Češky rozehrají finále Fed Cupu bez Kvitové a se Strýcovou a Siniakovou

9. 11. 2018, 13:10
Aktuality 50
České tenistky rozehrají finále Fed Cupu s Američankami bez nachlazené Petry Kvitové. V sobotu v pražské O2 areně nejprve od 14:00 nastoupí s reprezentací se loučící Barbora Strýcová proti Sofii Keninové a poté se utkají Kateřina Siniaková s Alison Riskeovou. Kvitová může do utkání zasáhnout v neděli. Pořadí sobotních zápasů určilo dnešní losování na Staroměstské radnici.

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová kvůli teplotě vynechala středeční trénink, v úterý a ve čtvrtek strávila na dvorci dohromady jen tři čtvrtě hodiny. Kapitán Petr Pála se proto rozhodl sedmou hráčku světa šetřit a případně ji zařadit do nedělní dvouhry. "Uvidíme po sobotních dvouhrách, pak se dohodneme," řekl Pála.

"Je jasný, že tohle rozhodnutí není nikdy jednoduché. Udělala jsem ho s doktorským týmem a kapitánem večer před losem. Fandění mám za léta v krvi a doufám, že se to povede. Holkám věřím a myslím, že to zvládnou," řekla Kvitová.

Letošní finále je poznamenáno neúčastí hvězd. Češkám chybí zraněná Karolína Plíšková, americký tým přijel do české metropole bez největších hvězd Sereny a Venus Williamsových, Sloane Stephensové či Madison Keysové.

"Po oznámení (původních) nominací jsme cítili, že jsme velký velký favorit, ale teď je to daleko víc vyrovnaný. Bude to zajímavé utkání," řekl po trénincích Pála. "Jsme stále favority. Katka a Bára jsou dobré hráčky, tréninky tomu odpovídaly. Jsem spokojený a oběma věřím. Nemusíme všechno vyhrát v sobotu, ale je potřeba získat za dva dny tři body a jsem přesvědčen, že ty tři body uděláme," prohlásil Pála.

"Očekávaly jsme, že budou hrát ty nejlepší a připravovaly jsme se na všechny. Každá z nich je skvělá tenistka," komentovala Rinaldiová českou nominaci.

"Mám za sebou výborný tréninkový týden a tlak je na Češkách," řekla po losu Riskeová, která má z americké sestavy jediná fedcupové zkušenosti. Třiašedesátá hráčka světa má bilanci jedné výhry a dvou porážek (z toho jednu ze čtyřhry). Siniaková Riskeovou dvakrát porazila, letos v lednu s ní ale v Hobartu prohrála.

Devatenáctiletá Keninová se v žebříčku vyšplhala na 52. pozici a letos potrápila v Miami Kvitovou. "Beru to jako životní šanci," komentovala svoji nominaci Američanka. Dvaatřicetiletá Strýcová se s ní dosud na okruhu WTA nestřetla. "Nic o ní nevím, ale zeptám se Petry a trenéři mi také dají nějaké rady. Bude to pro mě speciální, ale emoce ze mě spadnou a budu se snažit Sofii porazit," řekla Strýcová.

Do čtyřhry, která by za nerozhodnutého stavu rozhodla o vítězkách, Pála nahlásil světové jedničky Barboru Krejčíkovu a Siniakovou, letošní vítězky Roland Garros a Wimbledonu. Americká kapitánka Kathy Rinaldiová sestavila pár z Danielle Collinsové a deblistky s českými kořeny Nicole Melicharové.

Češky jsou ve finále pošesté za osm let a v duelu o titul pod vedením kapitána Pály dosud neprohrály. Triumfovaly v letech 2011, 2012, 2014, 2015 a 2016 a v Praze zvládly rozhodující duely s Ruskem (2015), Německem (2014) i Srbskem (2012).

Američanky mají fedcupových trofejí osmnáct a ve vzájemné bilanci s ČR jasně vedou: z dvanácti soubojů vyhrály deset. Loni vyřadily oslabený český tým v semifinále na domácí půdě, v roce 2009 ho porazily v semifinále v Brně.

FINÁLE FED CUPU 2018 ČESKO - USA
Sobota (od 14:00 SEČ)
Strýcová (ČR) - Keninová (USA)
Siniaková (ČR) - Riskeová (USA)
Neděle (od 12:00 SEČ)
Siniaková (ČR) - Keninová (USA)
Strýcová (ČR) - Riskeová (USA)
Krejčíková/Siniaková (ČR) - Collinsová/Melicharová (USA)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

50
Přidat komentář
peggy
Doufam,ze Americanky udelaji vse pro vyhru.Jedine co jim bude vadit jsou divaci s bubny a trubkami,na zadnych zahranicnich turnajich se toto nedeje,proto bych to zakazala.
Reagovat
Krisboy
Doufám, že sis dnešní zápasy užila jako my :)
Reagovat
Frick
https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/11129264015-tyden-v-justici/318281381901104/obsah/654799-medialni-pripad-tydne-pripad-prepadeni-petry-kvitove-u-soudu

...má vskutku kvalitu par excellence :-D
Reagovat
Frick
No přijde mi, že soudce nebude mít chuť ty otázky/výpověďi přežvejkávat.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si nemůžu pomoct, ale furt tam vidím Hrdličku :D daleko víc jak toho Žondru...
Reagovat
jirkaS
identikit nemůže být přesný jako fotka
Reagovat
Frick
Soud(ce) by měl v prvé řadě mít zájem, aby vyšla najevo pravda. PRAVDA! A konfrontace face-to-face může napověďět. Lhát a dívat se přitom do očí podváděnému? To je o dost těžší.

Zájem, aby pravda vyšla najevo by měl být výše než zájem poškozené.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak, ja se nechci toho Zondry zastavat, je to grazl, ale jestli se to dukladne neprosetri jen proto, ze je nekdo Kvitova a nekdo jen Zondra, tak se muze stat, ze nekdo dalsi kus zivota stravi za mrizema jako Kajinek a ten cas mu pak nikdo nevrati.
Reagovat
EllNino
vy dva jste se hledali, až jste se našli :D
Reagovat
blixa
To bude Frickovo alter ego :D
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
slacker
PRAVDA? a ve Zpravodajstvi CT? to je to posledni misto kde se pravda vyskytuje a kde o ni stoji
Reagovat
smazaný uživatel
Kdovi, jestli prijde fandit Dava Krausu
Reagovat
Frick
https://hokej.idnes.cz/tomas-plekanec-montreal-canadiens-konec-smlouvy-fuv-/nhl.aspx?c=A181109_170625_nhl_ten

Tak kdo ví, co bude. Lucka je zřejmě pořád za velkou louží, ale bůh ví, zda v Kanadě. Poslední "info o poloze" je někdy z konce října.
Reagovat
Frick
http://sport.tn.nova.cz/clanek/pocta-a-konec-jedne-ery-plekanec-se-louci-s-montrealem.html

Hm, jeho další angažmá by se Lucce (je-li s nim pořád) nemuselo nelíbit :-D
Reagovat
blixa
Jeho další angažmá bude nejspíš hokejový důchod a to se jí líbit bude ;-)
Reagovat
EllNino
https://sport.idnes.cz/petra-kvitova-tomas-berdych-reklama-tag-heuer-fay-/tenis.aspx?c=A181109_092614_tenis_dm
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli někdo nemá lístky a chce na Fed Cupu, jsou teď snad na všech prodejních portálech za drobný :D
Reagovat
patriks
Nechci nic říkat, ale když Petra předevčírem měla horečku, tak je evidentní, že infekce je stále přítomná, tak by možná byla vhodná rouška, aby neodstavila i zbytek týmu...
Reagovat
Krisboy
Super! Dobrej fór.
Reagovat
Holahej
https://sport.idnes.cz/petra-kvitova-tomas-berdych-reklama-tag-heuer-fay-/tenis.aspx?c=A181109_092614_tenis_dm
Reagovat
Frick
O tom, jak se Vondroušová koupe v bahně se slony.
Reagovat
blixa
Myslíš tak ?
https://www.instagram.com/p/Bp9jpHJFgPv/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Ale v tvém snu byla jistě bez plavek :D
Reagovat
Frick
Aha, tak to nebyl sen.
Reagovat
Frick
Brownie musí žárlit.
Reagovat
blixa
Myslíš, že sleduje instáč ? :D
Reagovat
Frick
No koukni na ty smutný oči.

https://www.instagram.com/p/Bo1338SghaU/
Reagovat
Jan
Český B-tým proti americkému C-týmu.
Reagovat
Krisboy
Vida, jak se nám to zamotává. Pro obě holky je to ale obrovská příležitost - Katka je skutečně budoucností Fed Cupu a má šanci se pěkně rozletět. No a Bára má možnost se rozloučit skutečně velkolepě a nezapomenutelně.
Tak držím palce a těším se!
Reagovat
Jan
Souhlas. Ale bude to vyrovnané. Vyhrát může kterýkoliv tým.
Reagovat
EllNino
To by mohl i s Petrou a Karolinou
Reagovat
Jan
Ano, ale teď je to ještě vyrovnanější.
Reagovat
EllNino
Sobota - Barča porazí Sonyu, Katka prohraje s Alison, povrch hraje pro Ali, navíc ji letos porazila, Katka v hale zase tak dobře nehraje ..

Neděle - Pokud bude Petra ready, nnasadí ji na Sonyu, letos ji už porazila, navíc by se mohla mladice z Petry trochu rozklepat, i když Amanda v Indian Wells se z Petry rozhodně nerozklepala :D ...a pak asi Ali - Bára, tam Barče hraje do karet bilance ... a taky si myslím, že pokud Katka třeba v sobotu prohraje, tak ji nechá Pála až na případný debl ...

Ale vše bude asi záležet taky na tom, jestli bude hrát Petra ...
Reagovat
George_Renel
Souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
velmi slusna predikcia,vidim to skoro uplne rovnako az na ten pripadny stvrty zapas,kde podla mna prekvapia USA volbou Danielle,ktora ak bude mat den a bude jej to tam padat,tak ma vasie sance ako Ali proti Bare..
inac ale takticky zo strany USA vsetko spravne,hodne hodne dolezity bude prvy zapas
Reagovat
EllNino
no Danielle poslední singla skrečovala, takže možná ještě není fit a nebo prostě není v takové formě, Alison a Sonya měly formu na konci roku lepší ... a Danielle se v Asii spíše trápila ... což je u Američanek trochu typické, hlavně u těch ne tak vysoko postavených :)
Reagovat
Hector21
Petra hrát nebude, o tom jsem 100% přesvědčen....

Před týdnem to vypadalo pro ČR s prstem v nose...teď je to pro Američanky 60:40....:(
Reagovat
smazaný uživatel
nesmysl... podle me to bude 3:0, 3:1 po singlech
Reagovat
horska.kraslice
Já mám spíš pocit, že mladá Sofia se na Báru vytáhne, pak se Katka hecne a ukáže lepší fyzičku než má Alison. V neděli singly těžko tipovat, v případě, že jeden nedělní singl dopadne pro nás, tak deblu Katka-Bára věřím.
Reagovat
smazaný uživatel
USA dobrý krok určitě, že bude hrát Alison Riske, podle mě jejich nejsilnější singlista jasně.
Reagovat
EllNino
ještě jí navíc nejvíce sedí nejrychlejší povrch - tráva :) takže bych řekl, že tenhle povrch jí bude sedět hodně ...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to velká bojovnice, poctivá hráčka, co si to vše vytrénovala, nikdy neměla moc talentu, ale dřela a bude dřív celý víkend. U ní nehrozí, že nic vypustí, jasně nejvíce nebezpečná hráčka v týmu. Collins asi neměla formu, a proto jí nenasadil. Kenin je taky dobrá volba, nejspíše postavily to nejlepší, co mohly.
Reagovat
tommr
jj z tohodle jsem měl největší obavy. Riske může našim zle zatopit. Ted už je to na šance 50:50 ...
Reagovat
smazaný uživatel
50:50 to rozhodně není, jelikož v obou dvouhrách budeme pořád favorité, navíc ve čtyřhře následně obrovští... obecně vidím šance tak 70:30 pro nás v tuhle chvíli cca
Reagovat
tommr
naše hráčky budou v singlu favoritky jen na papíře. Jejich výkony v závěru roku byly hodně špatný. Souhlasím ale s tím, že pokud by došlo na rozhodující debl tak by to Bára s Katkou měly zlomit na naší stranu ...
Reagovat
EllNino
Katky výsedky v závěru roku byly hodně špatný? Jak rychle se zapomíná na dvě čtvrtfinále z Asian Swing ...
Reagovat
Herbert_Hoover
Dvě QF z Asian Swing nejsou až tak podstatné, když pod střechou (bližší podmínky) následně uhrála velké nic. Kanára od Alexandrovové by fakt dostávat neměla a ani debakl od Petky. Jak je ale zvykem, tak FC je jiná soutěž a našim hráčkám ten týmový duch sedí, naopak Američanky kromě univerzitního zázraku Collinsové ty zákonitosti vůbec neznají.
Reagovat
EllNino
No tak zrovna Ekaterina Alexandrova je prototyp halové specialistky, není překvapení, že tam pak porazila i jinou halařku Nasťu Pavly ... a dostala se z kvaldy až do finále :) Spíš si myslím, že ty evropské haly vůbec hrát neměla a měla zůstat v Asii na menší turnaj a následně se přesunout do Singapuru ..ale měla plán dlouho dopředu, třeba nepočítala, že se v Pekingu zdrží
Reagovat
ttopi
singlistKa - pozor na to :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist