České tenistky v Ostravě začaly s tréninkem. Plíšková a Siniaková jsou ještě na cestě

5. 2. 2019, 18:01
Aktuality 7
Ještě bez své jedničky Karolíny Plíškové zahájily české tenistky a obhájkyně prvenství přípravu na utkání 1. kola Fed Cupu proti Rumunsku. Semifinalistka Australian Open je na cestě do Ostravy stejně jako poslední členka výběru Kateřina Siniaková. Utkání s Rumunskem Češky bez světové dvojky Petry Kvitové odehrají o nadcházejícím víkendu.
Markéta Vondroušová (© Česká sportovní)

Povrch v ostravské hale prozatím vyzkoušely Markéta Vondroušová a Barbora Krejčíková. Plíšková a Siniaková by se k polovině týmu měly připojit ještě během dneška.

"Kája s Katkou začnou ve středu ráno každá zvlášť, obě jsou teď ještě na cestě," vysvětlil nehrající kapitán Petr Pála novinářům po úvodním odpoledním tréninkovém bloku.

Nově natřený kurt po daviscupové bitvě českých tenistů s Nizozemskem nemá být v souladu s představami českého celku úplně rychlý. "Myslím, že to udělali, jak jsme potřebovali, ale záleží, co zítra řekne Kája s Katkou. Kurt je dostatečně pomalý, ale bude se zrychlovat. Hlásili jsme dopředu, že to má být rychlost, do které se trefit, jde o to si zvyknout na ty odskoky," řekl Pála. "Míče dobře známe, s těmi hrajeme strašně dlouho všechna domácí utkání."

V podstatě přímo na kurt se dnes po příjezdu vydala Vondroušová, kterou v poslední době trápí bolesti nohy. "Teď jsem byla u několika doktorů a zjistili, že to není nic, co by se muselo operovat. Je to jen natažený sval na noze. Uvolňujeme to, tejpujeme a pomáhá mi to dost," uvedla 72. hráčka světa a semifinalistka Australian Open ve čtyřhře, která kvůli potížím zkouší i novou obuv.

Do fedcupového výběru se vrací po dvou letech. "Mám už tu premiéru za sebou, není to pro mě všechno tak nové. Určitě jsem nadšená, že tady jsem, protože v té konkurenci, kolik nás je, je super, že jsem se sem vůbec dostala," řekla Vondroušová.

Hvězdou rumunského výběru je nedávná světová jednička Simona Halepová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Andrea Sestini Hlavačkova prave oznámila, že je těhotná!:)
Tak gratulace, Andy.
Reagovat
EllNino
Caro García v týmu figuruje, ale evidentně ji mezi sebe ostatní příliš neberou, na fotce pořízené Kristinou Mladenovic je pouze Alize, Pauline a Fiona Ferro
Reagovat
Torn
Vim, že mezi nimi byl problém, ale nevíš o co konkrétně šlo?
Reagovat
EllNino
No po fiále proti nám v roce 2016, se García rozhodla, že nebude hrát Fed Cup, nebo takhle, byla asi nominovaná na 1. kolo, pak ale nehrála kvůli údajnému zranění a další týden normálně hrála turnaj ... a myslím, že to jí Mladenovic a další Francouzky nemůžou zapomenout, naposledy spolu hrály myslím AO 2017 debl, od té doby si nemohou přijít na jméno ...

Teď se myslím vrátila do týmu hlavně pro to, že jde o nominaci na OH ... a nový kapitán Benneteau její nominaci odůvodnil tím, že by bylo hloupé nenominovat ji přeci, když je to francouzká jednička ... ale zda opravdu bude hrát, to je asi otázka víkendu :))
Reagovat
Fandina
Sleduji vstupenky na Ticketportalu, už dva dni nejsou na sobotu a dneska už zmizely i permanentky na oba dny. Takže ještě zbývá pár lístků na neděli.
Reagovat
EllNino
hlavně že bez obvazu :)
Reagovat
George_Renel
Zde je odpověď, ale podle mě lepší neznamená dobré....
https://www.idnes.cz/sport/tenis/fed-cup-marketa-vondrousova-cesko-rumunsko.A190205_173829_tenis_rou
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist