Češky dál vítězí. Postoupily Hradecká a Zakopalová

20. 5. 2009, 16:04
Aktuality 6
Českým tenistkám Lucii Hradecké a Kláře Zakopalové se daří v jejich generálkách na Roland Garros. Obě hráčky jsou už ve čtvrtfinále: Hradecká, která ve čtvrtek oslaví 24. narozeniny, se mezi nejlepších osm kvalifikovala ve Štrasburku, Zakopalová uspěla ve druhém kole ve Varšavě, kde nadělila 'kanára' 15. hráčce světa Jie Zheng.
Klára Zakopalová

Lucie Hradecká dnes porazila 7-5 6-0 Rusku Allu Kudrjavcevovou a v boji o semifinále ji čeká Němka Kristina Barroisová, jíž vzdala kvůli zranění turnajová jednička Španělka Anabel Medinaová. Pražská rodačka už tento měsíc hrála čtvrtfinále ve Fezu.

Také Klára Zakopalová letos podruhé postoupila mezi nejlepších osm. Ani ona však v dubnu ve španělské Marbelle, kde v prvním kole porazila Serenu Williamsovou, dál neprošla. Stejně jako Hradecká nadělila "kanára" své dnešní soupeřce, jíž byla 15. hráčka světového žebříčku, Číňanka Jie Zheng. Aktuálně 116. hráčka světa Zakopalová vyhrála 6-0 6-4. V dalším kole ji čeká souboj se Slovenkou Danielou Hantuchovou, která po vlažném vstupu do utkání smetla domácí Urszulu Radwaňskou 6-3 6-1.

Do čtvrtfinále ve Varšavě postoupila i bývalá světová jednička Maria Šarapovová, jež se vrací na kurty po dlouhé pauze kvůli problémům s ramenem. Ruská tenistka podala mnohem suverénnější výkon než v prvním kole, kdy bojovala tři sety s Tatianou Garbinovou. Ve druhém kole vyprovodila běloruskou hráčku z kvalifikace Darju Kustovovou za necelou hodinu 6-2 a 6-0.

Výsledky - Varšava (dotace 600.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Zakopalová (ČR) - Čeng Ťie (2-Čína) 6:0, 6:4, Dulgheruová (Rum.) - Erraniová (5-It.) 6:4, 6:3, A. Bondarenková (8-Ukr.) - Domachowská (Pol.) 6:3, 6:1, Šarapovová (Rus.) - Kustovová (Běl.) 6:2, 6:0, Keothavongová (Brit.) - Craybasová (USA) 3:6, 6:3, 6:1.

Výsledky - Štrasburk (dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Hradecká (ČR)
- Kudrjavcevová (Rus.) 7:5, 6:0, Barroisová (Něm.) - Medinaová (1-Šp.) 6:4, skreč, Rézaiová (Fr.) - Jakimovová (Běl.) 6:4, 6:1, Moritaová (Jap.) - Coinová (Fr.) 4:6, 6:0, 6:4.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
skott
a girl on a mission...Uz jen jedna skutecna prekazka na ceste za titulem - na antuce znovuzrozena Bondarenko.
Reagovat
smazaný uživatel
nezapominej taky na znovuzrozenou Marušku. myslim si ze ve ctvrtfinale porazi Bondarenkovou. A nemyslim si ze by Zakopalova dosla az do finale. Ac bych ji to hrozne pral.
Reagovat
smazaný uživatel
sorry ja jsem si myslel ze pises o zakopalce..
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
skott
:DD heh, ja sem ten posledni, kdo by psal pozitivne o Koukalove-Zakopalove.
Reagovat
smazaný uživatel
jj.. koukam ze taky fandis hodne Marusce:D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist