tenis.aspx?c=A160117_203213_tenis_ten

I když další deblové GS tituly, bronz z Ria nebo titul z Prahy byly krásné, tak to svinstvo Lucčinu TOP (singlovou) kariéru bohužel ukončilo :-(
Reagovat
misa
Hlavně se netrefil v tom, že prodělala revmatickou horečku (nebo nějaká chyba v překladu?). To už by byly všechny úvahy o návratu k tenisu zbytečné.
Reagovat
misa
Dnes se všemi znalostmi můžeme říct, že Lucka měla v tom roce 2015 víc šetřit síly, rozvažovat pečlivěji program, nehrát tolik deblů, vzdát konec sezony včetně TM a pořádně se doléčit. Ale když ji tenis tehdy tolik bavil a měla světové úspěchy... Občas čtu rozhovory s bývalými sportovci, kteří přemýšlejí co mohli udělat před mnoha lety jinak, ale nic se už nedá vrátit.
Reagovat
Frick
Kdo ví, jestli by jí kariéru nezachránila lepší ostražitost na tom Korfu. Nicméně kohoutková voda by tam měla být pitná, pouze má mizernou chuť, takže z nějakého ledabylého vypláchnutí pusy třeba po čištění zubů by to být nemělo.

https://www.fischer.cz/recko/korfu/prakticke-informace

Ale samozřejmě - nějaká ta tavernička, nějaké ty tzatziky, do nichž byl dán jogurt, kterej někdo zapomněl dát do lednice, mohlo to tak být. To už se nedovíme. Lucka sama třeba mohla mít nějaké podezření, ale samozřejmě asi nebude vykládat do médií, jak neměla dělat to a to.
Reagovat
misa
Kdyby měla závadnou vodu nebo jídlo, tak spíše dopadla jako v Madridu nebo Riu 2016. Možná chytila nemoc v letadle.
Reagovat
Frick
Jaký zápas dvouhry s účastí české hráčky vás letos nejvíce učaroval?

Svůj jsem napsal do komentářů k neznámému článku (na nějž dám pak link), velice by mne zajímalo, zda se s někým shodnu. Aniž bych ovlivňoval.
Reagovat
bIbec
Nechci psát úplně "učaroval", spíš potěšil. Muchová / Muguruza.
Reagovat
bIbec
protože ona Muguruza asi nehrála zrovna nějaký top, což ona často nehraje, páč je hrozně nevyrovnaná, ale zvítězit nad bývalou jedničkou a vítězkou GS titulů, pokud jste hráčka kolem 200, tak to potěší.
Reagovat
bIbec
ještě jedna věc. Mrknul sem na FC stránku ČSTS a fanoušky tenhle zápas zaujal taky letos nejvíc. Řekl bych, že to ale není jenom o tom, že hráčka 200 porazila bývalou jedničku, ale taky v tom zřejmě hraje roli styl Karolíny, který je prostě ladný a moc pěkně se na něj kouká.
Reagovat
bIbec
teda FB (facebook) stránku
Reagovat
bIbec
jinak možná bych i napsal tu Kvitovou s Goerges z Petrohradu. Člověk si asi vzpomene u ní spíš na ty finálové zápasy, ale tenhle mač, to byla hra nervů, obě hráčky hrály na vysoké úrovni. Nebylo to jenom "drama".
Reagovat
EllNino
Siniakova - Kontaveit, stoprocentně, parádní tenis
Reagovat
dadaft
jj, to byl masakr
Reagovat
FulnekUltras
Petra s Bertíkem ve finále Madridu - samozřejmě z pohledu mírně ;-) zaujatého
Reagovat
Frick
Moderátor (možná ne 100% taktně, ale co už) i nakousl téma financí. Je pravdou, že i tahle nijaká sezona nakonec Lucce přinesla na PM přes 600 000 USD. Pokud budu cynik, tak možná by nejlepším oddálením Lucčina konce bylo to, kdyby jí někdo vyluxoval konto.

Tal třeba Bára - taky si loni mohla říct - bude mi 32, achilovka je špatná, lítám po světě od 15, už to stačilo.... Jenže ona si letos vydělala 1, 958 mil. dolarů. A to asi (zrovna pro ni, která na mne působí tak, že bude na peníze více než Petra nebo Šafi) musí být motivace ohromná.
Reagovat
Frick
ČT/ČST zřejmě nevyrobí tradiční dokument z OH. Jestli je to kvůli těm ču.rákum z Discovery/Eurosportu...
Reagovat
FulnekUltras
O to větší dík, holky (všechny naše tenisové), za všechnu tu radost, kterou jste v posledních osmi letech českým sportovním fanouškům připravily. A věřím, že ve zbytku dekády ještě připravíte.

Protože zítra už zřejmě nebude čas, přeji všem na TP příjemné prožití podvečerního křižáckého hemžení - pokud možno bez nadbytečných kostí v krku. Bylo mi ctí zde s Vámi v uplynulém roce pobývat. K archivní lahůdce níže snad už jen dodám, že spoluzpěvákem někdejší československé hvězdičky v tehdy ještě takřka božsky klidné zemi našich tradičních sousedů rozhodně není Sascha Wondra... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=fMGnrZn4sa8
Reagovat
blixa
Chmmm, ta Kája mi přijde strašlivě hubená, to snad není už ani zdravý :(
https://www.instagram.com/p/BrvHPxAAA1v/?utm_source=ig_web_button_share_sheet
Reagovat
Frick
Zajímavé. Má na IG účtu z poslední doby plnej pytel fotek v bikinách a Blixa k hodnocení její postavy přidá fotku kde má dlouhej rukáv i dlouhý kalhoty. :o)
Reagovat
blixa
Hambatý fotky všude cpeš jen ty. Já jsem slušnej hoch ;-) :D
Reagovat
Kozoroh
http://www.ksn.cz/sportovec-roku/jak-jsme-hlasovali

Odkazy pro 1. i 2. kolo hlasování novinářů pro jednotlivce a kolektivy.
Reagovat
FulnekUltras
Bosáka už vyhodili? ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist