Česko bude mít zastoupení na všech třech turnajích

9. 10. 2016, 20:35
Previews 27
Příští týden se budou hrát tři turnaje kategorie WTA International. Zatímco některé hráčky daly přednost přesunu do Evropy, spousta jich zůstává v Asii. Jak v Tianjinu, Hongkongu, tak i v Linci bude mít český tenis své zastoupení.

V Tianjinu prošly dvoukolovou kvalifikací Andrea Hlaváčková i Lucie Hradecká. Rozlosování kvalifikantek do hlavní soutěže jim však příliš nepřálo, protože deblové partnerky si zahrají v prvním kole proti sobě. Vzájemnou bilanci vede o rok starší Hradecká.

Do města nedaleko Pochajské zátoky přijely hned dvě hráčky elitní desítky. Po triumfu v Pekingu bude největší favoritkou na titul Agnieszka Radwaňská, jež v roli jedničky turnaje a obhájkyně loňského titulu začne proti Tatjaně Mariaové (h2h 2-0). V boji o semifinále by mohla již počtvrté v kariéře narazit na domácí Shuai Zhang.

Vítěznou šňůru se Polce pokusí ve stejné polovině pavouka překazit hlavně Jelena Vesninová, nebo zlatá medailistka z letošních olympijských her Monica Puigová, které se spolu pravděpodobně utkají ve čtvrtfinále. Zatím mají vyrovnanou bilanci.

Nasazenou dvojkou a největší rivalkou Radwaňské bude Ruska Světlana Kuzněcovová. Na úvod ji čeká Francouzka Pauline Parmentierová (h2h 1-0). Ve čtvrtfinále se střetne nejspíše s Jaroslavou Švedovovou, jež ale nejprve musí zvládnout i druhý duel proti Naomi Ósakaové a poté vítězce českého duelu mezi H+H.

Na čtvrtfinále pomýšlí ze třetí čtvrtiny určitě i Julia Putincevová, která nastoupí v prvním kole poprvé proti Yafan Wang. Dále ji čeká ještě jeden souboj proti další Číňance a ve čtvrtfinále by měla změřit síly v prvním vzájemném zápase s Timeou Babosovou, jež začne proti vítězce z roku 2014 Alison Riskeové (h2h 2-1).

Los českých tenistek a možné čtvrtfinálové dvojice
Hradecká (ČR) - Hlaváčková (ČR)
Možné čtvrtfinálové dvojice:
A. Radwaňská (1-Pol.) - Shuai Zhang (7-Čína)
Vesninová (3-Rus.) - Puigová (5-Portor.)
Putincevová (6-Kaz.) - Babosová (4-Maď.)
Švedovová (8-Kaz.) - Kuzněcovová (2-Rus.)
Kompletní los najdete zde


Turnaj v Hongkongu se může pyšnit skvělým obsazením a účastí světové jedničky a loňské finalistky Angelique Kerberové. Ta nejprve premiérově vyzve Marii Sakkariovou. Podle žebříčku by měla ve čtvrtfinále nastoupit proti Němce Darja Gavrilovová (h2h 0-5), která začne proti kvalifikantce Lin Zhu.

Ve stejné čtvrtině je i Kateřina Siniaková. Ta na úvod poprvé změří síly s Nicole Gibbsovou a ve druhém kole by mohla narazit právě na Gavrilovovou, s níž se zatím neutkala, a poté Kerberovou (h2h 0-2).

Dalšími adeptkami na semifinále v horní polovině jsou hlavně čtyřka Samantha Stosurová, jež si na úvod zahraje proti Japonce Nao Hibinové, a Caroline Garciaová, která bude první soupeřkou kvalifikantky Terezy Martincové. Martincová zatím s Francouzkou ještě nehrála.

Čtvrtfinále slibuje i velmi zajímavý souboj mezi Caroline Wozniackou, jíž v prvním kole vyzve domácí Saisai Zheng (h2h 1-0), a Johannou Kontaovou, která svede už třetí souboj s krajankou Naomi Broadyovou.

Finalistka dolní poloviny nebude do poslední chvíle jistá. Své k tomu budou chtít říct i Jelena Jankovičová a Venus Williamsová. Srbka si na úvod své cesty za obhajobou titulu poprvé zahraje se Samanthou Crawfordovou a premiéra čeká i Američanku proti Rise Ozakiové.

Los českých tenistek a možné čtvrtfinálové dvojice
Siniaková (ČR) - Gibbsová (USA)
Martincová (ČR) - Garcíaová (6-Fr.)
Možné čtvrtfinálové dvojice:
Kerberová (1-Něm.) - Gavrilovová (8-Austr.)
Stosurová (4-Austr.) - Garciaová (6-Fr.)
Wozniacká (5-Dán.) - Kontaová (3-Brit.)
Jankovičová (7-Srb.) - V. Williamsová (2-USA)
Kompletní los najdete zde


V Linci bude obsazení tradičně nejsilnější. Do rakouského města dorazily hned čtyři hráčky elitní desítky. Jistotu účasti v hlavní soutěži má z našich tenistek pouze Denisa Allertová, již čeká na úvod první zápas s turnajovou sedmičkou Darjou Kasatkinovou. Allertová na turnaji obhajuje loňské čtvrtfinále.

Kristýna Plíšková zatím bojuje v kvalifikaci, ve které zvládla třísetové duely s domácí Grabherovou a Rumunkou Anou Bogdanovou. O postup do hlavní soutěže si zahraje s Tamarou Korpatschovou (h2h 1-0). Do hlavní soutěže se může podívat i Daniela Hantuchová, pokud zvládne premiéru proti Mandy Minellaové.

Herní pole vede Garbiñe Muguruzaová. Tu na úvod podruhé vyzve Cagla Büyükakcayová. Ve čtvrtfinále Španělka nejspíše svede premiérový souboj s Němkou Laurou Siegemundovou. Ta odstartuje turnaj proti Švýcarce Viktoriji Golubicové (h2h 2-0).

Do semifinále se z horní poloviny bude chtít podívat i Madison Keysová, jež začne proti Camile Giorgiové a pokusí se dostat v dosud vyrovnané bilanci do vedení, a Kiki Bertensová, která bude chtít na třetí pokus konečně porazit Soranu Cirsteaovou.

Největší soupeřkou Kasatkinové v cestě do semifinále bude Carla Suárezová. Španělka se bude snažit si proti své první soupeřce Moně Barthelové udržet stoprocentní bilanci.

Anastasia Pavljučenkovová vykročí za obhajobou titulu proti Anastasiji Sevastovové (h2h 3-0). Minimálně finále z roku 2011 bude chtít zopakovat turnajová dvojka Dominika Cibulková. Slovenku však čeká hned na úvod těžký premiérový duel s Belindou Bencicovou.

Los českých tenistek a možné čtvrtfinálové dvojice
Kr. Plíšková (1-ČR) - Korpatschová / závěrečné kolo kvalifikace
Kasatkinová (7-Rus.) - Allertová (ČR)
Možné čtvrtfinálové dvojice:
Muguruzaová (1-Šp.) - Siegemundová (8-Něm.)
Keysová (3-USA) - Bertensová (6-Niz.)
Kasatkinová (7-Rus.) - Suárezová (4-Šp.)
Pavljučenkovová (5-Rus.) - Cibulková (2-SR)
Kompletní los najdete zde

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

27
Přidat komentář
horska.kraslice
Kateřinu komentátoři přejmenovali na Karolínu. Nebo, že by si změnila jméno?, nevím o tom. No nic, hlavně, že vyhrála. :-)
Reagovat
Fandina
Týna s Korpatsch v Linci na place. Týno pojď!!!
http://live.shwidget.com/static/freeplayer/4093981602375330.html
Reagovat
Fandina
Katka s Gibbs je hezký mač. Škoda jen, že si Katka ve druhém prohrává o brejk. Ale doufám, že to ještě otočí. Líbí se mi jak poslední dobou Katka hraje. Pojď!
Reagovat
George_Renel
Koukám, že si Siniaková nechala přiložit na záda baňky. A pěkně symetricky. Tak uvidíme, zda ji tato medicína pomůže, každopádně je to oproti Meldoniu čisté. .-)
Reagovat
tommr
a nevidím ani žádný obvazy na nohách což je taky potěšující zpráva ... :)
Reagovat
Fandina
Katka Siniaková s Gibbs na place a na O2. Katko pojď!!!
Reagovat
Fandina
V tomhle rozhovoru ze sedmého října Petra říká, že by chtěla být světovou jedničkou. Držím palce.
http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3719433/embedded
Reagovat
Frick
To je úplně k hofnu vyhrát 10k.... 12 bodů je nic... Musí se začít prosazovat aspoň na 25k, jinak se ani do tý TOP 200 nedostane.
Reagovat
Frick
https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/t51.2885-15/e35/12105079_1076355359050063_1248513975_n.jpg?ig_cache_key=MTA4OTIzNTE1MTI1NjgxOTExMw%3D%3D.2

Ale po vizuální stránce je to velice uspokojivé :o)
Reagovat
Frick
PM jsou tam (na hlavu) osminový, to je myslim padnej důvod k tomu se domnívat, že to (ve srovnáním se singlem) podřadná disciplína.

+ diváckej zájem a fakt, že se to hraje bez výhod a na STB, aby to odecejpalo...
Reagovat
Frick
Proč se odhlásit z Tokya byl takovej problém a proč to z Linze a Moskvy evidentně problém neni?
Reagovat
Fandina
Kvalifikovala se na TM, tak se připravuje.
Reagovat
Fandina
V expreskách se píše, že Gabriela Pantůčková vyhrála popáté turnaj ITF v Bolu a je to celkově její osmý titul v kariéře z ITFek, které má, všechny jsou desetitisícovky.
Tak to je zajímavé, že se jí na Bolu tak daří a měla by v tom pokračovat a mohla by v tom vytvořit ještě větší rekord, než je tenhle.
Jinak já jsem vloni v Chorvatsku byla koncem září na Bolu a byla jsem se tam podívat na nějaké ITFce kluků i holek. Gabriela, ani její sestra Magdalena tam ale tenkrát nehrály. Areál je tam hezký.
Reagovat
freeteepek
Že by tam těch turnajů za rok měli víc? Když je jí jednadvacet a vyhrála tam už popáté tak by tam měla hrát víckrát ročně nebo už od 16ti bez porážky:-)
Reagovat
Fandina
Vloni jsem našla, že se jich tam hrálo jedenáct. Letos byl tenhle označem osmým.
Reagovat
Fandina
Linec by měl být na Eurosportu, Hongkong na O2. Tak to je super.
Tianjin jsem nenašla. A kluky ze Šanghaje bude dávat Nova sport.
Reagovat
gigin
Mi vůbec.

http://www.tenisovysvet.sk/clanok/20818/novinka-na-australian-open
Reagovat
janek_da
... zaprděný čecháček
Reagovat
gigin
Když to otočíš hore nohama, tak je to zkratka Ostravy.
Reagovat
smazaný uživatel
Bída, hnus gigine. Hirošima, nagasaki.
Reagovat
smazaný uživatel
To logo navrhl Hitler? Hnus jeden fialovej
Reagovat
janek_da
je to přesně v tomhle trendu

http://pixy.cz/pixynergia/2013/02/27/vzrusujici-designerske-casy
Reagovat
Fandina
Líbí. V jednoduchosti je síla.
Reagovat
VlS
Je mi to úplně jedno
Reagovat
kada.tom
hnus, zlatá stará dobrá klasika
Reagovat
freeteepek
To logo je strašný! Je tak jednoduchý a nevýrazný, že se na transparentu úplně ztrácí. Klidně si ho spleteš s reklamou nějakého sponzora. Původní logo AO bylo výrazné, nepřehlédnutelné. Z toho původního sálá horko, z toho nového stupidita. P.S. Ty nejlepší značky na svém logu lpí, protože je součástí značky, která časem nabývá na hodně.
Reagovat
smazaný uživatel
?Naším zámerom bolo pripraviť odvážny, energický a nadčasový symbol, ktorý bude oživením turnaja,?

Tak to se jim rozhodně nepovedlo..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist